Zero de tres per als equips catalans en les fases d'ascens a Plata

Cap dels tres equips catalans ha pogut pujar a Plata Fotos: arxiu Cap dels tres equips catalans ha pogut pujar a Plata

El cap de setmana s'han disputat les Fases d'Ascens a 1a Estatal, per primera vegada amb tres equips catalans, però cap d'ells ha tingut sort i continuaran a 1a Estatal.

Triana, Lanzarote i Zarautz són els tres equips que que pugen a Plata

L'última jornada ha estat trepidant, i la incògnita de l'equip que pujava en el grup III i de qui seria l'equip que disputaria la promoció contra l'Eivissa s'ha mantingut fins l'últim segon en els dos partits que disputaven La Roca i Sant Cugat. L'equip roquerol, que anava dominant ha cedit l'empat davant els amfitrions del Sòria, que tampoc els ha servit de res, mentre que el Sant Cugat ha vist com una jugada sancionada amb vermella i 7 metres per sabotatge els feia perdre el partit per la mínima.

Abans el Granollers B havia perdut de forma molt contundent davant el Cajasur Córdoba, que acaba sent l'equip que tindrà el premi de jugar la promoció, com a millor segon.

GRUP II: El Lanzarote assoleix l'ascens

Divendres 17
18:30 h  Sòria 34–26 Romo Getxo
20:30 h  LA ROCA 21–30 Lanzarote

Dura derrota de l'equip roquerol que només ha estat en el partit en el primer quart d'hora, fins al 7-7. Després fins al descans la defensa canària s'ha fet forta i al descans s'ha arribat amb 10-15. A la represa el Lanzarote ja ha controlat la situació en tot moment per acabar guanyat de forma clara, amb un resultat que ja deixa molt tocat al BM La Roca.

Streaming

Dissabte 18
18:30 h  Sòria 24-25 Lanzarote
20:30 h  LA ROCA 28–20 Romo Getxo

Gran triomf del BM La Roca sobre el subcampió del grup basc, que de tota manera no li serveix per poder acabar primer de grup, ja que la victòria prèvia del Lanzarote, sobre els amfitrions, li donava l'ascens en cas de guanyar l'equip roquerol. En una actuació coral molt bona, han destacat el porter Iker Zudaire, Roger Manzano (7) i Marc Ferré (6). Ara l'equip roquerol ha d'intentar guanyar al Sòria per ser segon de grup.

Streaming

Diumenge 19
10 h   Lanzarote 34–28 Romo Getxo
12:30   Sòria 31–31 LA ROCA

L'equip roquerol que dirigeix Pedro P Zarosa ha estat controlant el matx davant l'equip amfitrió. Al descans dominaven per 11-16 i a l'equador de la segona part per 22-24. Ja dintre l'últim minut ha empatat l'equip sorià que encara ha tingut la possibilitat de guanyar en el darrer atac. Per part roquerola ha destacat Gerard Blanes amb 12 gols.

Streaming

GRUP III: L'Amenàbar Zarautz puja i el Córdoba jugarà promoció

17:30 h  SANT CUGAT 2524 GRANOLLERS B
19:30 h  Amenábar Zarautz 40–39 Córdoba

El primer enfrontament entre dos equips catalans en fase d'ascens a Plata, se l'ha emportat el Sant Cugat després de fer una gran remuntada, ja que perdia de vuit (7-15) quan faltaven cinc minuts per al descans, després de 25 minuts en els quals la defensa 3:3 dels granollerins ha amargat la vida als de Dani Ariño, que durant la primera part ja ha hagut de demanar dos temps morts.

Després del segon ha reaccionat el seu equip i al descans el marcador estava en 11-16.
A la segona part la cosa ha canviat. La defensa 6:0 santcugatenca ha ratllat a un altíssim nivell, amb Joan Costa com sempre segur al darrere, i fent molt de mal en atac pels extrems, la diferència s'ha anat escurçant fins que el Sant Cugat ha aconseguit empatar a 20 quan faltaven 10 minuts.

Tensió màxima fins al final, fins que Sergi German ha estat decisiu amb dos gols, amb assistència, com no, de Jordi Sancho, per posar el 25-23, que a falta de pocs segons ja ha posat la sentència.

Han jugat pel Sant Cugat: Joan Costa, Marc Sans, Oriol Vaz, Àlex Ortega; Arnau Domingo (5), Héctor Gómez, Albert Magrans (2), Guillem Pallarès (5), Aleix Vaz, Martí Ruiz, Pau Gratacós, Jan Rof (4), Dídac Pallarès, Sergi German (5), Jordi Sancho (3) i Joan López-Arenas.
Pel BM Granollers B: Pol Amores (1), Lluc Borrell; Pau López (1), Pol Terrades, Biel Valera (6), Pablo Biescas (1), Pol Chaves, Marc Vega (3), Miguel Campos (4), Bernat Povill (2), Oriol Rovira (1), Roger Bruach, Marc Castilla (3), Bruno Cañas, Héctor Cantón (2).

Streaming

Dissabte 18
17:30 h  SANT CUGAT 28-30 Córdoba
19:30 h  Amenábar Zarautz 28–35 GRANOLLERS B

L'equip santcugatenc avui ho ha fet al revés. Guanyava amb certa comoditat per 25-21 avançada la segona part, però s'ha començat a encallar en atac, on només trobava opcions amb Sergi German en el pivot, mentre la defensa no trobava manera d'aturar les penetracions del rival ni tampoc al seu pivot. I quan els cordovesos s'han posat per davant l'equip de Dani Ariño no ha tingut capacitat de reacció. Jordi Sancho (9 gols, tot i que molts d'ells des dels 7 metres) i Sergi German (6) han estat els màxims golejadors.

Streaming Sant Cugat

El Granollers B, altra vegada amb defensa avançada, ha superat de forma clara a l'equip amfitrió i se situa primer de grup per la diferència de gols. L'equip de Sergio Pozo ha començat com contra el Sant Cugat i al descans dominava 10-18 i en aquesta ocasió no s'ha deixat remuntar, arribant a dominar d'onze gols a 10 minuts del final. Han destacat Pablo Biescas i Miguel Campos, amb 8 gols cada un.

Streaming Granollers B

Diumenge 19
10:30  GRANOLLERS B 25–38 Córdoba
12:30  Amenábar Zarautz 33–34 SANT CUGAT

El Granollers B ha caigut aixafat literalment pel Cajasur de Córdoba, un equip que va començar perdent en la primera jornada contra els amfitrions i el dissabte estava quasi fora quan perdia 25-21 contra el Sant Cugat i que ara té moltes opcions d'acabar primer de grup, o ser el millor segon.

Al descans s'ha arribat amb un 13-16 per als cordovesos i tot estava obert. Però en els deu primers minuts de la segona part l'equip granollerí només ha pogut marcar dos gols i el seu rival ha agafat deu gols d'avantatge (15-25), diferència que encara han anat ampliant fins al final.

El Sant Cugat, on no ha jugat Jordi Sancho, ha començat una mica tocat per la derrota granollerina, que ja els impedia acabar primer de grup i els complicava bastant la consecució del segon lloc. Però l'equip local que tenia a les mans el primer lloc, ha estat nerviós a la primera part i els de Dani Ariño han anat al vestidor amb un 13-18 favorable.

L'equip local ha remuntat en set minuts a la represa (20-20) i després s'ha posat tres amunt (31-28). El Sant Cugat ha empatat amb un gol d'Oriol Vaz a falta de 20 segons. Un resultat que no valia a cap dels dos equips. Però en l'última jugada els àrbitres han sancionant de forma força increïble amb exclusió i 7 metres, per sabotatge a Arnau Domingo que el què havia fet era passar la pilota cap on s'havia comès la falta. Els locals han marcat i han aconseguit així el primer lloc i el retorn a Plata.

Per part santcugatenca han brillat Jan Rof (12 gols) i Sergi German (7).

GRUP I: El Triana local obté l'ascens a Sevilla