updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Resum #1aCatH: El Cardedeu continua llançat cap a l'ascens

El Cardedeu protagonista indiscutible a 1a Catalana Foto: arxiu, cedida per CH Cardedeu El Cardedeu protagonista indiscutible a 1a Catalana

El cap de setmana es va disputar la 5a jornada de la fase d'ascens, última de la 1a volta, i el Cardedeu va fer un pas més cap a un ascens que té a tocar.

Els tres primers de la fase d'ascens pujaran a Lliga Catalana Or (posem en blau els equips que ocupen aquestes places) i la resta jugaran a Lliga Argent (els posem en lila).
Els tres primers de la fase de permanència jugaran a Lliga Argent (els posem en lila), els sets següents a 1a Catalana (els posem en taronja), i els dos últims a 2a Catalana (els posem en vermell).
ATENCIÓ! Un o dos equips més poden quedar afectats pels descensos compensats com es pot llegir a la NORMATIVA DE PRIMERA CATALANA, i aleshores en la fase de permanència podrien ser només 1 o 2 que entressin a Lliga Argent.

Igualada 33-26 Parets

El partit més destacat en aquesta última jornada de la 1a volta de la fase d'ascens es jugava a Barberà, i allà el Cardedeu es va mostrar molt superior a un rival que amb aquesta encaixava la tercera derrota consecutiva i comença a veure perillar la seva plaça d'ascens. Els vallesans sumaven així la seva setena victòria seguida i 25a en 27 partits d'una temporada esplendorosa.

Després d'aquesta victòria, i dels altres resultats, ja tenim que al Cardedeu només li falta un punt per assegurar l'ascens a Lliga Catalana. En efecte té 23 punts, i en quart lloc estan empatats Cornellà i Ègara a 14 punts. Vol dir que guanyant-ho tot arribarien a 24. El pròxim diumenge el Cardedeu rep el Cornellà i amb un empat ja tindria 24 punts i els cornellencs només podrien arribar a 23. I en el cas de l'Ègara, que podria arribar a 24, el Cardedeu li té el golaverage particular guanyat.

Un altre partit important es jugava al pavello de Sant Ildefons de Cornellà, i allà l'equip local va aconseguir la seva quarta victòria seguida davant l'Ègara, un rival directe en la lluita per l'ascens. Al descans el marcador ja estava força obert amb un 15-10. Ara el Cornellà puja al quart lloc a dos punts de l'Igualada i a tres del Barberà.

L'Igualada també es manté fort a casa i va derrotar amb solvència al Parets, equip que ja està totalment descartat de la lluita per l'ascens, i es manté en el tercer lloc, en posició d'ascens. Tot i això els paretans van vendre cara la seva pell i tant a la primera part com a la segona van fer vint minuts molt bons i només van cedir en el tram final dels dos períodes.

En els altres dos partits els dos equips visitants tenien alguna opció més de lluitar per les tres primers places, però van tenir sort diferent. El Fornells va guanyar a la pista del Sant Joan Despí B, en un partit que van controlar sempre, però amb diferències curtes. Els fornellencs es mantenen amb opcions a només 3 punts del tercer.

En canvi el Sabadell va caure per la mínima a Lleida, en un partit amb molts empats en el tram final i amb millor encert dels locals en els instants decisius. Tot i guanyar els lleidatans queden lluny del tercer (6 punts amb 10 per jugar semblen molt difícils de recuperar, sobretot perquè hi ha uns quants equips més per davant) i els arlequinats pitjor perquè estan ja a 7.

BCN Sants  35-21 Canovelles

En aquesta fase tenim vuit equips lluitant per entrar a les tres places de Lliga Argent de la temporada vinent, que podrien ser dues o només una, pels rebots originats en baixar un o dos equips més de lliga. Per tant la lluita serà dura en les set jornades que queden (hi ha 8 equips separats per 3 punts), i la cosa no estarà una mica més clara fins que es juguin les fases d'ascens a 1a Estatal.

Aquesta setmana hi va haver un resultat una mica sorpresa, ja que el Sanes B va guanyar a la pista del líder del grup, el Bordils B, en un partit que van controlar sempre els sesrovirencs, magnífics en defensa. Al descans dominaven 11-13.

Això ha deixat el Santllo en el primer lloc, ja que no va tenir cap problema per guanyar a Terrassa, en igualtat amb bordilencs i també amb el Súria, que va fer valer el factor ambiental i la bona defensa per superar el Ribes, remuntant el 18-22 que assenyalava el marcador faltant 15 minuts.

En els altres tres partits Valldoreix, Sant Martí B i BCN Sants, que venien de guanyar fora de casa, van fer bo el seu paper de favorits davant Sant Andreu, Mataró B i Canovelles, amb més o menys diferència.