Resum #LligaCatH: El Garbí acaba segon i jugarà les fases d'ascens

El Garbí i la seva afició després d'aconseguir la classificació per a les fases Foto: instagram clubhandbolgarbi El Garbí i la seva afició després d'aconseguir la classificació per a les fases

El cap de setmana es va jugar l'última jornada, i com era previsible l'Handbol Garbí s'ha classificat per jugar les fases d'ascens a 1a Estatal, junt amb la UEH Calella.

Classificació Lliga Catalana Masculina
CALELLA, campió, i GARBÍ, subcampió, jugaran les fases d'ascens a 1a Estatal els dies 10, 11 i 12 de maig i TOTOS DOS EQUIPS JUGARAN A CASA!

La UEH CALELLA s'enfrontarà a BM Villaverde (Madrid), Secar la Real (Balears) i Urdaneta (Euskadi)
El GARBÍ PALAFRUGELL, ho farà contra Oscatech Huesca (Aragó), Maravillas (Madrid) i Agustinos Alicante B (València).

POBLENOU, TERRASSA, ESPLUGUES B i LA ROCA B, baixen a la nova Lliga Argent.
POLINYÀ i GAVÀ queden a l'espera del que passi a les fases. Els polinyanencs se salvaran si puja un dels dos equips que juguen fases i els gavanencs si pugen els dos.

El màxim golejador del campionat ha estat el pivot del Polinyà SAUL JIMÉNEZ amb 259 gols. Completen el TOP-5: Èdgar Sans (Vilanova ) 225, Eduard Madi (Garbí) 216, Arnau Escayola (OAR Gràcia Atlètic) 213 i Roger Montemayor (Garbí) 192.

Descansa ESPLUGUES B

En l'última jornada, el Calella ja campió i classificat per a les fases, va aconseguir la seva cinquena victòria consecuitva. demostrant un bon moment per atacar l'ascens a 1a Estatal.

Faltava decidir el segon classificat. El Garbí depenia d'ell mateix i no va fallar en el partit jugat a La Salle Bonanova contra el cuer i ha obtingut aquesta històrica classificació per intentar pujar a categoria estatal. Roger Montemayor (10 gols) i Eduard Madi (8) van tornar a ser els puntals ofensius dels empordanesos.

La Garriga, que havia de guanyar i esperar una ensopegada garbinenca, tampoc va fer la seva feina del tot i només va poder empatar l'OAR Gràcia Atlètic. De tota manera els de Jaume Solé acaben en una excel·lent tercera posició, millorant la cinquena de la temporada passada i igualant la de la temporada 2011-12 quan van acabar pujant a 1a Estatal.

Se sabia també que que les quatre places de descens directe eren per La Roca B, Esplugues B, Terrassa i Poblenou. Aleshores l'altre gran interès de la jornada estava centrat en veure què passava amb les places de possible descens per compensació.

El Polinyà, que era 13è, no va fallar a la pista de La Roca B, i pugen un lloc, cosa que els permet somiar en la permanència, encomanant-se al fet que un dels dos equips que jugarà fases aconsegueixi l'ascens.

En canvi el Gavà, que era 12è, va caure a casa davant del Joventut Mataró, l'equip més golejador del campionat, i haurà d'esperar que pugin tots dos equips catalans.

En els altres partits, només hi havia l'interès de veure si algun equip canviava la seva posició, i els únics van ser deguts a la derrota del Sant Cugat B a la pista de la Coope que el fa caure al setè lloc, mentre que OAR Gràcia Atlètic puja ala 5è i la Salle Bonanova acaba en sisè lloc, finalitzant amb set victòries seguides, una de les millors ratxes victorioses de tot el campionat. L'Espanyol com s'esperava acaba en quart lloc, un lloc per sota de la posició de la temporada passada.