updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #LligaCatArgM: Es posa en marxa una fortíssima lliga

Un dels partits de la jornada es disputa al pavelló de Sant Llorenç de Terrassa Foto: Instagram Handbol Egara (partit Ègara- Sabadell de la temporada passada) Un dels partits de la jornada es disputa al pavelló de Sant Llorenç de Terrassa

S'estrena aquesta nova categoria, amb nom molt brillant, però que en realitat és com la 1a Catalana pre-pandèmia.

Aquests són els partits de la 1a jornada per ordre cronològic, i entre parèntesi la classificació dels equips de la temporada passada:

Parets (9è de 1a Cat) - Valldoreix (11è de 1a cat), dissabte 16 h
Sant Martí Adrianenc B (13è de 1a Cat) - Poblenou (17è Lliga), dissabte 20:15 h
Les Franqueses (1r de 2a Cat) - Lleida (6è de 1a Cat), dissabte 21 h
Cornellà (4t de 1a Cat) - Llavaneres Maresme (2n de 2a Cat), diumenge 12 h
Ègara (5è de 1a cat) - Terrassa (16è Lliga), diumenge 12:30 h
La Roca B (14è Lliga) - Sant Joan Despí B (8è de 1a Cat), diumenge 12:45 h
Fornells (7è de 1a cat) - Bordils B (12è de 1a cat), diumenge 18 h
Sabadell (10è de 1a Cat) - Esplugues B (15è Lliga), diumenge 19:15 h

En blau els quatre equips amb millor classificació lineal al final de la temporada passada i en vermell els quatre de sota.

Aquest cap de setmana comença una dura lluita per les tres places d'ascens a lliga i per evitar les quatre de descens a 1a Catalana.

La categoria és molt forta, amb tres equips que no fa molt estaven a 1a Estatal  (Terrassa, Sabadell i Poblenou), tres més que hi havien estat (Bordils B, Lleida, Parets), i cinc filials d'equips de 1a Estatal (Bordils B, ja citat abans, La Roca B, Esplugues B, Sant Joan Despí B i Sant Martí B). Quatre amb experiència a 1a Catalana (Cornellà, Ègara, Fornells i Valldoreix), i finalment dos equips que pugen amb ganes després d'una dura temporada a 2a Catalana (Les Franqueses i Llavaneres).

En aquesta primera jornada podríem destacar el duel de filials que es juga a La Roca amb visita del de Sant Joan Despí, el derbi gironí a Fornells on reben el Bordils B, i sobretot el derbi egarenc que es disputa al pavelló de Sant Llorenç i que és el primer en competició oficial entre els dos equips A d'Ègara i Terrassa.

Com dèiem a dalt aquesta estrena de fet és un retorn al què teníem abans de la pandèmia i a causa d'aquesta es produís un desgavell en les categories augmentant de forma excessiva el nombre d'equips participants, cosa que es va notar sobretot a 1a Catalana, que d'un grup va passar a dos.

Recordem que l'última classificació de 1a Catalana en un grup, en l'any de la pandèmia i en temporada que no va acabar va ser aquesta:

1. Sant Cugat B; 2. Manyanet; 3. La Roca B; 4. BCN Sants, 5. Esplugues B; 6. Les Franqueses; 7. Sant Llorenç Sant Feliu; 8. Lleida Pardinyes; 9. Martorell; 10. OAR Gràcia B; 11; UE Sarrià B; 12. Poblenou B; 13. Igualada; 14. Sesrovires B; 15. Parets; 16. Barberà.

5 equips repeteixen ara, 6 estan més avall, 4 estan a Lliga Or, i un (Manyanet) ha desaparegut després de fusió amb l'Espanyol, que també està més amunt.

 

Entrevistes