updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

La temporada 24-25 tindrem 221 equips sèniors, 10 més que l'anterior

Imatges de dos partits de Lliga de la temporada passada Fotos: arxiu Imatges de dos partits de Lliga de la temporada passada

Celebrats ja els sortejos de totes les competicions sèniors de la temporada 2024-25, podem analitzar el nombre d'equips que tindrem a la sortida.

TRES EQUIPS MÉS EN CATEGORIA FEMENINA

Aquesta pròxima temporada hi haurà 75 equips sèniors femenins catalans a l'inici de les competicions, que és la quantitat més alta mai registrada.

Hi ha hagut quatre baixes, que són quatre equips que van competir la temporada passada a 2a Catalana, la categoria més baixa, i que són Terrassa B, Joventut Ripollet, Berga i Agramunt.

Tenim set equips afegits aquesta temporada, que comencen des de la categoria més baixa que ara és la 1a Catalana (no deixa de ser sorprenent que la categoria més baixa sigui la 1a... però és el que hi tenim, coses de la nomenclatura), però només un és equip nou, que mai havia participat en competició sènior que és el Vallag.

Tenim sis equips que retornen: Palautordera B i La Garriga (que havien jugat per última vegada la temporada 22-23), Sant Andreu de la Barca (20-21), Tortosa (18-19), Montgrí (16-17) i Alcarràs (13-14).

Cal destacar el retorn d'un equip com el Tortosa que la temporada 2013-14 es va proclamar campió de la lliga Catalana, això sí amb el nom d'Handbol Tortosa. La temporada següent es va dissoldre i va agafar el relleu el CE Tortosa.

SET EQUIPS MÉS EN CATEGORIA MASCULINA

En categoria masculina hi haurà 146 equips catalans sèniors, que també és la quantitat més alta registrada mai a Catalunya.

Hi ha hagut vuit baixes, destacant la del Súria que estava a 1a Catalana. A més el Maristes Rubí, que va jugar a 3a, i Vic B, Súria B, Panteres Grogues, Guissona, Calonge i Agramunt, que havien jugat a 4a Catalana.

Entre els equips que s'afegeixen que són quinze, hi ha set equips nous, tots començant a la categoria de 3a catalana, que és la més baixa: Vilanova C, Santpedor B, OAR Gràcia D, Laietà Argentona B, Joventut 25 Setembre Rubí, Horta B i Claret B.

Vuit equips retornen després d'estar absents unes temporades i el més destacat és el Bordils C, que aquesta última temporada no havia participat i que havia arribat a jugat a 1a Catalana la temporada 2017-18. A part d'aquest equip retornen Cerdanyola B (última temporada va ser la 22-23), Castelldefels B, Vilamajor C, Sant Marti Adrianenc C (21-22), Salou, Les Franqueses B i Canovelles B (20-21).

Entrevistes