Resum #1aEstatal: Queden quatre equips amb quatre punts

Els quatre equips que han sumat quatre punts: OAR Gràcia, Santvi, UE Sarrià i Sant Joan Despí Fotos: De la temporada passada excepte la del Sarrià (@UESarria77) Els quatre equips que han sumat quatre punts: OAR Gràcia, Santvi, UE Sarrià i Sant Joan Despí

Aquest cap de setmana s'ha jugat la 2a jornada de la 1a Estatal que deixa quatre equips al capdavant amb els quatre punts.

El partit de la jornada:
La Roca 21-22 Granollers B

Es preveia un partit intens i així va ser, i a diferència d'altres temporades amb clar domini de les defenses. A la primera part l'equip roquerol només havia pogut marcat nou gols i estava dos per sota (9-11). A la represa els de Sergio Pozo van mantenir la seva intensitat, però els d'Hèctor del Pino amb perseverança van aconseguir empatar a falta de tres minuts (20-20). Després els gols de Pau López per part granollerina van posar dues vegades per davant el seu equip i en l'últim atac local, i després de temps mort, Lluc Borrell va evitar l'empat aturant el llançament des de 6 metres d'Eduard Sànchez.

Els màxims golejadors han estat Alejandro Casas (6) i Pau Ferré (4) per part local i Ferran López (6) i Pau López (4) per part visitant

Montcada 26-31 OAR Gràcia

El primer líder, l'OAR Gràcia, no ha fallat al Miquel Poblet, i es manté a dalt comandant el quartet capdavanter, per la seva millor diferència de gols.

No ha estat gens fàcil el triomf sabadellenc. Al descans el marcador estava igualat a 13, i faltant 12 minuts encara estava en un ajustat 22-23. Aleshores l'OAR ha fet un parcial de 0 a 3 en set minuts, i ha obert un forat que ja ha estat decisiu.

Els màxims golejadors han estat Arnau Titós (5) per part local i Guillem Correro i Èric Fernàndez (6, cada un) per part visitant

Sant Vicenç 35-30 Molins

El Santvi és un dels equips que ha sumat els quatre punts i es manté en el grup capdavanter, després de guanyar el derbi davant el Molins, fent valer en aquest ocasió la seva efectivitat ofensiva.

La primera part ha estat igualada, fins que el Santvi ha fet un parcial de 5 a 0 i ha marxat al vestidor amb un còmode avantatge de cinc gols (16-11), que durant la segona part ha arribat a ampliar a 8 gols (32-24).

Els màxims golejadors han estat Cristhian Rostagno (7) i Àlex Guerrero (6) per part local i Martí Cañellas (8) per part visitant.

Un únic precedent:
2024-25    Sant Vicenç – Molins 35-30
2023-24    Sant Vicenç – Molins 27-18

Sant Joan Despí 33-30 Sant Esteve Sesrovires

Un altre dels equips del grup capdavanter és el Satnt Joan Despí, que ha guanyat també un derbi del Baix Llobregat, bastant semblant a l'anterior amb avantatge local de 16-12 al descans i control absolut a la represa arribant a 6 gols d'avantatge i només maquillatge del marcador al final per part visitant.

Els màxims golejadors han estat David Matías (8) i Rubén Cabello (5) per part local i Rubén Ridao (8) per part visitant

UE Sarrià 39-33 Sant Esteve Palautordera

El quart equip que ha sumat els quatre punts és el Sarrià, també gràcies a una gran exhibició ofensiva davant un Sant Esteve de Palautordera que no ha estat bé en defensa.

També ha estat un partit controlat pels locals, que al descans guanyaven 20-15 i després han arribat a fer-ho de 8 gols (35-27).

Els màxims golejadors han estat Pep Arnau (9) i Iñaki Gutiérrez (6) per part local i Roger Auladell (9) per part visitant

Sant Cugat 37-37 Sant Martí Adrianenc

La sorpresa de la jornada l'hem tingut a la pista del campió, que ha estat molt per sota del seu habitual nivell defensiu, i s'ha vist sorprès pel Sant Martí Adrianenc.

El partit ha començat boig i el Sant Cugat dominava 12-9 als 15 minuts, però al descans els visitants ho havien capgirat (19-21). Després la segona part ja ha estat un frec a frec constants, amb avantatges mínims d'un i altre equip, i amb gol de Pol Roig a falta de 14 segons (36-37) i l'empat definitiu marcat per Jan Rof en el contra-gol a 6 segons del final.

Els màxims golejadors han estat Jordi Sancho (12) i Jan Rof (8) per part local i Pau Rodríguez (8) i Carlos Martín (7) per part visitant

Palautordera 28-28 Esplugues

El Palautordera ha tingut un altre partit molt igualat, com ho havia estat el derbi de la 1a jornada a Sant Esteve, però en aquesta ocasió ha cedit un punt, i gràcies perquè quan faltaven tres minuts el marcador estava en 26-28. Abans l'equip espluguí, molt millorat respecte a la 1a jornada, havia dominat quasi sempre passant per 14-16 del descans.

Els màxims golejadors han estat Gerard Blanes (11) i Pau Galisteo (6) per part local i Francesc Laliga (6) per part visitant

Bordils 31-24 Sant Quirze

Vint-i-un anys després el Bordils ha pogut derrotar al Sant Quirze, des d'un 27-26 de la temporada 2003-04. Pel mig hi havia hagut dos partits a Bordils, tres a Sant Quirze, sense victòries bordilenques, i molts anys en que els dos equips estaven en categories diferents.

En el partit d'avui l'equip de Gerard Farrarons ha estat molt superior sobretot a la segona part. Al descans s'havia arribat amb 13-12, però en els set primer minuts de la represa els bordilencs ja s'han posat quatre amunt (18-14) i ja ha controlat la situació, superant bé la pressió "kiri" en el tram final de partit.

Els màxims golejadors han estat Pol Ribas (9) i Sergi Vidal (5) per part local i Nil Montserrat i Dario Kalina (5, cada un) per part visitant

2024-25 Bordils – Sant Quirze 31-24
2023-24 Bordils – Sant Quirze  21-28
2004-05 Bordils – Sant Quirze  27-27
2003-04 Bordils – Sant Quirze 27-26