updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #LligaCatArgF: La temporada comença amb un bon partit a Martorell

El pavelló de Martorell rep el primer partit de la temporada Foto: Arxiu (d'un partit contra el Ribes a Lliga) El pavelló de Martorell rep el primer partit de la temporada

Aquesta categoria, estrena nom, tot i que pràcticament és la 1a Catalana de la temporada passada.

Aquests són els partits de la 1a jornada per ordre cronològic, i entre parèntesi la classificació de la temporada passada:

Martorell (16è de Lliga) - Ascó (6è de 1a Cat), dissabte 16 h
Banyoles (2n de 2a Cat) - Laietà Argentona (15è de 1a Cat), dissabte 17 h
Molins (5è de 1a Cat) - Igualada (12è de 1a Cat), dissabte 17:30 h
Vilanova del Camí (11è de 1a Cat) - Perelló (13è de 1a Cat), dissabte 17:30 h
Santpedor (14è de 1a Cat) - Salle Montcada (7è de 1a Cat), dissabte 19:30 h
Sant Quirze B (4t de 1a Cat) - SE Sesrovires (1r de 2a Cat), diumenge 12:40 h
BCN Sants B (8è de 1a Cat) - OAR Gràcia Júnior (3r de 2a Cat), diumenge 18 h
Sarrià (9è de 1a Cat) - Sant Esteve Palautordera (15è de Lliga), diumenge 18:30 h

En blau els quatre equips amb millor classificació lineal al final de la temporada passada i en vermell els quatre de sota.

La categoria tot i estrenar nom, com dèiem a dalt, té la mateixa estructura i potencial que la 1a Catalana de la temporada passada. Vol dir que en la categoria femenina el canvi no es nota tant com en la masculina.

Apareixen dos equips descendits de Lliga (Martorell i Sant Esteve de Palautordera), que haurien d'estar entre els favorits, i tres pujats de 2a Catalana (SE Sesrovires, Banyoles i OAR Gràcia Atlètic) i han desaparegut els tres que van pujar (Montmeló, Sant Cugat i Gavà B) i el Llavaneres, que ha preferit renunciar després de la marxa de les jugadores juvenils cap a equips de categoria superior, la majoria a Plata.

En aquesta primera jornada podríem destacar el partit que obre la jornada a Martorell, on un equip que ha baixat de Lliga rep un altre equip que s'hi havia passat moltes temporades com és l'Ascó. I també el que tanca la jornada a Sarrià de Ter, on intentaran superar l'altre equip descendit i així presentar candidatura a les primers places.
També els tres partits que juguen els ascendits (Banyoles, Sesrovires i OAR Gràcia Júnior) on es veurà si el seu potencial està d'acord amb la categoria a la que han pujat.

Entrevistes