Resum #1aEstatal: El líder cedeix un punt a casa i veu com s'acosten OAR Gràcia i Sant Cugat

Óscar Martínez evitant el gol del triomf local Foto: youtube BM La Roca Óscar Martínez evitant el gol del triomf local

El BM La Roca va cedir un punt a casa, però continua líder solitari del grup D, però amb OAR Gràcia i Sant Cugat una mica més a prop.

- GRUP D -

El partit de la jornada:
Sant Cugat 34-30 Sant Joan Despí

Bon partit el que va fer l'equip santcugatenc per començar l'any trencant la bona ratxa victoriosa que duia l'equip d'Àlex Llorens amb quatre victòries seguides. Ara són els de Dani Ariño els que sumen aquests quatre triomfs seguits i aprofitant que La Roca va cedir un punt s'acosten a dos del lideratge.

Després d'uns primers compassos igualats, el Sant Cugat va començar a funcionar en defensa i amb el duet Jordi Sancho- Sergi Germán fent mal en atac, va anar obrint forat fins al 17-13 del descans. A la represa després de diverses ratxes d'un i altre equip, el marcador es mantenia igualat (22-19). Aleshores el gran treball defensiu local, on destacà Dídac Pallarès, i amb Joan Costa sota pals, va permetre frenar l'ofensiva santjoanenca i amb gran eficàcia en atac, els va fer obrir un forat de vuit gols (30-22), amb el que ja van controlar fins al final, tot i la reacció visitant.

Els màxims golejadors van ser Jordi Sancho (12), Sergi German, Arnau Ribó i Àlex Ortega (5, cada un) per part local i Víctor Sáez (8) i Rubén Cabello (6) per part visitant

Jordi Sancho màxim golejador de tots els grups de 1a Estatal amb 137 gols.

La Roca 33-33 Sant Esteve Palautordera

Aquest derbi del Vallès Oriental va ser molt interessant i l'equip del Baix Montseny va recuperar el seu "bon costum" de puntuar al pavelló roquerol, prenent-li un punt important al líder, i que tal com va anar el partit haguessin pogut ser dos, però tal com va anar la jugada final haguessin pogut ser zero.

Després d'una primera part amb diverses alternatives, i amb bons parcials per una i altra part, es va arribar al descans amb 16-18, i amb facilitat per als visitants de superar la defensa local. A la represa es va mantenir la tònica del tram final de la primera part i la diferència va pujar als quatre gols (25-29) quan s'arribava a l'equador del segon temps. La reacció local va arribar des de la defensa, i encaixant només quatre gols en els últims quinze minuts van aconseguir empatar a 33 i tenir pilota per guanyar, però el porter Óscar Martínez ho va evitar amb una doble aturada en els últims segons.

Els màxims golejadors van ser Roger Manzano (6) i  Óscar Castillo (5) per part local i Joan Vila (9) i Marçal Pujadas (6) per part visitant

OAR Gràcia 42-29 Molins

L'equip sabadellenc no va tenir problemes per superar el penúltim classificat, recuperant l'eficàcia perduda davant l'Esplugues en l'últim partit de l'any, Així els de Pere Ayats s'acosten a dos punts del líder, mantenint-se en igualtat amb el Sant Cugat, en el segon lloc.

L'equip local va sortir concentrat (4-0), va ampliar ràpidament l'avantatge fins als set gols (12-5) i al descans guanyava de vuit (22-14). A la represa va continuar superant amb facilitat la defensa molinenca, arribant a aconseguir un màxim avantatge de 16 gols (39-23).

Els màxims golejadors van ser Bernat Correro (9) i Daniel Peiró (6) per part local i Mario Carmona (8) i Lluc Puntas (6) per part visitant

Palautordera 23-25 Sant Quirze

El Palautordera va fer un bon partit davant un dels equips de la zona alta, però continua sense guanyar i enfonsat a la cua. El Sant Quirze va portar sempre el control en el marcador, passant pel 11-14 del descans, però sense poder trencar el partit i va veure com l'equip local, empès pel seu públic, es posava a un gol quan faltaven vuit minuts (21-22). Els "kiris" van tancar la defensa i van aconseguir evitar la remuntada local.

Els màxims golejadors van ser per part local i per part visitant PAL  16è  3 punts  26/31 Pau Galisteo (81), Biel Fernàndez (54), Pol Anfruns (43)
SQU  4t 21 punts 30/26  Alejandro Rodríguez (76), Ricard Reig (70), Marc Garcia (46

Montcada 27-23 Sant Vicenç

Al Miquel Poblet es va veure un partit interessant entre dos equips de la zona intermèdia. Els de Salva Puig, que eren l'equip més golejat, van afinar en l'aspecte defensiu i van rebre l'anotació més baixa del campionat per superar un equip vicentí que no va trobar massa solucions en atac. Amb el resultat els dos equips es queden en la tranquil·la zona intermèdia, lluny de les posicions de descens i també de les de fases.

L'equip local va sortir fort (5-1 als 5 minuts), però l'equip vicentí va anar entrant al partit i després d'una primera part de domini defensiu es va arribar al descans amb un minso 10-8. A la represa els dos equips van anar trobant més solucions en atac. El marcador es va mantenir igualat fins al 18-17, moment en el qual els montcadencs, com a l'inici de partit, van fer un parcial de 5 a 1 i ja van gestionar bé l'avantatge fins al final.

Els màxims golejadors van ser Josep Quirós (9) i Arnau Titós (4) per part local i Marc Andreu (5) per part visitant

Més fotos del partit de Pedro de Lamo

2023-24 Salle Montcada - Sant Vicenç 27-23
2019-20 Salle Montcada - Sant Vicenç 24-21
2018-19 Salle Montcada- Sant Vicenç  27-26

2017-18 Salle Montcada- Sant Vicenç  23-29

Banyoles 28-31 SES Sesrovires

Els banyolins continuen bastant negats a casa, i van caure davant un Sanes que encara no havia guanyar com a visitant aquesta temporada.

Després d'una primera part molt igualada (14-14 al descans), els sesrovirencs van sortir molt forts i a l'equador de la segona part guanyaven per 18-24 i tenien el triomf ben encarrilat, i el van aconseguir, resistint la reacció dels locals que es van posar a dos gols (26-28) a cinc minuts del final.

Els màxims golejadors van ser Roger Milla (6) i Arnau Pou (5) per part local i Sergi Estepa (8) i Rubén Ridao (6) per part visitant

Bordils 25-30 SM Adrianenc

En un dels dos partits entre ex-Plata de la jornada el triomf va ser per a l'equip visitant que havia acabat malament l'any però va reaccionar en aquesta pista complicada. Amb un gran treball defensiu els liles van deixar sense recursos als bordilencs i van trencar una mala ratxa de tres derrotes seguides i així s'allunyen de la zona de perill.

L'equip bordilenc va estar fora de partit en els quinze primers minuts i el Sant Martí dominava 3-8 a l'equador de la 1a part. Va reaccionar l'equip local i al descans el partit estava igualat (12-12). A la represa es mantenia la igualtat, però mitjan la segona part els visitants van trencar el partit amb un parcial de 4 a 9, fent pujar un 21-27 al marcador, amb el que ja van encarar bé el tram final.

Els màxims golejadors van ser Oriol Màrquez (8) i Pol Ribas (5) per part local i Pau Rodríguez (9), Pol Roig (6) per part visitant

2023-24 Bordils - SM Adrianenc  25-30
2022-23 Bordils - SM Adrianenc  28-28
2021-22 Bordils - SM Adrianenc  30-24
2020-21 Bordils - SM Adrianenc  22-27 (Plata)
2018-19 Bordils - SM Adrianenc  27-27 (Plata)

Sarrià 34-29 Esplugues

En l'altre partit entre dos ex-Plata el Sarrià va trencar la mala jornada dels equips gironins, superant de forma solvent un Esplugues que en l'última jornada de l'any havia guanyat de forma molt clara a la pista de l'OAR.

La primera part va ser molt igualada i d'alt ritme i domini dels atacs, per arribar-se al descans amb empat a 17 gols. A la represa les defenses van guanyar en intensitat i als quinze minuts el marcador estava encara empatat a 24. A partir d'allà l'equip local va tenir una "minuts bojos" i va trencar el partit amb un parcial de 6 a 0.

Els màxims golejadors van ser Iñaki Gutiérrez (7) i Martí Arnau (6) per part local i Marc Bisbe i Pol Calvo (6, cada un) per part visitant

2023-24  Sarrià - Esplugues    34-29
2022-23 Sarrià – Esplugues     21-25
2021-22 Sarrià – Esplugues     28-21  (Plata)

Elda 34-35 Granollers B

L'equip granollerí tenia un dels desplaçaments més complicats a la pista de l'equip més golejador del campionat, i el va superat guanyant per la mínima i donant un pas molt important per aconseguir un dels dos primers llocs.

L'equip local va dominar la primera meitat de la primera part fins al 10-8, però en el tram final l'equip granollerí ho va brodar, amb gran defensa recuperant pilotes i imposant el seu contraatac, va marcar 14 gols per arribar al descans amb 18-22.

A la represa l'equip eldenc va evitar pèrdues i a poc a poc va anar remuntant fins posar-se per davant amb un 27-26, després d'un parcial de 5 a 0. L'equip de Sergio Pozo, després d'un temps mort, va aconseguir recuperar el seu millor to defensiu i va entrar als cinc minuts finals amb un 32-35. Tot i això els granollerins van haver de patir fins al final, perquè l'equip local va tenir pilota per empatar en l'últim atac.

Els màxims golejadors van ser José Padilla (11) i Emil Feuchtmann (8) per part local i Gerard Domingo (7), Biel Valera (6), Guillem i Marc Vega (5, cada un) per part visitant