Resum #1aEstatal: Els tres primers continuen forts

L'OAR Gràcia no va tenir contemplacions per guanyar a Montcada Foto: Pedro de Lamo L'OAR Gràcia no va tenir contemplacions per guanyar a Montcada

El cap de setmana es va jugar la 23a jornada, amb victòries dels tres primers classificats.

- GRUP D -

El partit de la jornada al Miquel Poblet:
Montcada 29-36 OAR Gràcia

L'OAR Gràcia no podia fallar al Miquel Poblet si volia mantenir el pols amb el Sant Cugat en la lluita pel segon lloc, i no ho van fer, i per tant es manté l'interès del pròxim duel entre els dos equips al pavelló del Carrer Boccaccio.

Els de Pere Ayats van controlar el partit des del primer moment, arribant a dominar de cinc a mitja primera part (7-12) i al descans de tres (15-18). A la represa de seguida van agafar sis gols (16-22) i ja van gestionar-ho bé fins al final, davant d'un equip que mai va donar sensació de poder remuntar.

Els màxims golejadors van ser Bernat López (7) i Pablo Méndez (4)  per part local i Bernat Correro (6), Ismael Bendress (6)  i Joaquim Vaillo (5) per part visitant

Sant Cugat 34-27 Sant Esteve Palautordera

L'equip de Dani Ariño, tampoc podia fallar, abans del gran duel del dissabte vinent i de la mà d'un Jordi Sancho espectacular, conduint l'equip i superant una vegada més la desena de gols, van derrotar un rival sempre complicat, que va fer una gran primera part i al descans estava per sobre (13-16).

A la represa la defensa local va recuperar el seu millor nivell, amb Joan Costa lluint-se sota pals. Van fer un parcial inicial de 4 a 0 i, després d'un gol visitant, un altre de 5 a 0, per arribar al minut dotze ja amb un 22-17, després d'un parcial de 9 a 1, que els va solucionar el partit. Amb aquest triomf els santcugatencs ja porten 20 punts dels últims 22 possibles.

Els màxims golejadors van ser Jordi Sancho (11) i Sergi German (5), Martí Ruiz i Jan Rof (4, cada un) per part local i  Joan Vila i Andreu Àngel (5, cada un) per part visitant

SE Sesrovires 30-32 La Roca

L'equip roquerol, el líder, va haver de treballar dur per derrotar l'equip d'Albert Falguera i allargar així la seva ratxa d'imbatibilitat als deu partits, en els quals ha sumat 18 punts.

El Sanes va fer una primera part sensacional arribant al descans amb avantatge de tres gols (17-14). Però a la represa l'equip de Pedro P. Zarzosa va posar seriós i amb un parcial inicial de 1 a 7 ja va posar-se per davant i van controlar la situació entrant en els cinc minuts finals amb sis gols d'avantatge (26-31), fent inútil l'esforç final dels sesrovirencs.

Els màxims golejadors van ser Rubén Ridao (7), Carlos Vendrell (6), Víctor Ridao (5) per part local i  Marc Ferré (8), Alejandro Casas, Gerard Blanes i Ekaitz Màrquez  (4, cada un) per part visitant

Palautordera 30-27 Sarrià

El Palau no es rendeix i continua lluitant per la permanència. Amb aquest triomf sobre un equip de la part alta s'acosten ja només tres punts del Banyoles, que és el primer equip en zona de salvació.

Els sarrianencs van imposar un ritma alt en els primers minuts, amb gran eficàcia en els seus llançaments i dominaven 10-13 quan s'acabava de superar l'equador del primer temps. Però va reaccionar l'equip palauenc i al descans el marcador ja estava igualat a 18. A la segona part la defensa palauenca va mantenir el nivell del segon tram de la primera i va encaixar només 9 gols, per acabar guanyant amb solvència, entrant en els dos minuts finals amb cinc gols d'avantatge.

Els màxims golejadors van ser Pau Galisteo (8), Pau Lizandra i Martí Gascón (5, cada un) per part local i  per part visitant PAL  15è  7 punts  26/29
SAR  4t  29 punts 31/28 Pep Arnau (108), Martí Arnau (79), Adrià Font (72)

Sant Joan Despí 25-31 Molins

Doncs si el Palau, un dels equips en zona de descens, va superar el quart classificat (que ara és cinquè), el Molins, l'altre equip que l'acompanyaria en el descens, va guanyar a la pista del sisè, en un apassionant derbi del Baix Llobregat, em el qual els de Xavier "Brus" Sànchez van ser superiors, per acostar-se també a tres punts de la salvació.

Els santjoanencs no perdien a casa des de feia més de tres mesos, però en aquesta ocasió es van veure superats per un rival que ja va arribar al descans per sobre (11-13), i que a la segona part, amb la seva defensa 6:0 i un atac molt treballat, va controlar totalment la situació agafant set gols d'avantatge al minut 20, després d'un parcial de 0 a 4.

Els màxims golejadors van ser David Matías (8) i Eric Fernández (5) per part local i  Roc Beumala (6) i Mario Carmona (5) per part visitant

Banyoles 29-37 Bordils

Els banyolins continuen sense poder puntuar davant l'equip bordilenc, que si en la primera volta a casa havia tingut certes dificultats per guanyar el partit, en aquesta ocasió el van guanyar amb gran autoritat i amb un atac demolidor, davant una defensa banyolina que no va tenir el seu dia.

Al descans els de Gerard Farrarons ja ho tenien ben encarrilat, gràcies també a la seva bona defensa, amb un 9-17. A la represa es va accelerar el joc, però amb un intercanvi de gols que ja anava bé als visitants.

Els màxims golejadors van ser Martí Rigau (7), Eloi Nievas (6) per part local i  Josep Reixach (7), Sergi Vidal (6) i Tomàs Estany (5) per part visitant

2023-24 Banyoles – Bordils 29-37
2022-23 Banyoles – Bordils 28-30
2021-22 Banyoles - Bordils 27-31

Sant Quize 37-36 Sant Martí Adrianenc

Partit controlat pels kiris, però que van estar jugant amb foc durant tot el partit. Control defensiu i un atac força ordenat, però de tant en tant fent errades que donaven vida extra als visitants. Així, la màxima diferència dels locals no va passar de quatre, que era ràpidament recuperada per liles, que als vint minuts de la 2a part els de Sant Martí es van posar per sobre marcador. Això va fer sonar les alarmes al Sant Quirze, que van tirar del comodí "Reig" per recuperar l'avantatge de dos gols dintre l'últim minut i obtenir els dos punts, amb els que superen al Sarrià recuperant el quart lloc.

Els màxims golejadors van ser Ricard Reig (9) i Pol Roy i Antonin Sapet (4, cada un) per part local i Christian Malmagro (1o), Pol Roig (7), Pau Rodríguez (5) per part visitant

Sant Vicenç 25-17 Esplugues

En el segon derbi del Baix Llobregat de la jornada s'enfrontaven dos equips igualats a punts i en situació ben tranquil·la. Els vicentins van estar al seu millor nivell en defensa, i al descans el marcador estava en 15-9 després que Ferran Pla hagués encaixat només dos gols en els segons quinze minuts. A la represa no va variar la tònica del partit. L'Esplugues es va acostar a tres gols (20-17) quan s'acabava de superar l'equador del segon temps, però es va quedar absolutament sec en els últims quinze minuts i els vicentins van fer un parcial de 5 a 0.

Els màxims golejadors van ser Hugo Garín, Marc Andreu i Sergi Almagro (4, cada un) per part local i Yago Galvany (5) i Francesc Laliga (4)  per part visitant

El Santvi, amb Ferran Pla sota pals, no va encaixar cap gol en els últims catorze minuts

2023-24    Sant Vicenç - Esplugues    25-17
2019-20   Sant Vicenç - Esplugues    20-25
2018-19    Sant Vicenç - Esplugues    27-19
2017-18    Sant Vicenç - Esplugues    33-28

- GRUP E -

Benidorm B 25-34 Granollers B

Com era previsible el Granollers B va guanyar aquest duel de filials d'Asobal, a la pista del Benidorm B, que és cuer i encara no ha guanyat cap partit aquesta temporada.

L'equip benidormer va plantar cara  la primera part arribant al descans amb un 16-19. A la represa l'equip granollerí va augmentar la seva intensitat en defensa i va anar obrint forat a poc a poc.

Els màxims golejadors han estat Andrijan Krstev (5) per part local i  Pablo Biescas (7), Pol Chaves (5) per part granollerina