El Fraikin Granollers respira... quan ja semblava mort

Esteban Salinas exemple del caràcter lluitador de l'equip fins al final Foto: Jordi Vilas Esteban Salinas exemple del caràcter lluitador de l'equip fins al final

El Fraikin Granollers ha perdut l'anada dels vuitens de final de l'Eurolliga, però amb uns minuts finals de partit per a l'esperança.

FRAIKIN GRANOLLERS 32-34 SKANDERBORG AARHUS

FRAIKIN GRANOLLERS: Rangel Luan (26% d'aturades) i Marc Guàrdia porters; Sergi Franco (2), Faruk Yusuf (4), Bruno Reguart (2), Antonio Garcia (6), Jan Gurri (6), Guilherm Torriani (4), Esteban Salinas, (4) Oriol Rey, Joan Amigó, Pablo Guijarro, David Roca (4), Víctor Romero, Víctor de Sande, Ferran Castillo.
SKANDERBORG AARHUS: Boutaf (36%) i Lund (20%) porters; West Av Teigum (9), Thomas Sommer (7), Petersen (6), Gade (5), Christensen (2), Balling (2), Frederik Sommer (1), Mollerup (1), Jensen (1), Mousing, Bonefeld i Bramming.

El Granollers jugava el dimarts l'anada dels vuitens de final de l'Eurolliga contra l'equip danès de l'Skanderborg Aarhus, que va ser el segon classificat del grup D de la primera fase per darrere del Fuchse de Berlín i per davant del Bidasoa d'Irun. Era un partit complicat, que arribava després de les derrotes patides a la Copa del Rey i a la Copa Asobal, amb l'equip molt desgastat físicament i a més amb la baixa per lesió d'un dels seus puntals com és l'extrem Adrià Martínez.

L'equip danès ha sortit imprimint un altíssim ritme, i jugant al contraatac i al contragol. Inicialment l'equip granollerí l'ha pogut mantenir (fins al 9-10), però després en pocs minuts ha encaixat un parcial de 0 a 7, que ha deixat molt tocat l'equip. Al descans la diferència era de vuit gols (12-20).

A la represa no ha millorat massa la cosa, ja que l'efectivitat dels jugadors visitants (manifestada sobretot en el 9 de 10 de Haruk West Av Teigum, el seu extrem dret de les Illes Fèroe) no baixava, i quan faltaven set minuts el marcador encara registrava la diferència de vuit gols (25-33). Aleshores, quan els danesos ja veien un camí planer, l'equip granollerí no s'ha rendit, ha tret el seu caràcter, ha defensat amb una pressió molt alta, s'han recuperat pilotes, Rangel n'ha aturat unes quantes i ha fet un parcial de 7 a 1, amb un 5 a 0 final amb dos gols de David Roca i tres de Jan Gurri, que ha fet un final de partit espectacular.

Al final, han faltat un parell de minuts per completar la remuntada, i la diferència s'ha quedat en dos gols. Però s'ha donat un advertiment als danesos que a casa seva hauran d'estar al màxim nivell.

Fotos del partit de Jordi Vilas

Els altres resultats de vuitens de final

Valur (ISL) 29-36 Goppingen (ALE)
Skjern (DIN) 23-28 Fuchse Berlín (ALE)
Bidasoa Irún 30-27 Sporting Lisboa (POR)
Ferencvaros Budapest (HON) 30-36 Montpellier (FRA)
Benfica Lisboa (POR) 25-39 Flensburg (ALE)
Kadeten Schaffhausen (SUI) 38-32 Ystads (SUE)
Motor Zaporozahye (UCR) 23-27 Nexe (CRO)

Com es pot veure dels vuit equips teòricament més febles (3r o 4t a la fase de grups) que són els que jugaven l'anada a casa només dos han pogut guanyar. Un d'ells, l'equip de Joan Cañellas que sembla en condicions de poder defensar el seu avantatge a Suècia. L'altre el Bidasoa que ho tindrà més complicat davant l'Sporting de Natan Suárez, Mamadou Gassama i els germans Costa.

De tots els altres al final el que va amb la diferència més curta serà el Fraikin Granollers, que de ben segur anirà a lluitar a terres daneses.