updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Així aniran els ascensos i descensos (CATEGORIES FEMENINES)

Imatge del partit de Lliga Les Franqueses - BCN Snts Foto: cedida per Handbol BCN Sants Imatge del partit de Lliga Les Franqueses - BCN Snts

Amb la publicació de les normatives oficials ja tenim clar com aniran els ascensos i descensos i ho hem volgut resumir en uns quadre son hi ha les diferents alternatives possibles, segons els descensos de Plata (que poden ser fins a 3, tot i que contemplen 2 com a máxim) i els ascensos de Lliga a Plata.

Com és ben sabut el que complica el tema dels descensos de categoria és quan hi ha encreuament entre categories estatals i categories catalanes. Podríem dir que la situació "normal" que contemplen les normatives és que hi hagi tants descensos de Plata a Lliga Catalana Femenina, com ascensos de Lliga a Plata.
Si hi ha més descensos que ascensos, això provoca un corriment de descensos en les categories inferiors, que és el que coneixem per "descensos per compensació".
En el cas de les noies hi ha molts més casos possibles, ja que poden haver 0, 1 o 2 ascensos a Plata, i 0, 1 o 2 descensos de Plata a Lliga (de fet podrien ser 3, però no ho contemplem). Per tant es pot donar el cas que hi hagi més ascensos que descensos i aleshores baixarien menys equips dels previstos per la normativa.
Aquí evidentment no podem contemplar la possibilitat que després hi hagi equips que acceptin "convidats" una plaça a Plata, que el que fan és que puguin salvar a equips que havien baixat.

LLIGA CATALANA

En aquesta categoria hi ha una única fase regular de 16 equips.

En la segona columna, quan hi ha un sol ascens, i posem PLATA al 1r de Lliga, no vol dir que fos necessàriament el 1r, sinó que també podria ser el 2n el que pugés i el 1r el que es quedés a Lliga Or. I semblant en les altres columnes.


1a CATALANA

En aquesta categoria hi ha una fase regular de 15 equips.


2a CATALANA

En aquesta categoria hi ha una única fase regular, amb dos grups de 13 i 14 equips respectivament.

Aquí poca història hi ha. Puja el primer equip de cada grup a Lliga Argent, i tots els altres jugaran a 1a Catalana. Excepte en el cas que pugessin dos equips a Plata i no hagués baixat ningú, i hem de suposar que hauria de pujar un equip més a Lliga Catalana Argent.


AIXÍ SERIEN LES CATEGORIES 2024-25 EN SITUACIÓ "NORMAL"

Lliga Catalana OR (16 equips)

2 equips entre els baixats de Plata i els que jugaven fase d'ascens (2)
Del 3r al 13è de Lliga Catalana (11)
Els tres primers de 1a Catalana (3)

Lliga Catalana ARGENT (16 equips)

Del 14è al 16è lloc de Lliga Catalana (3)
Del 4t al 14è de 1a Catalana (11)
El primer de cada grup de 2a Catalana (2)

Primera Catalana

El 15è classificat de 1a Catalana (1)
Tota al resta de 2a Catalana (26)
Equips de nova inscripció

Entrevistes