Resum de la igualada 1a jornada de Lliga Catalana

• Escrit per GUILLEM CROSSMAN
La novetat més destacada és la presència del BM La Roca La novetat més destacada és la presència del BM La Roca

Benvolguts seguidors de l’Handbol Català, ha acabat la primera jornada de la Lliga Catalana i com a conclusió general podem dir que la majoria dels partits han estat molt igualats. Passo a fer un breu resum del que m’ha semblat aquest inici:

Comença la Lliga i comença amb un convidat inesperat: El BM. La Roca “A”, degut a l’esperpent normatiu que un altre dia ens encarregarem de passar-li el raspall. Vistes les fotografies del torneig de la Festa Major de Sabadell que organitza l’OAR Gràcia i havent parlat amb alguns companys podem dir que La Roca conserva el 80% del bloc amb el que va pujar a Divisió d’Honor B la temporada passada. Aplicant la lògica podem dir que potser hi hauran 13 equips lluitant per una de les places que asseguren la primera fase de l’ascens a la 1era Estatal, doncs és La Roca qui tindrà la pressió de fer una temporada molt més impressionant que l’any passat.

En aquest primer escrit em limitaré a resumir una petita opinió de cada partit, agafant un criteri d’horari, doncs tot comencem de 0.

C.E. LA SALLE BONANOVA “A” 34 - 15 UE SARRIÀ “B”

Tal com vaig dir, La Salle va sortir molt endollada i només va permetre que un Sarrià desorganitzat –i que ha vist com minvava gairebé un equip sencer del club– li fés 15 gols. Una potent defensa dels de casa va deixar sense encert els de Girona i va suposar la golejada més àmplia de la jornada.

HANDBOL VILAMAJOR 22 - 28 HC MANYANET “A”

Partit a priori complicat pels visitants però que el van saber portar amb solvència. Els barcelonins sempre tenen grans inicis de lliga i més ara que han recuperat una peça clau a la porteria.

C.A. SABADELL HANDBOL – HANDBOL BORDILS “B”

Aquest partit era una incògnita degut a l’ascens i posteriors baixes dels arlequinats i la joventut i energia però pèrdua de força als desplaçaments dels bordilencs. Finalment guanya el local d’un gol a un partit d’infart.

HANDBOL GAVÀ 32 - 29 HANDBOL BANYOLES

Partit de la jornada, al meu parer. El Subcampió de l’any passat i campió de fa dos anys contra un nouvingut de la Primera Estatal. El Gavà es va mostrar com un equip compacte en defensa i amb una rapidesa al contraatac inesperada per part dels visitants. Al tram final de partit a base de lluita i orgull, el Banyoles li va fer encaixar als del Baix Llobregat un 4-8 que encara els va fer patir fins al final.

HANDBOL SANT CUGAT “A” 33 – 34 BM GRANOLLERS “C”

Ja ho vaig avisar!!! Aquest any el Sant Cugat pinta molt diferent al d’altres anys i així li van demostrar als nois del Vallès Oriental. No tot serà tan fàcil per l’actual campió aquest any encara que s’hagin reforçat amb un potent juvenil.

HANDBOL SANT QUIRZE “A” 25 – 23 HANDBOL POBLENOU “A”

Partit amb dues parts ben diferenciades on potser el Poblenou va ser qui menys es va equivocar i més va jugar i va marxar amb dos gols d’avantatge a la mitja part. A la represa un gran parcial (4-1) dels locals li dona la volta al partit i fa que ara qui vagi a remolc sigui el Poblenou. Amb una porteria bastant més efectiva i amb tots els gols molt més repartits que els visitants (que van dependre de 3 jugadors bàsicament) El Sant Quirze aconsegueix els dos punts, encara que el Poblenou va aconseguir igualar a meitat de la segona amb les seves clàssiques transicions ben ràpides.

BM LA ROCA 32 - 30 CLUB HANDBOL SANT JOAN DESPÍ “A”

Gran lluita a La Roca vam tenir aquest diumenge. Un partit que es podia presentar fàcil pels locals va ser molt igualat. La Roca va agafar una renda de dos gols gràcies a l’encert de les segones línies fins al minut 20 de la primera part on ja marxava de 5 gols. Temps mort, reordenació de la defensa i canvi a la porteria. El Sant Joan Despí aconsegueix acostar-se una mica abans de marxar al descans i toca esperar quins ajustos farà en Gullem Estapé i el seu cos tècnic. Com a dada rellevant el Sant Joan marxa amb una sola aturada al descans, cosa que indica la qualitat de llançament que patirem tots contra els Vallesans. Només començar la segona part La Roca marxa d’uns 4 o 5 gols i el Sant Joan a base de defenses al límit (moltes castigades) i llançaments exteriors fruit de bones combinacions aconsegueix empatar el partit en 2 o 3 ocasions. Dos punts justos pels locals que marquen un nivell molt alt a la categoria.