updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça supera el Porto i té els quarts de final a la mà

Bon partit d'un Melvyn Richardson en gran moment de forma Foto: fcbarcelona.cat, Víctor Salgado Bon partit d'un Melvyn Richardson en gran moment de forma

Es va jugar l'antepenúltima jornada de la primera fase i en ella el Barça ha guanyat i té peu i mig a quarts de final... o potser els dos?

BARÇA 40-33 PORTO

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas (28% d'aturades) porter; Aleix Gómez (7), Melvyn Richardson (6), Dika Mem (5), Blaz Janc (4), Jontahan Carlsbogard (4), Luis Frade (4), Hampus Wanne (4), Timothey N'Guessan (3), Aitor Ariño (2), Haniel Langaro (1), Pol Valera, Petar Cikusa, Thiagus Petrus i Javier Rodríguez.
Per part visitant quatre jugadors han marcat 4 gols cada un: Vietia, Mikelsen, Areia i Christensen.

El Barça ha tornat al Blaugrana en partit de Champions després de dos mesos i mig i ha superat un Porto amb bastantes baixes, amb força solvència. Des del començament s'ha vist a un Gonzalo molt entonat, abaixant la persiana de la porteria local (ha fet 10 aturades durant la primera part) i com que l'atac també jugava amb  fluÏdesa i gran efectivitat, s'ha arribat al descans amb un 20-15 favorable.

Un bon exemple de la primera part de Gonzalo

A la represa no ha canviat massa la cosa, tot i que el rendiment de Gonzalo ha baixat una mica, però el Barça sempre ha controlat la situació, arribant a una màxima diferència d'onze gols (37-26), i amb els esquerrans destacant un cop més en la faceta anotadora (22 gols entre els quatre). Així s'han sumat dos punts que pràcticament són decisius per classificar-se per als quarts de final.

Recordem que el Barça té el golaverage particular perdut amb el Veszprem (36-41 al Blaugrana i 30-31 a Hongria) i encara ha de jugar a Magdeburg (el pròxim dijous dia 29) i a casa es va guanyar per 32-20. I en l'última jornada jugaran Veszprem - Magdeburg (amb un 28-33 per al Veszprem en la primera jornada del campionat).
Està clar que sumant un punt el Barça ja és a quarts, o també si el perd el Veszprem.
En cas que el Barça perdés els dos partits, perquè el Veszprem atrapés l'equip blaugrana, els hongaresos haurien de guanyar al Magdeburg. Aleshores hi hauria un triple empat. Habitualment per desfer-los s'aplica la normativa de comptar la puntuació en els partits disputats entre els tres equips, que seria Veszprem 6, Barça 4, Magdeburg 2.
Però sembla que a la Champions la normativa és diferent i es considera el golaverage general.


Partits i classificacions

GRUP B

Celje 27-37 Magdeburg
Wisla 22-18 Montpellier
Veszprem 34-31 GO Gudme
BARÇA 40-33 Porto

Classificació: BARÇA 22, Magdeburg 20, Veszprem 18, Montpellier 12; Gudme 10, Wisla Plock 8; Porto 6, Celje 0.

GRUP A

Aalborg 31-26 Pick Szeged
Kolstad 25-34 Zagreb 
Kiel 29-23 Pelister
PSG 35-26 Kielce

Classificació: Kiel 18, Aalborg 16; Paris Saint-Germain 15; Kielce i Pick Szeged 13; Zagreb 10, Kolstad 9, Pelister 0.

Entrevistes