updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #LligaCatOrM: L'Igualada debuta amb victòria a Lliga

L'equip igualadí després del triomf a La Garriga Foto: cedida per Gabriel Grado L'equip igualadí després del triomf a La Garriga

Ha començat la competició de Lliga Catalana, ara amb l'afegit d'Or, i ho va fer amb victòries destacades dels tres equips que han pujat.

Descansa JH Mataró

El primer líder, per la diferència de 12 gols aconseguida en el seu triomf contra el Vilamajor, és la Salle Bonanova, que la temporada passada ja va ser dels que més punts va guanyar a casa i també dels menys golejats a la seva pista i ha mantingut aquest nivell afegint a més una gran capacitat golejadora, encapçalada com és habitual per Màrius Riba amb 9 gols. Per part visitant el màxim golejador Pere López amb 7. Al descans el partit ja estaven ben encarrilat per als barcelonins amb un 19-8.

Fet molt destacat de la jornada, és que els tres equips que han pujat de 1a catalana, van sortir triomfadors en aquest primer partit, amb especial relleu per al triomf de l'Igualada a La Garriga, ja que era el seu primer partit a la categoria. I ho van fer encaixant només 22 gols (destacant Pau Puget i Martí Méndez sota pals, amb 18 aturades entre els dos). La primera part va ser igualada (16-17 al descans), però la segona totalment dels anoiencs. El seu màxim golejador va ser Nil Subirana amb 8 gols, i per part garriguenca Lluís Permanyer amb 7.

També el Cardedeu va guanyar fora de casa a la pista del Polinyà, i en aquest cas marcant 37 gols, la quantitat més alta de la jornada, amb Pere Ollé (10) i Joan Codina (8) com a puntals ofensius. En el Polinyà el màxim golejador va ser el pivot Saul Jiménez (7). El triomf cardedeunc es va forjar en una gran segona part, després d'haver arribat al descans amb empat a 17 gols.

El tercer equip que ha pujat el Barberà, ha estat l'equip que he encaixat menys gols (només 20) en la victòria davant un Vilanova, amb algunes baixes respecte l'equip de la temporada passada i que va ser clarament derrotat. Al descans el marcador ja era de 15-8. El màxim golejador local va ser Adrián Bonilla amb 8 gols i per part visitant Isidre Campanyà amb 7.

L'actual campió, la UEH Calella, ara dirigit per Jaume Solé, va guanyar amb solvència a casa davant del Gavà. Després d'una igualada 1a part (14-14), els gavanencs es van posar per sobre (18-20) i encara estaven vius faltant cinc minuts (28-25), però van encaixar un parcial de 3 a 0. Els màxims golejadors van ser Èric Martínez (7) per part local i Pablo Sierra (6) per als visitants.

L'altre equip que havia jugat fases la temporada passada, el Garbí, que també jugava a casa, encara ho va tenir més complicat per sumar els dos punts, en un dels partits més igualats de la primera jornada. L'OAR Gràcia Atlètic, que havia anat al descans per sota (13-10) va reaccionar i va mantenir el marcador igualat fins al 23-23, quan quedaven cinc minuts. En els instants finals l'equip local, empès per la seva afició va ser més determinant. Els màxims golejadors van ser Lluís Hereu, per part local, i Arnau Escayola, per part visitant, tots dos amb 6 gols.

Un altre equip que va estar a la part alta la temporada passada, com va ser l'Espanyol, va guanyar amb solvència davant el Sant Cugat B, que com sol passar comença fluix la temporada, per anar a més. Els blanc-i-blaus dominaven al descans clarament per 18-11. Els màxims golejadors van ser David Pueyo (7) per part local i Eduardo Solano (6) per als santcugatencs.

Finalment l'equip que ha baixat de 1a Estatal i que hauria de ser un dels candidats a lluitar per les places de fases, el Banyoles, va patir molt per derrotar la Coope per la mínima. Després d'arribar-se al descans amb empat a 14, l'equip banyolí va prendre la iniciativa per obrir un forat de quatre gols (22-18). Però els de Sant Boi, de la mà d'un espectacular Jan Morales (12 gols), van aconseguir posar-se per davant (26-27 quan faltaven 4 minuts) obligant els banyolins a treure el millor per sumar els dos punts, que van arribar amb el temps acabat, després de desqualificació de Jan Morales, amb gol des dels 7 metres de Roger Milla. Aquest, junt amb Andreu Vidal van ser els màxims golejadors locals amb 8 gols cada un.