updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #3aCatH: Els dos primers de la 1a fase es troben a Rubí

El poliesportiu de la Llana de Rubí rep l'enfrontament entre els dos primers de la 1a fase Foto: CE Tortosa El poliesportiu de la Llana de Rubí rep l'enfrontament entre els dos primers de la 1a fase

Aquest cap de setmana es disputa la quarta jornada de la fase final, amb quatre partits interessants que poden aclarir les coses a la fase d'ascens.

Els dos primers de la fase d'ascens pujaran a 1a Catalana (posem en blau als equips que ocupen aquestes places), els dos últims de la fase de descens baixaran a la nova 3a Catalana (els posem en vermell). La resta d'equips jugaran la temporada 2024-25 a 2a Catalana, que a la pràctica vol dir que mantindran el seu nivell, tot i el canvi de nom.
Els descensos podrien augmentar en un o dos, si hi hagués un o dos descensos de 1a Estatal no compensats per ascensos de Lliga a 1a Estatal (els posem en taronja als resultats).
Per més detalls veure AIXÍ ANIRAN ELS ASCENSOS I DESCENSOS

FASE D'ASCENS (1 al 8)

Maristes Rubí (4t) - Laietà Argentona (5è), diumenge 12 h
Cornellà B (3r) - Garbí B (8è), diumenge 12 h
Montmeló (7è) - Gavà B (2n), diumenge 18:45 h
OAR Gràcia Júnior (1r)- La Garriga B (6è), diumenge 19:30 h

El líder, l'OAR Gràcia Júnior, repeteix a casa (suposem que per un canvi demanat per un dels dos equips), i té la possibilitat de sumar dos punts més que l'acostarien bastant a l'objectiu de l'ascens. Els visita La Garriga B que ve de perdre a la pista del Laietà i pot quedar molt tocat en cas de derrota.

El segon classificat, el Gavà B, no ho tindrà fàcil a la pista del Montmeló, que ve de guanyar a la pista del Garbí B, i apura les seves possibilitats.  El Cornellà, que rep el Garbí B que és cuer, pot aprofitar una possible ensopegada gavanenca per enfilar-se al segon lloc altra vegada.

Finalment al pavelló de la Llana es troben els dos equips que van acabar la primera fase en el primer lloc dels dos grups, Maristes Rubí i Laietà Argentona, i que ara veuen com una derrota pràcticament els pot deixar sense opcions d'ascens.


FASE INTERMÈDIA (9 al 16)

Tortosa (5è) - Santpedor (1r), dissabte 19 h
Ègara B (3r)-LBDP PB SE Sesrovires (7è), diumenge 10:45 h
Sabadell B (2n)- Vilamajor B (8è), diumenge 16 h
BCN Sants B (6è)-Sant Andreu B (4t), diumenge 16:15 h

En aquest grup destaca el partit que el líder, Santpedor, juga a Tortosa, on el rep un equip que està quatre punts per sota.

El colíder, Sabadell B, és favorit a Can Balsach, davant un equip al que li ha costat molt puntuar fora de casa com és el Vilamajor B, que només ha guanyat un partit com a visitant en tota la temporada.

L'Ègara B, que té un partit endarrerit i també podria estar emparellat amb els dos primers, també hauria de guanyar a casa contra l'equip sesrovirencs de LBDP.

Finalment derbi barceloní al poliesportiu La Sagi, entre BCN Sants B i Sant Andreu B, en una jornada en que, curiosament, també s'enfronten els seus equips A de 1a catalana... però al Camp del Ferro.


FASE DESCENS (17 al 24)

Vilanova B (4t) - Claret (5è), dissabte 20:15 h
Cerdanyola (1r) - Esparreguera (6è), diumenge 11 h
Vendrell (7è)-Bonanova Júnior (8è), diumenge 19 h
Sant Llorenç B (2n) - Pau Casals (3r), diumenge 19:30 h

En el grup on es lluita per la permanència també tenim quatre partits previsiblement molt igualats, com ho han estat quasi tots els jugats en aquesta fase, en la qual dels 12 partits només en un la diferència ha estat superior als 3 gols. I que maco que és això!! És el millor de jugar competicions en dues fases, i que sembla que s'aboliran del tot la temporada vinent. Què hi farem...

En aquesta jornada el Vendrell, que rep la visita del cuer Bonanova Júnior, busca la seva tercera victòria que li permeti encara tenir esperances de salvació, ja que Claret i Esparreguera, que estan dos punts per sobre, visiten dues pistes complicades com són les de Vilanova B i Cerdanyola.

En l'altre partit el Santllo B, que és l'únic equip que ha guanyat els tres partits de la 2a fase, és favorit en la visita del Pau Casals, que porta dues derrotes seguides.


Entrevistes