Resum #1aEstatal: Rebel·lió dels dos de baix

Molins i Palautordera no es ressignen al descens Foto: youtube Handbol Molins i Handbol Palautordera Molins i Palautordera no es ressignen al descens

El dissabte es va jugar la 21a jornada, amb rebel·lió dels dos equips que ocupen places de descens, que tenen ganes de sortir-ne.

- GRUP D -

El partit de la jornada pel cuer:
Molins 31-24 Esplugues

Els de Xavier "Brus" Sánchez van aconseguir, de forma brillant, la primera victòria de la temporada al seu pavelló, on fins ara només havien pogut aconseguir un empat contra el Sarrià.

Els espluguins van començar manant amb diferències curtes, però a poc a poc l'equip local va anar agafant la iniciativa i al descans el marcador estava en 15-14.

A la represa la defensa oberta dels molinencs va millorar la seves prestacions i l'atac visitant va trobar moltes dificultats per superar-la, mentre que a l'altre costat els locals mantenien la seva eficàcia. Així l'avantatge local va anar creixent i van entrar en els cinc minuts finals amb el partit quasi decidit, amb un 27-22, davant un equip sense capacitat de reacció.

Els màxims golejadors van ser Lluc Puntas (6), Rubén Díaz (5), Javier Martínez i Martí Cañellas (4, cada un) per part local i Ferran Prieto (8) i Víctor Torres (4) per part visitant

El vídeo del primer triomf a casa del Molins en el seu retorn a 1a Estatal

Palautordera 23-21 Sant Cugat

El segon classificat, el Sant Cugat, era l'equip en millor ratxa, amb vuit victòries seguides, i era clar favorit per guanyar a la pista del Palautordera, que era el penúltim. No obstant això, ja se sap que això de l'esport no és ciència exacta i sol haver-hi sorpreses i aquesta va saltar al pavelló Josep Llavina.

L'equip local va fer un gran inici (5-3), però els de Dani Ariño van anar passant a dominar la situació fins un 11-14. Però en els instants finals el Palau va marcar dos gols per reduir a la mínima expressió la diferència i afrontar amb més ànims la segona part. A la represa les defenses dominaven i el marcador es movia molt a poc a poc (15-17 prop del deu minuts). Aleshores el Palau, amb Pau Galisteo (tot un campió d'Espanya juvenil amb el Barça la temporada passada) agafant la responsabilitat, va fer un parcial de 3 a 0 per posar-se per davant. Després va mantenir una alta concentració en defensa frenant completament un atac rival, que només va poder marcar quatre gols en vint minuts, topant també amb un Adrià Casado sensacional sota pals. Amb el 19-19 l'equip local va fer un altre parcial de 3 a 0, que ja va deixar molt tocat l'equip santcugatenc.

Els màxims golejadors van ser Pau Galisteo (6), Pol Anfruns i Ferran Clausells (3, cada un)  per part local i Jordi Sancho i Sergi German (6, cada un) i Jan Rof (4) per part visitant

Sant Vicenç 28-31 La Roca

L'equip roquerol no va fallar a Sant Vicenç, per encadenar ja vuit partits sense perdre, tot endossant als vicentins la sisena derrota consecutiva.

La primera part va ser bastant igualada, però el líder va marxar al vestidor amb dos gols d'avantatge (13-15). A la represa els de Perdo Zarzosa no van tardar a obrir forat de cinc gols (15-20) i ja la van gestionar bé entrant als tres minuts finals amb un 25-30.

Els màxims golejadors van ser Àlex Guerrero (8) i Marc Andreu (5) per part local i Roger Manzano (7), Marc Ferré  i Alejandro Casas (6, cada un) per part visitant

2023-24    Sant Vicenç- La Roca    28-31
2018-19    Sant Vicenç- La Roca    22-32
2017-18    Sant Vicenç- La Roca    24-29

Banyoles 30-34 OAR Gràcia

El tercer classificat, l'OAR Gràcia, va trencar una mala ratxa sense guanyar a pista contrària, on no ho feia des del 9 de desembre, i va sumar dos punts que acompanyats de l'ensopegada santcugatenca a Palautordera, situa altra vegada els graciencs en la disputa pel segon lloc, que ara tenen a només dos punts.

Després d'una primera part igualada i d'alt ritme ofensiu (15-17 al descans), l'equip sabadellenc va tancar la defensa en el primer quart d'hora de la segona part obrint un forat de set gols (20-27), que els va permetre resistir la reacció local en el tram final.

Els màxims golejadors van ser Esteve Ferrer i Martí Riagu (5, cada un) per part local i Daniel Peiró (9), Bernat Correro (6),  i Joaquim Vaillo (5) per part visitant

Sant Quirze 26-25 Bordils

Bon partit entre dos equips històrics de l'handbol català, que ja feia quasi dues dècades que no es trobaven a la pista "kiri", i que va acabar com els anteriors amb triomf local.

Va ser un partit de molt de contacte, amb els dos equips buscant defenses al límit del permès. Durant bona part del matx ho van aprofitar millor els bordilencs, fent llançaments a gol aprofitant el contacte. Fins el minut 18 de la segona part, els kiris van anar a remolc amb distàncies curtes (12-13 al descans per exemple), però un bon parcial de 4 a 0 els va posar tres per sobre (24-21), provocant temps mort dels visitants. A partir d'aquí molts nervis, que els de Sant Quirze van aprofitar per mantenir l'avantatge fins l'últim minut, en el qual el Bordils va retallar dos gols, però sense temps per a l'empat.

Els màxims golejadors van ser Gonzalo Romero i Ricard Reig (5, cada un) per part local i Sergi Vidal (5), Pol Ribas i Josep Reixach (4, cada un) per part visitant

2023-24 Sant Quirze - Bordils  26-25
2004-05 Sant Quirze - Bordils  31-29
2003-04 Sant Quirze - Bordils 31-25

El "clàssic" de la jornada:
Sant Esteve Sesrovires 27-28 UE Sarrià

Un altre partit entre dos històrics que sí que s'han trobat repetidament en aquesta categoria, i que va ser també disputat amb alta intensitat i acabant en aquest cas amb victòria mínima dels visitants, que es mantenen en cinquè lloc ara a cinc punts del segon.

Després d'una primera part de gran treball defensiu per ambdues parts es va arribar al descans amb 12-14. A la represa els sarrianencs van anar augmentant l'avantatge en el marcador, entrant als cinc minuts finals amb un clar 22-27. En el tram final la desesperada pressió sesrovirenca va portar encar a un final emocionant i decidit amb un gol del pivot Martí Arnau a falta de poc més de mig minut, que posà el 26-28, i fent irrellevant l'últim gol dels locals.

Els màxims golejadors van ser Rubén Ridao (11) i Carlos Vendrell (5) per part local, i Pep Arnau (6), Martí Arnau i Guillem Mallola (5, cada un) per part visitant

Sant Joan Despí 31-27 Sant Martí Adrianenc

Partit entre dos equips en zona tranquil·la i que es va emportar l'equip millor situat i ja amb la permanència assegurada, mentre que l'equip visitant haurà d'anar sumant algun punt més per assegurar-la el més aviat possible.

Semblant a altres partit de la jornada, la primera part va ser igualada (16-15 al descans), i a la represa l'equip santjoanenc va obrir forat en els primers deu minuts de la segona part, agafant un avantatge de set gols (24-17) que ja seria decisiu.

Els màxims golejadors van ser Víctor Sáez (6) i David Matías (5) per part local i Pau Rodríguez (9) i Christian Malmagro (5) per part visitant

Sant Esteve Palautordera 30-30 Montcada

Partit entretingut i disputat entre dos equips de la zona mitja baixa que va acabar en empat... com el primer que havien disputat aquests equips a la 1a Estatal ara fa vuit anys.

L'equip montcadenc va obrir forat en el tram final de la primera part per marxar la vestidor amb un bon avantatge (12-16). Com no podia ser d'altra manera, els santestevencs que, com dèiem a la prèvia portaven sis victòries seguides a casa, van reaccionar i van empatar als 12 minuts (21-21). Però no van posar-se mai per davant i després d'alguns altres empats el definitiu va arribar des dels set metres a càrrec de Jordi Planas, ja amb el temps quasi exhaurit.

Els santestevencs, tot i l'empat a casa, que sembla poc productiu, pugen dos llocs a la classificació, i ja superen aquells 20 punts que sempre solen donar la permanència, mentre que els de Salva Puig ja s'acosten a només dos punts d'aquesta quantitat.

Els màxims golejadors van ser Jordi Planas (8), Joan Vila (6), Lluís Prat (5) per part local i Bernat López (8) i Josep Quirós (7) per part visitant

Torrevieja 28-34 Granollers B

El Granollers B es va prendre la revenja de la derrota patida a la primera volta a l'Olímpic a la primera volta. L'equip granollerí en aquesta ocasió va poder superar bé la defensa de l'equip alacantí, que és una de les menys golejades del grup.

Després d'una primera part igualada (12-13 al descans) els de Sergio Pozo van anar obrint forat gràcies a una defensa profunda i que propiciava els contraatacs i també a un atac amb gran velocitat de pilota i amb efectivitat en els llançaments.

L'equip granollerí manté la pugna pels dos primers llocs amb Cantera Sur (que està sis punts per sobre amb un partit més jugat) i Elda (que està dos per sota).

Els màxims golejadors van ser Rubén Ruiz (8) i Iván Ruiz (4) per part local i Albert Massa (8) i Ferran López i Biel Valera (5, cada un) per part granollerina

1a volta: 22-24