updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Prèvia #1aCatH: Partits destacats a Igualada i a La Verneda

Bons partits a Igualada, en la fase d'ascens, i a La Verneda, en la de permnència Fotos: arxiu Bons partits a Igualada, en la fase d'ascens, i a La Verneda, en la de permnència

El cap de setmana es disputa la 7a jornada de la fase d'ascens, amb partit destacat a Igualada, en la fase d'ascens i a La Verneda, en la de descens.

Els tres primers de la fase d'ascens pujaran a Lliga Catalana Or (posem en blau els equips que ocupen aquestes places) i la resta jugaran a Lliga Argent (els posem en lila).
Els tres primers de la fase de permanència jugaran a Lliga Argent (els posem en lila), els sets següents a 1a Catalana (els posem en taronja), i els dos últims a 2a Catalana (els posem en vermell).
ATENCIÓ! Un o dos equips més poden quedar afectats pels descensos compensats com es pot llegir a la NORMATIVA DE PRIMERA CATALANA, i aleshores en la fase de permanència serien 1, 2 0 3 a Argent, 7 a 1a Catalana, 2, 3 o 4 a 2a Catalana.
Per més detalls veure AIXÍ ANIRAN ELS ASCENSOS I DESCENSOS

FASE D'ASCENS

Lleida (7è) - CARDEDEU (1r), dissabte 19:30 h
Fornells (6è) - Sabadell (8è), diumenge 18 h
Barberà (2n) - Parets (9è), diumenge 19 h
Igualada (3r) - Ègara (5è), diumenge 18:30 h
Cornellà (4t) - Sant Joan Despí B (10è), dissabte 21 h

El Cardedeu, ja ascendit a Lliga Or, continuarà lluitant per assolir el títol i de moment visita el Lleida, que no es pot permetre cap concessió o ja dirà adéu a les poques possibilitats que té de pujar.

El Barberà, segon classificat, no hauria de fallar, davant d'un Parets que no ha guanyat fora de casa en tot l'any 2024, i d'aquesta manera els barberencs podrien quedar a només dos punts de l'ascens.

El partit més destacat el tenim al pavelló de Les Comes, entre dos aspirants al tercer lloc, l'Igualada i l'Ègara. Els igualadins han fet una fortalesa del seu pavelló, i guanyant el partit ja eliminaria un rival directe al que també van guanyar a Terrassa (35-36).

L'altre aspirant al tercer lloc és el Cornellà, que ve d'empatar a la pista del líder, tampoc pot fallar a casa en el derbi davant el Sant Joan Despí B, al qual ja va derrotar a la 1a volta (25-27).

En el partit restant el Fornells intentarà doblegar el Sabadell, per obtenir un triomf de prestigi i mantenir les seves escasses possibilitats.


FASE DE DESCENS

Resultats 7a jornada jugada el dia 1 de maig
JH Mataró B 33-34 Bordils B  
Canovelles 21-20 Súria  
Sant Andreu 28-32 Sant Martí B  
SE Sesrovires B 28-29 Valldoreix
Sant Llorenç 32-31 BCN Sants
Ribes 41-18 Terrassa B

En aquesta jornada intersetmanal el líder Bordils B va aconseguir una treballada victòria per la mínima a Mataró, davant un filial que li va posar les coses difícils perquè es resisteix al descens directe a 2a, en la lluita que tenen amb el Canovelles, que per la seva part va derrotar el Súria, també per la mínima.

I la jornada va tenir un parell més de partits resolts per la mínima. El Valldoreix, que continua imbatut en aquesta 2a fase, va guanyar a la pista del Sanes B, i el Santllo ho va fer a casa davant del BCN Sants. Els dos equips guanyadors continuen així igualats a punts en el segon lloc i amenaçant al líder que està un punt per sobre.

El Sant Martí B, que està també està en una gran ratxa, va aconseguir la seva cinquena victòria seguida, guanyant el derbi barceloní al Camp del Ferro, davant un Sant Andreu, que ja queda bastant allunyat de la possibilitat d'entrar a la Lliga Argent.

En el partit restant el Ribes no va tenir cap problema per apallissar un Terrassa B que, clarament fora de categoria, continua sense haver sumat cap punt aquesta temporada.


Partits de la 8a jornada.-
Terrassa B (12è) - JH Mataró B (11è), dissabte 16 h
BCN Sants (9è) - Sant Esteve Sesrovires B (4t), dissabte 16:45 h
Súria (6è) - Sant Andreu (8è), dissabte 18:30 h
Valldoreix (2n) - Ribes (7è), diumenge 10:30 h
Sant Martí Adrianenc B (4t) - Sant Llorenç (3r), diumenge 12 h
Bordils B (1r) - Canovelles (10è), diumenge 19 h

Ara mateix amb la dinàmica que porten els equips sembla que són quatre els que lluitaran per les tres places que donen accés a la Lliga Argent... sempre que els dos equips que jugaran fases a 1a Estatal pugin. En cas contrari podrien ser només un o dos.

El líder el Bordils B juga a casa i és clar favorit davant l'antepenúltim, el Canovelles. El Valldoreix, segon classificat, rep un Ribes que està quatre punts per sota i que quedaria pràcticament descartat si perd el partit.

El partit mes destacat sense cap mena de dubte es juga a La Verneda, entre el Sant Martí B i el Santllo. L'equip local busca la sisena victòria seguida que li permetria enfilar-se a la tercera posició. A la 1a volta a l'Andrey Xepkin el resultat va ser d'empat a 36, en un partit de "bogeria ofensiva"

En dos partits entre equips de la zona intermèdia que van perdre en la jornada intersetmanal, el Súria i el BCN Sants intentaran fer valer el factor pista, davant Sant Andreu i Sanes B, dos equips que venen de perdre a casa.

Finalment duel al pavelló Sant Llorenç de Terrassa, on s'ha de jugar el partit a causa dels desperfectes a Can Jofresa, s'enfronten els dos últims, i el Terrassa B buscaran un triomf que sembla impossible aquesta temporada, davant el Joventut Mataró B.


Entrevistes