Resum #1aEstatal: El Sant Cugat fa un pas molt important cap a les fases

Sergi German important en els moments decisius del matx Foto: Jordi Vilas Sergi German important en els moments decisius del matx

El cap de setmana es va jugar la 24a jornada, amb victòria del Sant Cugat en el partit més destacat.

- GRUP D -

El partit de la jornada al Boccaccio Arena:
OAR Gràcia 24-25 Sant Cugat

Era un partit molt important el que es jugava el dissabte al pavelló de l'OAR Gràcia, i que com dèiem a la prèvia quasi pot ser decisiu, en haver-se emportat el dos punts el Sant Cugat, ja que passa a disposar de quatre punts d'avantatge, més el golaverage, a falta de 12 punts per disputar.

L'equip santcugatenc s'enfrontava a un gran repte, el de guanyar al pavelló del carrer Boccaccio, i el va superar. Per fi en el llistat de resultats històrics d'aquest partit n'apareix un en vermell, pel triomf de l'equip com a visitant.

El partit va començar amb domini local (3-1), ja que els visitants no podien traspassar la defensa de l'OAR. Però de la mà de Jordi Sancho i Guillem Pallarès, van capgirar el marcador i es van mantenir per davant fins al 9-10. En els últims minuts els santcugatencs van cometre una sèrie d'errades que l'equip local no va perdonar per marxar al vestidor amb un 13-11.

A la represa, amb l'equip local jugant amb 7 en atac, encara es va eixamplar la diferència fins als cinc gols (16-11 i després 19-14). Quedaven encara vint minuts i en aquest període la defensa de l'equip de Dani Ariño va ratllar al seu més alt nivell, amb Dídac Pallarès i Joan López-.Arenas al centre, i controlant bé el joc de 7 dels visitants, tot i que oferissin alguna "delicatessen" com un fly de Quim Vaillo, amb assistència de Bernat Correro. Però el Sant Cugat va anar retallant fins igualar a 20, després d'un parcial d'1 a 6 en vuit minuts. I tot per decidir en 12 minuts. I alta tensió a la pista i ambient impressionant a les grades...

Els atacs eren llargs, assegurant-los bé, i va començar l'intercanvi de gols, però les aturades de Joan Costa, van frenar als locals, i el Sant Cugat es va avançar amb el 21-22. A partir d'allà l'equip de Pere Ayats ja va anar a remolc i Jordi Sancho, infal·lible des dels 7 metres va sentenciar, en una acció que havia provocat ell mateix. I en l'últim atac local va tornar a aparèixer Joan Costa.

Els màxims golejadors van ser Daniel Peiró (4), Bernat Correro, Ismael Bendress, Jordi Sala, Carlos Galisteo i Quim Vaillo (3, cada un) per part local i Jordi Sancho (10), Sergi German (4), Àlex Ortega i Guillem Pallarès (3, cada un) per part visitant

Sant Martí Adrianenc 31-35 Sant Esteve Sesrovires

En aquest partit també es va  trencar una llarga ratxa victoriosa de l'equip local, que portava deu partits seguits guanyant contra el Sanes a La Verneda.  Els d'Albert Falguera van sortir molt ficats en el partit i trobant facilitats en la defensa local dominaven per 6-10 a l'equador i per 14-18 al descans.

A la represa els sesrovirencs van controlar sempre el marcador amb diferències entre els quatre i els set gols i no van patir gens per guanyar i superar ja els vint punts, que com és ben sabut és una quantitat que sol assegurar la permanència. D'aquesta manera trencaven una ratxa de quatre partits seguits perduts. En canvi els liles, que encadenen ara quatre derrotes seguides, es queden en 16 i en perill ja que tenen la zona de descens a només 5 punts.

Els màxims golejadors van ser Christian Malmagro (9) i Néstor Ruiz (5) per part local i Rubén Ridao (10), Carlos Cabello i Carlos Vendrell (4, cada un) per part visitant

Molins 26-18 Sant Vicenç

El primer enfrontament entre aquests dos equips a Molins de Rei a 1a Estatal, ha deixat clar que l'equip molinenc està totalment a l'alça, i així els de Xavier "Brus" Sànchez, han sumat dos punts més que ja els acosten a només un punt de la línia de salvació que marca el Banyoles.

Era un derbi del Baix Llobregat entre dos equips que estaven ratllant a gran nivell defensiu. En aquesta ocasió el 5:1 del Molins va ser ben superior al 6:0 vicentí. Sobretot a la segona part després que s'hagués arribat al descans amb 11-10. A la represa el Molins només va encaixar dos gols en els primers divuit minuts i el forat es va obrir fins al 19-12, un avantatge que va fer que els locals ja juguessin amb tranquil·litat el tram final de partit, tot i que els vicentins intentaven trencar el seu bon treball defensiu a

Els màxims golejadors van ser Javier Martínez (7), Joaquín Custodio (4) per part local i Nil Moreno (5) i Sergi Jouanneau (4) per part visitant

Bordils 26-24 Palautordera

El Palau no va tenir tanta sort com el Molins, va perdre a Bordils davant un equip que va jugar sense pressió, i així torna a la cua en solitari.

A la primera part el Bordils va arribar a dominar de quatre, però una bona reacció visitant els va portar a l'empat a 13 al descans. La segona part va ser un frec a frec constant, i la cosa es va decidir amb el 25-24 de Pol Ribas ja dintre l'últim minut, amb el passiu avisat, i l'aturada d'Adrià Batlle a llançament de Pau Galisteo des dels set metres, que va impedir l'empat, i el primer punt palauenc com a visitants aquesta temporada. Ja en l'últim segon i després de temps mort arribà el 26-24 definitiu.

Els màxims golejadors van ser Tomàs Estany, Pol Ribas i Sergi Vidal (5, cada un) per part local i Pau Galisteo (9) i Pol Anfruns (4) per part visitant

Sant Esteve Palautordera - Sant Joan Despí

Era aquest un partit entre dos equips en situació còmoda a la classificació i que venen de perdre. A la prèvia ja dèiem que les dades feien preveure un partit igualat i en efecte ho va ser, tot i que no tant com el de la temporada passada que havia acabat en empat. La primera part va ser dels visitants que arribaren a guanyar de quatre, però al descans només ho feien d'un (16-17). A la represa els santestevencs que, després de l'empat fa quinze dies contra el Montcada, volien retrobar-se amb la victòria a casa (on no han perdut des del 28 d'octubre), van posar-se de seguida per davant i van controlar la situació sense deixar que mai els santjoanencs tinguessin pilota per empatar, i entrant en el dos minuts finals amb quatre gols amunt.

Els màxims golejadors van ser Joan Vila (9), Andreu Àngel (6), Jordi Planas (4) per part local i David Matías (10), Rubén Cabello (7), Adrià Basela (4) per part visitant

Esplugues 29-35 Sant Quirze

Aquest duel entre dos ex-Plata va acabar amb el triomf de l'equip que va jugar més motivat per la seva posició a la taula, que encara li dona algues esperances, tot i que siguin poques (estan a 5 punts del Sant Cugat), de poder lluitar pel segon lloc.  Els "kiris" aconseguien així el seu vuitè triomf a Les Moreres.

Després d'una primera part força igualada (16-18 al descans), el Sant Quirze va guanyar en intensitat defensiva, amb Alejandro Sánchez Capón immens al darrere, per encaixar només 3 gols en 15 minuts, mentre a l'altra banda pràcticament cada ataca aacabava en gol per fer pujar el marcador fins un 19-28, que ja va decidir el matx.

Els màxims golejadors van ser Ferran Cisneros (7), Yago Salvany (6) i Josep M. Grau (5)  per part local i Oriol Fernàndez (8) i Marc  Garcia i Ricard Reig (5, cada un) per part visitant

2023-24 Esplugues - Sant Quirze 29-35
2021-22 Esplugues - Sant Quirze 26-28 (a Plata)

Sarrià 32-25 Montcada

L'equip sarrianenc, que venia de perdre a Palautordera, va retrobar-se amb el triomf de forma bastant còmoda davant un Montcada, que ben aviat va abaixar els braços quan va encaixar un parcial de 5 a 0, que portà el marcador fins al 7-4. Al descans els sarrianencs, amb molt bona defensa i un atac molt efectiu, ja dominava per 15-9 i dintre la segona part va dominar de deu gols (27-17).

Els màxims golejadors van ser Óscar Lucea (7), Iñaki Gutiérrez i Josep Ballester (5, cada un) per part local i Nil Moreno, Roger Portella i Marc Gómez (4, cada un) per part visitant

La Roca - Banyoles

El partit que havia de disputar el líder va ser ajornat per la mort de Joaquim Planas el president del BM La Roca. Des d'aquí donem el nostre condol als familiars directes, i a tota la família de l'entitat roquerol.

- GRUP E -

Granollers B  46-24 Levante

El filial granollerí  no va tenir cap problema per apallissar un equip al que ja havia superat amb facilitat a la primera volta per 26-40. Al descans el marcador estava en 21-14 i a la segona part el parcial va ser molt més contundent (25-10), que indica que l'equip va defensar fort, va poder córrer i va superar el 6:0 visitant sense problemes.

Els màxims golejadors van ser Ferran López i Héctor Cantón (7, cada un), Pablo Biescas i Pau López (6, cada un) per part local i Lucas Isaac (8) per part visitant