Resum #LligaCatArgM: L'Ègara i el Sant Martí B s'emporten els dos derbis locals

L'Ègara i el Sant Martí B van guanyar els dos derbis locals de la 1a jornada, tots dos per dos gols de diferència Foto: Instagram Handbol Egara i SAdrianenc L'Ègara i el Sant Martí B van guanyar els dos derbis locals de la 1a jornada, tots dos per dos gols de diferència

El primer líder d'aquesta nova Lliga Argent és el Parets per la diferència de gols, després d'una primera jornada amb sis partits molt igualats.

Fornells  33-34 Bordils B

La nova categoria de Lliga Argent (sense oblidar que seria la 1a Catalana d'abans de la pandèmia) té com a primer líder el Parets, que va derrotar amb solvència el Valldoreix, que va estar fluix en atac, sent l'equip menys golejador de la jornada. De tota manera el Valldu va plantar cara, fins al 19-19, enfonsant-se en el tram final El màxim golejador va ser el local Daniel Ruiz amb 8 gols.

L'altre equip que va guanyar de forma còmoda al final va ser el Sabadell, que es va imposar a l'Esplugues B, un dels equips baixats de Lliga. L'equip arlequinat, que només va encaixar 9 gols a la 2a part, ja guanyava de sis quan faltava un quart d'hora i no va patir per sumar els dos punts. El màxim golejador va ser Manuel Serrano amb 8 gols.

El partit més destacat de la jornada era l'inèdit derbi egarenc entre Ègara i Terrassa, que es va emportar l'equip local després d'un partit dominat per l'equip verd, on va destacar Mohamed Amina Madji amb 14 gols. Al descans el marcador estava en 16-10 i faltant cinc minuts es mantenia la diferència (28-22). Al final els vermells van maquillar el resultat.

Però hi havia un altre derbi local, molt interessant, de la part marítima de Barcelona, que es va jugar a La Verneda. Allà el Sant Martí Adrianenc B va derrotar el Poblenou, amb el qual es tornava a trobar després de set temporades. Partit molt igualat i controlat quasi sempre pels liles amb diferències curtes, i que van tenir el màxim golejador del partit en Nil Filbà amb 6 gols.

I encara hi havia un altre derbi, aquest gironí, i en ell el Bordils B va guanyar a la pista del Fornells. L'equip local va dominar pràcticament tot el partit, però va rebre un parcial de 3 a 7 en els últims deu minuts i va acabar perdent a falta de pocs segons amb un gol d'Aniol Moré, que va ser el màxim golejador del matx amb 9 gols.

L'altre guanyador de la jornada va ser Les Franqueses que, després del seu ascens, va començar guanyant davant el Lleida. Va ser un partit que se'ls va complicar força a la 1a part (17-19 al descans), van capgirar amb un bon inicia a la 2a part, però van veure com els lleidatans tornaven a igualar i es van acabar imposant amb un gol de Gerard Batlle a 15 segons del final.  Marc Frutos (12) i Lluc Aumatell (11) van ser els màxims golejadors dels dos equips.

El partit amb menys gols, com podia ser previsible es va viure a Cornellà on l'equip local, el menys golejat de 1a Catalana la temporada passada, va empatar amb l'altre recent ascendit, el Llavaneres, que va ser el menys golejat de 2a la temporada passada. Els maresmencs van començar malament perdent 12-5, però van anar agafant el to defensiu i van acabar posant-se per davant (24-25), tot i que els locals encara van acabar empatant, deixant el partit en un resultat just. El màxim golejador va ser el visitant Dani Puerto amb 9 gols.

I un altre empat es va viure al pavelló Joaquim Planas, en el duel de filials entre La Roca B i Sant Joan Despí B. Els roquerols van arribar al descans per sobre (15-13), però la bona defensa visitant els va permetre capgirar el matx i plantar-se als cinc minuts finals amb 25-28. L'equip local va acabar empatant dintre l'últim minut després d'un parcial final de 1 a 4.