updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #2aCatHFem: En un ambient sensacional el Banyoles assoleix l'ascens

Les jugadores banyolines escaltant d'alegria per l'ascens Foto: @oargracia Les jugadores banyolines escaltant d'alegria per l'ascens

El cap de setmana es va disputar l'última jornada, en la qual l'Handbol Banyoles va aconseguir l'ascens a Lliga Argent.

El primer classificat de cada grup puja a la Lliga Catalana Argent de la temporada 2024-25, mentre que la resta jugaran a la 1a Catalana que serà la categoria més baixa.

COMPOSICIÓ DE LA LLIGA ARGENT 2024-25
Sant Esteve de Palautordera, Martorell, Sant Quirze B, Molins, Ascó, Montcada, BCN Sants B, Sarrià, Llavaneres, Vilanova del Camí, Igualada, Perelló, Santpedor, Laietà Argentona, Banyoles i Sant Esteve Sesrovires.

GRUP A

Cerdanyola  21-22 Vilamajor B 
BANYOLES 25-24 OAR Gràcia Júnior 
Agramunt  31-14 Castellbisbal 
Montmeló B  29-21 Montbui 
Jov. Ripollet  12-39 Pau Casals 
Canovelles  - Sant Fost, suspès
Tàrrega 35-21 Berga
Descansa Terrassa B

En aquest grup teníem el gran partit de la temporada, en l'última jornada del campionat. De forma semblant al què va passar en un grup de 2a Catalana Masculina (entre Llavaneres i Castelldefels), els dos equips que aspiraven al primer lloc i a l'ascens tenien un enfrontament directe. Es va jugar al pavelló de la Draga, i Banyoles va superar per la mínima l'OAR Gràcia Júnior, en un  matx que, com s'esperava, va ser tremendament disputat.

D'aquesta manera el Banyoles aconsegueix l'ascens a Lliga Argent, després de culminar la segona volta amb 14 victòries en 14 partits, i sent l'equip menys golejat de tot l'handbol català sènior, amb menys de 14 gols encaixats de mitjana per partit.

Els dos equips estaven separats per un punt, i això volia dir que a les locals els valia l'empat, que les sabadellenques van tenir a fregar, tot i que tampoc els hauria servit. I un cop més hem de dir que és una llàstima que l'equip perdedor es quedi sense premi després d'una temporada tan fantàstica.

En els altres partits es va suspendre el del tercer classificat, el Canovelles, que mantindrà aquesta plaça si ha estat per incompareixença d'un rival, que ja ha perdut dos partits al tram final per 10-0.  El Montmeló, que acaba la lliga amb 9 victòries consecutives, de moment ha pujat al tercer lloc guanyant al Montbui, però s'ha de suposar que acabarà quart, i l'Agramunt ha acabat en cinquè lloc, guanyant de forma fàcil al penúltim classificat.

Finalment el sisè lloc ha estat per al Vilamajor B,  que va guanyar a Cerdanyola, i quedant un punt per sobre de Pau Casals i Tàrrega, dos equips que han fet un bon final de campionat.


EL TOP-5 D'AQUEST GRUP

La plantilla de l'HANDBOL BANYOLES l'han format: Afra Vázquez, Anna Caliz, Bet Oliveras, Cristina Mera, Doha El Ghzaoui, Estela Pascual, Fatou Helena Badji, Flora Verdaguer, Irma Gonzàlez, Palau Fernàndez, Xènia Nieves, més Elisabet López, Eva Espígol, Marta Busquets i Mireia Punsi, de l'equip màster,  i Judit Castellà, Ana Franco i Sofia Morfulleda, de l'equip juvenil.
L'entrenador és Dani Renart.


GRUP B

Tarragona 21-31 Vilanova i la Geltrú
Castelldefels 18-22 Ribes B
Martorell B 24-20 Vendrell
Molins B 25-30 Sant Joan Despí C
Sant Andreu 14-22 Cornellà
Esplugues B 51-23 Amics La Canonja
Salou 18-38 SANT ESTEVE SESROVIRES
Descansa Sant Llorenç

En aquest grup  ja estava el primer lloc decidit a favor del Sanes, que va tancar la lliga, amb tots els partits en pista pròpia guanyat, i aconseguint la seva vuitena victòria seguida en un partit sense transcendència a Salou.

En els llocs d'honor queden, com ja se sabia, el Sant Joan Despí C, que tanca guanyant a la pista de Molins B, i Ribes B, que ho fa guanyant a Castelldefels, en la que era la seva sisena victòria seguida.

Finalment el quart lloc se l'emporta Vilanova i la Geltrú, que va guanyar a Tarragona, i el cinquè serà per al Molins B, si com és d'esperar supera en un partit que té ajornat al cuer Vendrell en pista molinenca. I així el Castelldefels, que ha acabat amb 5 derrotes en 6 partits, caurà fins la sisena plaça.

Bon final del Cornellà, amb quatre victòria seguides, l'última a Sant Andreu, però que no li serveixen per pujar del setè lloc.


EL TOP-5 DEL GRUP B

La plantilla del SANT ESTEVE SESROVIRES l'equip campió l'han format: Alexandra López, Aurea Pino, Camila Bonazzola, Claudia Parellada, Claudia González, Erika Gema Martínez, Judith Bola, Julia Tejero, Laia Dios, Marina Muniente, Marta Figueras, Martina Sabaté, Mireia Fuente, Neus Fernàndez, Paula Sevillano, Sheila Pino, Victoria Recalde, Victòria Simian, més Ariadna Pérez, Ariadna Sànchez, Asmin Gracia, Coral Martínez, Laura Almirall, Mar Gonzàlez, Martina Rodríguez, Nora Contreras, Ona Bardes i Sílvia Gómez del juvenil.
L'entrenador ha estat Lautaro Nicolás Alarcón.

 

 


Entrevistes