Resum #1aEstatal: L'actual campió ja és el nou líder

El Sant Cugat és el nou líder Foto: Pedro de Lamo El Sant Cugat és el nou líder

El cap de setmana es va jugar la 4a jornada de la 1a Estatal i la classificació ha fet un notable canvi a la part alta, i el Sant Cugat és el nou líder.

Classificació del grup D de la 1a Estatal

El partit de la jornada per La Roca:
La Roca 28-24 OAR Gràcia

El líder visitava una pista que, com ja vam dir, no se li dona massa bé a l'equip sabadellenc, i s'ha allargat la mala ratxa i es pot dir que dels últims 15 partits jugats allà només n'han pogut guanyar un.

L'equip roquerol, que aquesta temporada dirigeix d'Hèctor del Pino, no podia fallar i va donar una molt bona versió: va fer un bon partit que els permet sumar dos punts vitals per mantenir-se en la lluita pels dos primers llocs.

Després d'un inici igualat (8-8 als 18 minuts), l'equip roquerol va tancar la defensa, Iker Zudaire només va concedir un gol en els últims dotze minuts de la primera part, i van marxar al vestidor amb un bon avantatge (14-9). A la represa els roquerols van anar controlant bé al situació, van arribar a guanyar de set (27-20) per tenir un final bastant plàcid.

Els màxims golejadors van ser Marc Ferré (8) i Oriol Blanco (5) per part local i Jordi Sala (6) per part visitant

Sant Vicenç 25-25 Esplugues

El Santvi, el colíder, tancava la jornada i tenia la possibilitat de situar-se líder, però va cedir un punt i això ha fet que, tot i mantenir la seva imbatibilitat, es vegi atrapat pel Sant Cugat i superat per la diferència de gols, es mantingui com a colíder del grup.

Ha estat un partit amb alternatives, amb domini inicial espluguí (5-8), reacció vicentina per arribar al descans amb 14-15 i sobretot amb gran inici a la segona part (19-16). Després l'Esplugues ha anat a remolc però ha acabat igualant dintre l'últim minut amb gol del pivot Barreiro i ha defensant bé l'últim atac local.

Els màxims golejadors van ser Job Sales (5) i Àlex Guerrero (4) per part local i Francesc Laliga (6) i Ferran Cisneros (5) per part visitant

2024-25 Sant Vicenç – Esplugues 25-25
2023-24 Sant Vicenç – Esplugues 25-17
2019-20 Sant Vicenç - Esplugues  20-25
2018-19    Sant Vicenç - Esplugues 27-19
2017-18    Sant Vicenç - Esplugues  33-28

Montcada 25-34 Sant Cugat

L'equip montcadenc continua a la cua amb zero punts, en veure's superat clarament per un Sant Cugat que, recuperant el seu millor joc de la temporada passada, no va tenir cap problema per sumar els dos punts i aprofitant les ensopegades d'OAR Gràcia i Santvi, situar-se líder.

Després d'una primera part igualada (12-14 al descans), els santcugatencs van obrir forat a l'inici de la segona part amb un parcial de 2 a 6 i ja van anar ampliant l'avantatge entrant als cinc minuts finals guanyant de 12 (20-32). Ni tan sols els van fer falta els gols de Jordi Sancho que es va dedicar a dirigir l'equip de manera magistral.

Els màxims golejadors van ser Josep Quirós (6) i Ian Valero (5) per part local i Sergi German (6) i Jan Rof (5) per part visitant

Sarrià 30-29 Granollers B

Gran partit el que es va viure a Sarrià de Te, on l'equip de Josep Espar va demostrar les seves possibilitats derrotant al filial granollerí, refent-se així de la derrota a Esplugues.

Després d'un inici favorable als granollerins (5-7), el Sarrià va fer un parcial de 5 a 0 i a partir d'allà va controlar el partit, amb un gran treball defensiu, arribant al descans amb 17-13 favorable. A la represa va anar reaccionant, com  era d'esperar l'equip de Sergio Pozo, empatant a 25 quan quedaven sis minuts. No va perdre la serenitat l'equip sarrianenc que va anar responent als gols visitants sense deixar-los posar mai per davant i sentenciant amb gols de Pep Arnau i Adrià Rispau que posaren el 30-28 a poc del final, fent que l'últim gol fos ja testimonial.

Els màxims golejadors van ser Pep Arnau (6), Joan Vidal i Josep Ballester (4, cada un) per part local i Ferran López (9) i Pau López (5) per part visitant

Sant Joan Despí 26-28 Sant Quirze

Gran partit també al Salvador Gimeno, en aquest cas resolt amb victòria visitant, que fa que els dos equips quedin igualats a punts al centre de la taula, en 8è i 9è lloc.

Els "kiris" van fer un gran inici (5-10 als 12 minuts) i ja van anar controlant sempre la situació passant per 14-17 del descans i un 19-23 a mitja segona part. Els santjoanencs van intentar-ho però en cap moment van poder arribar a igualar el marcador.

Els màxims golejadors van ser David Matías (6) i Rubén Cabello (4) per part local i Marc Puig (7), Roger Pérez i Ricard Reig (5, cada un) per part visitant

Palautordera 26-28 SE Sesrovires

Un altre gran partit el viscut al Pavelló Josep Llavina i amb victòria visitant i pel mateix resultat exacte que el del partit anterior i que manté l'equip d'Albert Falguera a la part alta i ara a un sol punt del líder, convertint-se en l'equip revelació de la tempodada.

Els sesrovirencs van fer un inici perfecte en defensa i en atac (1-7 als 8 minuts) i van mantenir-se forts fins al descans tot i la reacció local (11-17), tot i que no comptaven amb Rubén Ridao el seu central i màxim golejador. A la represa l'equip palauenc va començar a trobar més solucions, però també van topar amb un magnífic Bernat Bisbal, que va culminar una bona actuació aturant un penal quasi decisiu que hauria pogut posar els locals a un sol gol faltant un  minut.

Els màxims golejadors van ser Gerard Blanes (6) i Pau Galisteo (5) per part local i Carlos Vendrell i Àngel Pueyo (8, cada un) per part visitant

Bordils 34-31 Sant Martí Adrianenc

A la prèvia dèiem que amb aquest partit continuaven les emocions fortes, i així va ser, perquè la victòria es va quedar a casa, però amb bastant de patiment.

La primera part va ser dels locals, amb un 19-14 al descans. L'inici de la 2a part va ser visitant i els liles van arribar a l'equador de la 2a part per sobre (24-25). Va reaccionar l'equip local des de la defensa per acabar fent el 2 de 2 a casa. De moment el Blanc-i-Verd és un fortí...

Els màxims golejadors van ser Tomàs Estany i Aleix Frigola (6, cada un) per part local i Pol Roig (6) per part visitant.

2024-25 Bordils - SM Adrianenc  34-31
2023-24 Bordils - SM Adrianenc  25-30
2022-23 Bordils - SM Adrianenc  28-28
2021-22 Bordils - SM Adrianenc  30-24
2020-21 Bordils - SM Adrianenc  22-27 (Plata)
2018-19 Bordils - SM Adrianenc  27-27 (Plata)

Molins 27-34 Sant Esteve Palautordera

El "duel d'urgències" se'l va emportar l'equip més necessitat, perquè encara no havia sumat cap punt, i que sobre la pista es va mostrar clarament superior, estrenant així el seu compte de punts i deixar el seu rival en la zona de descens, junt amb el Montcada.

Després d'un primer quart d'hora igualat (7-7), la defensa visitant va guanyar en intensitat i al descans el Sant Esteve ja guanyava 10-14. Després, amb Arnau Fons continuant el seu recital particular (7 gols a la 1a part i 6 a la 2a), els dels germans Bosch ja van obrir forat de set gols als deu minuts (14-21) i el van mantenir fins al final tot i la pressió desesperada dels molinencs.

Els màxims golejadors van ser Ivan Carrasco (7) i Roc Deumala (6) per part local i Arnau Fons (13) i Roger Auladell (5) per part visitant

2024-25 Molins - Sant Esteve Palautordera 27-34
2023-24 Molins - Sant Esteve Palautordera 27-32