updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017
Pau Llobet

Pau Llobet

Pau Llobet i Roura: pare d'en Jan i en Nil, sociòleg i exjugador de balonmano al BM Granollers, Handbol La Garriga i Handbol Palautordera.

Website URL: http://twitter.com/Pau_Llobet

Mikkel Hansen o l'última batalla del fill poeta d’Odin

Els Jocs de París 2024 han estat l’última oportunitat per gaudir de les genialitats a la pista de Mikka Hansen. El danès ha deixat la pràctica esportiva d’alt nivell i ho ha fet sense fer-ne gaires escarafalls -no com altres esportistes d’elit que ho anuncien a ‘’bombo i plateret’’ per les xarxes socials-. Hansen marxa, bàsicament, perquè vol tenir més temps per ell i per gaudir-lo amb la seva família. Se’n va, doncs, un altre poeta.

El TIE, un torneig amb regust a imperi austrohúngar

Els dies 4, 5 i 6 de gener d’enguany va tenir lloc a Granollers (Vallès Oriental), el TIE, un torneig internacional d’handbol que va comptar amb la participació de les seleccions nacionals de Polònia, Sèrbia, Eslovàquia i els veïns espanyols. Tot plegat va servir per fer els últims preparatius de cara a l’Europeu que es disputa entre el 10 i el 28 d’aquest mes a Alemanya. Els de Cathandbol hi vam treure el cap i us ho expliquem.

Els pivots o quan l’handbol es jugava a l’infern

Al setè cercle de l’infern de Dante hi conviuen els homes que durant la seva vida han estat violents i temibles; bèsties enfurismades que han destrossat l’entorn i han fet mal. És evident que el poeta parla dels pivots de l’handbol. Homes i dones salvatges i tossudes, braus devastadors que es revolten enmig de la tenebra i que intenten trobar espais de llum per fer-hi passar el braç i, així, envestir el porter amb els ulls plens de sang i la força del llamp.

1, 12, 16... El bon handbol neix a la porteria

A Miquel Llobet, un dels homes més savis del balonmano ibèric (i, també, el meu pare) sempre li he sentit dir una frase profètica: “Per ser porter has d’estar una mica boig”. I, amb això, li dono la raó. Posar-te davant de bèsties que llencen míssils des de sis metres és sinònim de no tocar ni quarts ni hores, segur. A més, haver d’aguantar que vulguin fer-te alguna rosca o passar-te la pilota arran de cap, és una humiliació que hom només suporta si té els suficients pebrots. Avui, doncs, parlo dels porters. Aquells que ens van fer patir, plorar i somiar.

Les 7 lliçons de vida que vam aprendre d'Ivano Balic

Ivano Balic era Déu. Un déu de cabells llargs, mirada sorneguera i barba de tres dies. Un déu macarra, gamberrot i rialler... Era James Dean a ''Rebel Without a Cause'' o Dennis Hooper a ''Easy Rider''... Ritme i creativitat. Rock'n'roll a la pista. Allò que sempre hauria de guiar la nostra vida.

L’handbol a Catalunya: més enllà del Barça i el BM Granollers

L’ombra allargada dels dos clubs punters de l’handbol català, tant per història com per títols, no pot amagar la bona feina de tants altres arreu del país. Entitats lligades als pobles que representen i que, amb molt d’esforç, han aconseguit fites històriques remarcables. Avui parlem dels altres de l’handbol català. Per Pau Llobet.

Subscribe to this RSS feed

Entrevistes