updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #PlataFemenina: Comença amb el rècord d'onze equips catalans

L'ascens de l'Amposta ha fet pujar a onze el nombre d'equips catalans, tot un rècord Foto: cedida per Handbol Amposta L'ascens de l'Amposta ha fet pujar a onze el nombre d'equips catalans, tot un rècord

Comença la Divisió de Plata Femenina, amb rècord d'onze equips catalans, aquesta vegada tots en el grup C, gràcies al retorn del Lleida HC.

Hem inclòs les plantilles dels equips (si ho mireu al mòbil les veure-ho millor posant-lo en posició horitzontal), i dintre de les nostres possibilitats hem fet un repàs de les novetats, que de ben segur que és ampliable, i per tant seran ben rebudes les aportacions que puguin fer els lectors a gol@cathandbol.cat

Els partits de la primera jornada per ordre cronològic

BM La Roca (5è) - JH Mataró (8è), dissabte 18 hores

El partit que serveix per obrir la temporada és el "derbi del túnel de Parpers", que es preveu intens com sempre. Fins ara hi ha igualtat en el balanç de resultats, amb 3 victòries cada equip i un empat.

L'equip roquerol, que entrena Ramon Plans, ha perdut una de les seves màximes golejadores, l'extrem esquerre Marina Jiménez, que ha anat al Sant Joan Despí.

En l'equip mataroní la baixa més destacada és la de Clara Poo, peça fonamental en l'equip durant les últimes temporades, i també una puntal defensiva com Maria Muñoz, que ha anat a Palautordera. Per contra, recuperen Ona Muñoz, després de la seva maternitat.

Els últims derbis han tingut aquests resultats:
2023-24 BM La Roca -JH Mataró 33-22
2022-23 BM La Roca -JH Mataró 29-26

2021-22 BM La Roca -JH Mataró 26-30
2020-21 BM La Roca -JH Mataró 21-24
2019-20 BM La Roca -JH Mataró 26-29

2018-19 BM La Roca -JH Mataró 20-20
2017-18 BM La Roca -JH Mataró 30-25

Sant Joan Despí (3r) - Sant Quirze (6è), dissabte 18:10 hores

L'equip "kiri" tot i que ha arribat a jugar a la Divisió d'Honor fa poc en cara no ha pogut guanyar mai al Salvador Gimeno en partit de Plata i va a buscar aquesta primera victòria, davant un equip que la temporada passada ja "va pujar al podi del grup" amb el seu tercer lloc.

En el Sant Joan Despí, que continua sent entrenat per Toni Alférez, torna Gemma Gálvez després de la seva lesió i s'incorpora Marina Jiménez l'extrem esquerre del BM La Roca. Mantenen a la resta de jugadores importants.

En l'equip "kiri" novetat a la banqueta que ocuparà Alfred Pérez (ex-Gavà). Pel que fa a la plantilla el fet més destacat és el retorn de Gal·la Carreras i la incorporació ja al primer equip d'Anna Ros la campiona del món juvenil. Tenen la baixa de Remei Prat la seva segona màxima golejadora la temporada passada.

Els últims resultats han estat aquests:
2023-24 Sant Joan Despí - Sant Quirze 32-30
2022-23 Sant Quirze a Divisió d'Honor Or
2021-22 Sant Quirze a Divisió d'Honor Elit

2020-21 Sant Joan Despí - Sant Quirze 23-21
2019-20 No jugat per la pandèmia
2018-19 Sant Joan Despí - Sant Quirze 22-22
2017-18 Sant Joan Despí - Sant Quirze 33-26

De moment les "kiris" encara no han pogut guanyar al Salvador Gimeno en partit de Plata.

Onda (7è) - Sant Vicenç (11è), dissabte 19 hores

La temporada passada la campanya de l'equip onder va ser bastant millor que la de l'equip vicentí, que va acabar a onze punts. Partit complicat per al Santvi en una pista on les locals es fan fortes.

El Santvi incorpora com entrenador a Edu Gómez, la temporada passada al Parets B masculí. Perden a Maria Fernàndez la seva màxima golejadora, però pugen jugadores del seu bon juvenil, entre elles la recent campiona del món juvenil, la jugadora de Sant Boi Judit Gonzàlez.

Visiten un equip com és l'Onda, de molt bona base i productor de grans jugadores, i que d'entrada manté les seves tres màximes golejadores Alba Fernàndez, Lucia Julve i Valentina Cisneros.

La temporada passada: 29-2

OAR Gràcia (2n) - Amposta (campió Lliga), dissabte 20 hores

L'OAR Gràcia, amb Carol Carmona a la banqueta, surt com a favorit. Mantenen el seu bloc i incorporen a la talentosa Maria Fernández, que la temporada passada estava al Santvi i a l'experimentada portera Olga Pena, que farà costat a Mercè Buxó, que va recuperant-se de la seva lesió, i que seran tota una assegurança sota pals.

L'Amposta, on continua Joan Curto a la banqueta, manté el bloc que la temporada passada va aconseguir l'ascens i recupera a més a Andrea Guerrero. Però sens dubte la temporada ha de servir per consolidar-se novament a la categoria i aquest debut a Sabadell sembla complicat perquè puguin començar a sumar.

L'última visita ampostina a Sabadell, fa dues temporades es va saldar amb clara victòria local per 31-21

Lleida (9è grup B) - Palautordera (9è grup C), dissabte 20 hores

L'equip lleidatà retorna al grup català després del seu exili al grup basc/navarrès/aragonès on van fer una bona temporada acabant en el novè lloc. En aquest primer partit es troben amb l'equip que va acabar en novè lloc en el grup català en el seu debut a la categoria i que ara aspira a més.

El Lleida, amb Iban Raigal d'entrenador, manté el seu bloc de la temporada passada, destacant la presència de Caterina Casasola, màxima golejadora del grup B la temporada passada.

El Palau, amb Marc Lurbe a la banqueta, també manté el seu bloc, però incorpora a Maria Muñoz i Manuela Gonzàlez (Mataró) i a dues jugadores juvenils del Llavaneres de molt de futur com Daya Fernández i Carlota Muñoz.

L'última visita palauenca a Lleida va ser la temporada 2021-22, rebent-les l'equip local com Associació Lleidatana i el resultat va ser de 23-22.

Almassora (12è a la Divisió Or) - Gavà (13è), dissabte 21 hores

L'equip almassorí retorna a Plata, després de la seva estada a Divisió Or durant dues temporades (8è lloc la 22-23 i 12è i últim la 23-24) i ho fa rebent l'equip gavanenc que la temporada passada ho va passar malament per mantenir la categoria.

L'última visita gavanenca a Almassora (fa tres temporades) va acabar amb 27-23.

L'Almassora, baixat de la Divisió Or, ha incorporat a la portera Daisy Montserrat i a Eury Ruano de l'OAR Gràcia, i han perdut a les seves quatre màximes golejadores a Or, Helena Martín, Ariadna Molina, Camila Bianco i Ana Brenes.

El Gavà compta com a principal incorporació a l'entrenadora Dolo Martín, una entrenadora de prestigi que va pujar al Sant Quirze a Divisió d'Honor, i que intentarà reflotar un equip que la temporada passada va tenir molts problemes per salvar la categoria. La principal incorporació és la de l'ebrenca Judit Lanceta (Sant Quirze).

Ribes (12è) - Levante (4t), diumenge 12:30 hores

El Ribes rep l'equip que va ser la gran revelació la temporada passada, però que ha perdut a la seva màxima golejadora Vanessa Rubio, que ha anat al BM Elche. Mantenen a Ariadna Zanon i Raquel Beltran com a principals referents, però tenen un bloc molt compacta i fort defensivament.

A l'equip de Gaby Daza no hi ha la seva gran puntal Anna Hernàndez, en procés de recuperació del trencament de creuats, igual que la paraguaiana Kamila Rolón, que, en principi, hauria d'entrar abans a l'equip. Han patit la baixa de la paraguaiana Shelsea Careaga i de la portera Paula Simó. I han incorporat Carlota Teixidó (portera del Gavà), Ariadne Treverso (Gavà), Alba Senar (Santvi) i Luciana Sànchez (una altra jugadora del Paraguai).

La temporada passada: 26-30

 

Entrevistes