Resum #1aEstatal: OAR Gràcia és el primer líder

L'OAR Gràcia va superar el Bordils de deu gols i és el primer líder Foto: JORDI VILAS L'OAR Gràcia va superar el Bordils de deu gols i és el primer líder

El dissabte ha començat la competició a la 1a Estatal, amb una jornada intensa amb la meitat dels partits resolts per la mínima, i de moment amb l'OAR Gràcia com a primer líder, per la diferència de gols.

El partit de la jornada, amb final d'infart:
Sant Esteve de Palautordera 22-23 Handbol Palautordera

L'esperat derbi del Baix Montseny, de moment sense Joan Cañellas en pista, se l'ha emportat l'equip verd, cosa que no passava des de feia cinc anys allà al pavelló "Els Quatre Hereus".

L'equip local, treballant molt bé en defensa, ha arribat al descans clarament per sobre (14-9). A la represa l'equip visitant és el que ha anat remuntant des de la defensa i amb un Pau Galisteo decisiu en atac (ha marcat els quatre últims gols) ha remuntat per fer-se amb els dos punts. Tram final de partit vibrant, amb opció dels locals d'empatar a pocs segons pel final però frustrada gràcies a una gran aturada del porter visitant.

Els màxims golejadors han estat Guillem Hernàndez (8) i Roger Auladell (4) per part local i Pau Galisteo (10) i Gerard Blanes (4) per part visitant

Sant Quirze 29-30 Sant Cugat

Partit emocionantíssim a Sant Quirze i desenllaç exactament igual que el de la temporada passada amb victòria mínima dels visitants, després d'un final trepidant amb tres gols en l'últim minut, primer de Jordi Sancho (28-29) quan faltaven 34 segons, després d'Antonin Sapet (29-29) quan en quedaven catorze i finalment d'Àlex Ortega amb assistència de Jordi Sancho, quan en quedaven sis.

Ha estat un partit dels que mantenen la graderia calenta. Ràpid, intens, i amb un joc molt fluid amb poques interrupcions. Els dos equips han mantingut defenses molt serioses, que han fet que la primera part fos molt igualada, arribant-se al descans amb empat a 12.

A la represa el Sant Quirze ha començat una mica sobreexcitat i això ho han aprofitat el Sant Cugat, tot mantenint el seu joc i la calma, per obrir un forat de quatre gols (16-20).

Després d'un temps mort els kiris han començat a obrir el joc cap a la zona exterior i s'han posat un amunt quan quedaven 3 minuts per el final (28-27), marcador que Jordi Sancho s'ha encarregat de capgirar amb dos gols i portar el partit al final explicat a dalt.

Els màxims golejadors han estat Ricard Reig (7), Nil Montserrat i Antonin Sapet )5, cada un) per part local i Jan Rof (9) i Jordi Sancho (7) per part visitant

Esplugues 19-28 La Roca

L'equip d'Hèctor del Pino, amb gran defensa i porteria, ha controlat la situació des del primer moment (3-7 als 14 minuts i 9-15 al descans). A la represa els intents espluguins han continuat topant amb una muralla i mai han estat en disposició de lluitar pel partit.

Els màxims golejadors han estat Eric Barbeito (5) i Martí Gascón (4) per part local i Oriol Blanco (5) i Marc Ferré i Eduard Sànchez (4, cada un) per part visitant

BM Granollers B 27-30 Sant Joan Despí

L'equip del Sant Joan Despí dirigit des de la banqueta per Rubén Crespo ha aconseguit un triomf històric a l'Olímpic, cosa que no havia pogut fer en les seves nou visites anteriors.

L'equip del Baix Llobregat que vestia de verd en aquesta ocasió ha controlat sempre el partit, arribant al descans quatre per sobre (13-17), treballant molt bé en defensa i en atac. A la represa han sabut mantenir la diferència quasi sempre, sense deixar que els granollerins s'acostessin mai a menys de dos gols.

Els màxims golejadors han estat Ferran López (10) i Marc Vega (4) per part local i Rubén Cabello (5) i Pol Gutiérrez i Iván Sànchez (4, cada un) per part visitant

OAR Gràcia Sabadell 38-28 Bordils

L'OAR Gràcia de Pere Ayats comença amb força i per la diferència de gols és el primer líder de la competició. La primera part ha estat molt igualada i l'equip bordilenc fins i tot ha pogut marxar al vestidor per davant (16-17). A la represa tot ha estat molt diferent i sobretot en el quart d'hora final l'equip sabadellenc ha desarborat la defensa rival amb un parcial de 12 a 5.

Els màxims golejadors han estat Bernat Correro (9), Èric Fernàndez (8) i Pol Torras (4) per part local i Carles Pou, Robert Hospital i Sergi Vidal (5, cada un) per part visitant

Molins 30-31 Sarrià

Emocionant el partit jugat a Molins de Rei entre els dos finalistes de la Copa Catalana de la temporada passada, i que és un dels quatre resolts per la mínima.  El partit ha estat sempre molt igualat (15-16 al descans) i s'ha decidit amb un gol de Martí Arnau i una bona defensa sarrianenca.

Els màxims golejadors han estat Roger Ruiz (7), Roc Beumala i Javier Martínez (5, cada un) per part local i Óscar Lucea (6), Guillem Mallola, Iñaki Gutiérrez i Pep Arnau (5, cada un) per part visitant

Vídeo del deu minuts finals

2024-25 Molins – Sarrià 30-31
2023-24 Molins – Sarrià 28-28

Sant Martí Adrianenc 24-30 Sant Vicenç

El Santvi ha tornat a guanyar a La Verneda, tal com havia fet la temporada passada, fent valer la seva gran defensa i porteria, i durant tota la primera part amb un atac letal, davant d'un equip que ha arribat al descans clarament per sota (13-20) i mai ha donat la sensació de poder lluitar pel partit.

Els màxims golejadors han estat Pol Roig (7) i Pau Rodríguez (5) per part local i Nil Moreno (7), Marc Gómez (6) i Cristhian Rostagno (5) per part visitant

2024-25 Sant Martí Adr. - Sant Vicenç    24-30
2023-24 Sant Martí Adr. - Sant Vicenç    25-28
2019-20 Sant Martí Adr. - Sant Vicenç    38-25
2017-18 Sant Martí Adr. - Sant Vicenç    37-25

Sant Esteve Sesrovires 20-19 Salle Montcada

El quart partit decidit per la mínima ha estat el jugat a Sant Esteve Sesrovires, on l'equip de l'experimentat Albert Folguera ha pogut amb el del tècnic David Ibarz, que debutava a 1a Estatal.

Ha estat partit de defenses, dominat pels sesrovirencs a la primera part (12-8 al descans) i pels montcadencs a la represa, que han igualat a 19 quan quedaven menys de dos minuts. Aleshores ha estat el moment de què el golejador local Rubén Ridao sentenciés el matx.

Els màxims golejadors han estat Rubén Ridao (8) per part local i Marc Piqueras (6) per part visitant

2024-25 SE Sesrovires – Montcada  20-19
2023-24 SE Sesrovires – Montcada  30-28
2022-23 SE Sesrovires – Montcada  27-33
2021-22 SE Sesrovires – Montcada  28-35
2020-21 SE Sesrovires – Montcada  31-32

2019-20 SE Sesrovires – Montcada  32-26
2018-19 SE Sesrovires – Montcada  28-27
2017-18 SE Sesrovires – Montcada  25-22