updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Joe Gou (Garbí): "Jugar les fases d’ascens ha estat un gran premi per jugadors, club i afició"

Joe Gou, a l'esquerra de la imatge Foto: @c_handbolgarbi Joe Gou, a l'esquerra de la imatge

L'endemà mateix de les fases d'ascens a 1a Estatal, ens atén Joe Gou, l'entrenador del Garbí de Palafrugell que valora amb optimisme una temporada històrica.

En primer lloc felicitar-vos per la gran temporada que heu fet, fent-nos somiar fins al final amb l'ascens a 1a Estatal. Us vau quedar a una sola victòria de l’ascens. Quina valoració fas de les Fases jugades a casa? Què creus que us ha faltat per aconseguir l’ascens?

El que ha passat aquest cap de setmana al “Garbí Arena” ha estat una autentica bogeria. D’entrada va ser un encert del club, demanar que les fases es disputessin a Palafrugell, doncs això ha permès a molta gent a gaudir i participar d’aquesta festa, al mateix temps que s’ha promocionat el club i l’handbol més enllà de l'àmbit local, gràcies al ressò mediàtic que han tingut. A nivell esportiu, penso que s’han vist molt bons partits, entre quatre equips i quatre models de joc prou diferents, però que han donat un molt bon espectacle i han fet gaudir al públic en tot moment. Un Grup que finalment s’ha mostrat molt igualat, on segurament ha guanyat el millor equip, La Salle Maravillas de Madrid. Per aconseguir superar unes fases d'ascens o tens una plantilla molt superior a la resta o has d’estar molt encertat durant els tres partits. A nosaltres ens ha faltat aquesta regularitat i la manca d'experiència en aquests tipus de competicions, segurament també hi ha tingut molt a veure.

Realment el suport del públic a les fases ha estat espectacular, com acostuma a ser habitual al “Garbí Arena”. Quin era l’ànim de l’afició en acabar el darrer partit?

El públic del “Garbí Arena” és molt agraït i tothom era conscient que el sol fet de participar per primera vegada, en unes fases d'ascens a Primera Nacional ja era una fita històrica, per tant, malgrat tenir-ho molt a prop i la derrota final, la gent va sortir contenta per l'experiència viscuda, molt orgullosa del seu equip i amb ganes de torna-ho a repetir.

Com valores la temporada en conjunt, amb classificació per a les fases i amb un subcampionat històric per al club?

Ha estat una temporada duríssima, començant pel format de competició en sí, però sobretot per la gran igualtat entre els equips. Per tant, per nosaltres acabar en segona posició té un valor enorme, doncs és una mostra que s’ha fet una bona feina, que l’equip s’ha mostrat molt regular durant tota la competició i que ha sabut superar amb solvència, els moments més complicats. Jugar aquestes fases d’ascens ha estat un gran premi per els jugadors, el club i l’afició.

Des del començament de la lliga teníeu les fases com objectiu?

El nostre objectiu al començament de la temporada era seguir creixent i seguir millorant els resultats obtinguts les temporades anteriors, per tal de consolidar l’equip a Lliga Catalana i d’entrada aspiràvem a quedar entre els cinc primers. L’objectiu de lluitar per les fases d’ascens, ens el proposem un cop finalitzada la primera volta, en la qual ja acabem en segona posició.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Destacaria la millora a nivell defensiu que s’ha assolit al llarg de la temporada i que ens ha permès no dependre tant de l’efectivitat golejadora, la competitivitat que ens ha ajudat a tirar endavant partits que s’havien posat molt complicats i la gran cohesió de grup que s’ha creat dins del vestidor, que ens ha ajudat a superar els moments difícils.

Suposem que necessiteu uns dies per pair-ho tot, però com encareu ara la temporada vinent?

És molt aviat per parlar de la propera temporada, quan ni tan sols ens hem reunit per valorar tot el que ha passat aquesta, en tot cas aquest equip porta una dinàmica de creixement i si el gruix de la plantilla segueix, personalment m’agradaria veure aquest equip un altre cop a la zona alta de la classificació i lluitant per tornar a jugar unes fases d'ascens.

Moltes gràcies!

Entrevistes