updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #3aCatH: L'OAR Gràcia Júnior va embalat cap a l'ascens

L'OAR Gràcia Júnior va embalat cap a l'ascens Foto: oargracia.cat L'OAR Gràcia Júnior va embalat cap a l'ascens

El cap de setmana es va disputar la quarta jornada de la fase final, i l'OAR Gràcia Júnior es va acostant a l'ascens.

Els dos primers de la fase d'ascens pujaran a 1a Catalana (posem en blau als equips que ocupen aquestes places), els dos últims de la fase de descens baixaran a la nova 3a Catalana (els posem en vermell). La resta d'equips jugaran la temporada 2024-25 a 2a Catalana, que a la pràctica vol dir que mantindran el seu nivell, tot i el canvi de nom.
Els descensos podrien augmentar en un o dos, si hi hagués un o dos descensos de 1a Estatal no compensats per ascensos de Lliga a 1a Estatal (els posem en taronja als resultats).
Per més detalls veure AIXÍ ANIRAN ELS ASCENSOS I DESCENSOS

FASE D'ASCENS (1 al 8)

Maristes Rubí  18-20 Laietà Argentona 
Cornellà B  32-23 Garbí B 
Montmeló  25-29 Gavà B 
OAR Gràcia Júnior 23-18 La Garriga B 

El líder, l'OAR Gràcia Júnior, repetia a casa (suposem que per un canvi demanat per un dels dos equips), i va sumar dos punts més que l'acosten molt a l'objectiu de l'ascens. Els sabadellencs, van arribar al descans amb 12-9 favorable i després van controlar bé la situació. La Garriga B amb la derrota ja queda lluny de la possibilitat de pujar, ja que estan a 5 punts del segon lloc quan en queden 8 per disputar.

El segon classificat, el Gavà B, va guanyar a la difícil pista del Montmeló, en partit que també dominaven ja al descans (10-13), i es manté en la segona plaça d'ascens, amb un punt d'avantatge sobre el Cornellà, que va guanyar sense problemes el Garbí B que és cuer.

Una mica més enrere, a tres punts i ja quasi com a últim aspirant a l'ascens, queda el Laietà Argentona que va obtenir un triomf molt important, a la pista de Maristes Rubí. El duel entre els dos equips primers del grup de la 1a fase, va tenir un marcat caràcter defensiu (els argentonins només van encaixar 7 gols a la 2a part) i deixa els maresmencs encara amb opcions -tot i que ho haurien de guanyar tot i esperar ensopegades del Gavà B-, i als rubinencs ja molt tocats en les seves aspiracions de pujar.


FASE INTERMÈDIA (9 al 16)

Tortosa  33-31 Santpedor 
Ègara B 28-27 LBDP PB SE Sesrovires 
Sabadell B  33-27 Vilamajor B 
BCN Sants B  29-21 Sant Andreu B 

En aquest grup victòria dels quatre equips que jugaven a casa, que eren els procedents del grup B de la 1a fase, i que ocupen quatre dels cinc primers llocs, amb el Sabadell B (que va obtenir victòria còmoda sobre Vilamajor B), retornant al lideratge, després de la derrota del Santpedor a Tortosa.

L'Ègara B, guanyador per la mínima de LBDP Sesrovires, podria emparellar-se als arlequinats si guanyen un partit que té ajornat.

Finalment, el BCN Sants B va guanyar el derbi davant Sant Andreu B (igual que ho va fer el seu sènior A a 1a Catalana), per sumar la tercera victòria seguida i pujar al cinquè lloc, en igualtat amb el quart.


FASE DESCENS (17 al 24)

Vilanova B   26-18 Claret 
Cerdanyola   30-28 Esparreguera 
Vendrell 30-32 Bonanova Júnior 
Sant Llorenç B  35-33 Pau Casals 

En aquest grup, on es lluita per la permanència, vam tenir altra vegada partits igualats, amb excepció, igual que la setmana passada del del Claret, que sembla haver entrat en mala ratxa i n'ha perdut dos de forma clara, i continua en zona de perill. Aquesta vegada va ser superat per un Vilanova B que camina cap a la permanència, després de tres victòries consecutives.

També el Cerdanyola, que continua liderant el grup després de superar l'Esparreguera, i el Santllo B, que va guanyar el seu quart partit seguit, davant el Pau Casals, i és segon, tenen la permanència molt ben encarada.

En el partit entre els dos equips que estan en zona de descens directe, el que era cuer la Bonanova Júnior va trencar la bona ratxa del Vendrell, atrapant-lo i superant-lo per golaverage. Els dos equips continuen en zona de descens però tenen a Claret i Esparreguera (que són els que estan en places de possible descens per compensació) a només dos punts.


Entrevistes