updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #3aCatH: Pot arribar el primer ascens al Boccaccio Arena

El pavelló de l'OAR pot viure el primer ascens d'aquesta categoria Foto: oargracia.cat El pavelló de l'OAR pot viure el primer ascens d'aquesta categoria

Aquest cap de setmana es disputa l'antepenúltima jornada de la fase final, en la qual l'OAR Gràcia Júnior ja pot aconseguir l'ascens.

Els dos primers de la fase d'ascens pujaran a 1a Catalana (posem en blau als equips que ocupen aquestes places), els dos últims de la fase de descens baixaran a la nova 3a Catalana (els posem en vermell). La resta d'equips jugaran la temporada 2024-25 a 2a Catalana, que a la pràctica vol dir que mantindran el seu nivell, tot i el canvi de nom.
Els descensos podrien augmentar en un o dos, si hi hagués un o dos descensos de 1a Estatal no compensats per ascensos de Lliga a 1a Estatal (els posem en taronja als resultats).
Per més detalls veure AIXÍ ANIRAN ELS ASCENSOS I DESCENSOS

FASE D'ASCENS (1 al 8)

Gavà B (2n) - La Garriga B (5è), dissabte 16:15 h
OAR Gràcia Júnior (1r) - Montmeló (7è), diumenge 16 h
Garbí B (8è) - Maristes Rubí (6è), diumenge 18:45 h
Laietà Argentona (4t) - Cornellà B (3r), diumenge 19 h

El líder, l'OAR Gràcia Júnior, pot aconseguir ja l'ascens a la "nova" 1a Catalana en el partit que juga a casa contra el Montmeló, al qual ja va guanyar a la primera volta per 22-28. Ara els sabadellencs en tenen prou amb un empat, però veient la línia que porten en aquest fase no sembla probable que es conformin amb això.

El Gavà B, segon classificat, també juga a casa i pot avançar cap a l'ascens si supera La Garriga B, equip que va al Jacme March a apurar les seves possibilitats. A la 1a volta el resultat va ser d'empat a 22.

Bon partit també a Argentona entre el Laietà i el Cornellà B que estan tres punts per sota del segon i busquen el triomf tot esperant una ensopegada dels gavanencs. A la 1a volta van guanyar els cornellencs per la mínima (27-26).

Finalment a Palafrugell i ja acabada la fase d'ascens a 1a Estatal que es juga al Garbí Arena, i en partit ja intranscendent el Garbí B buscarà un triomf que se li ha resistit en els últims quatre partits. Rep la visita d'un desinflat Maristes Rubí que, igual que els locals, només han guanyat un partit en aquesta segona fase.


FASE INTERMÈDIA (9 al 16)

Santpedor (5è) - Ègara B (2n), dissabte 19:45 h
Sant Andreu B (6è) - Sabadell B (1r), dissabte 20:30 h
LBDP PB SE Sesrovires (7è) - Tortosa (3r), diumenge 16:15 h
Vilamajor B (8è) - BCN Sants B (4t), ajornat

En aquest grup forta lluita pel primer lloc honorífic (que seria el 9è de la categoria) entre cinc equips que estan separats només per dos punts.  Dos d'aquests cinc equips (Sabadell B, el líder, i Tortosa) juguen fora de casa contra equips que estan més avall (Sant Andreu Bi LBDP SES Sesrovires), un altre ajorna el seu partit (BCN Sants B) i els altres dos (Santpedor i Ègara B) s'enfronten en el partit més interessant al Bages.


FASE DESCENS (17 al 24)

Esparreguera (7è) - Sant Llorenç B (2n), dissabte 17 h
Bonanova Júnior (8è) - Vilanova B (3r), dissabte 20 h
Pau Casals (4t) - Cerdanyola (1r), diumenge 10:30 h
Claret (6è) - Vendrell (5è), diumenge 13 h

En el grup on es lluita per evitar el descens i amb la mirada posada al què passi a Calella i Palafrugell en les fases d'ascens a 1a Estatal, ja que poden fer que un o dos dels equips d'aquest grup evitin el descens.

Els que ara mateix estan en posició de baixar (Esparreguera i Bonanova Júnior) juguen en pista pròpia buscant un triomf balsàmic davant dos dels equips que estan en millor moment com són Santllo B, que porta conc victòries seguides, i Vilanova B, que en porta quatre. També en porta quatre el Cerdanyola, el líder, que visita el Pau Casals en derbi del Vallès Occidental, en un partit en el qual els locals estan molt més necessitats.

Finalment a La Verneda el Claret intentarà trencar una mala ratxa de quatre derrotes seguides, davant un Vendrell, amb el que està igualat a punt i que està fent una molt bona fase final.


Entrevistes