Resum #1aEstatal: La Roca guanya a Bordils, ja com a "campió d'hivern"

La Roca ha dominat amb autoritat el partit jugat al Blanc-i-Verd Foto: youtube Handbol Bordils La Roca ha dominat amb autoritat el partit jugat al Blanc-i-Verd

El dissabte s'ha jugat la 15a jornada, en la qual el BM La Roca s'ha confirmat com a campió d'hivern, amb tres punts d'avantatge.

- GRUP D -

El partit de la jornada:
Bordils 25-30 La Roca

L'equip roquerol va començar el partit ja com a campió d'hivern després de l'ensopegada de l'OAR Gràcia a casa. Això no li va fer que jugar relaxat en absolut (ja se sap que aquest títol és purament honorífic), i al contrari va sortir amb ganes de refer-se després de l'empat cedit a casa davant del Sarrià dos dies abans i de la derrota patida a Sabadell en la jornada anterior.

Recuperant el seu principal puntal, Marc Ferré, el joc de l'equip de Pedro P. Zarzosa va retornar a un alt nivell i, després d'uns minuts inicials igualats, va fer un parcial de 0 a 5 a mitja primera part per pujar un 4-9 al marcador, que ja els va permetre controlar el partit, davant les reaccions del rival. Al descans el marcador estava en 14-16. A la represa la diferència es va anar movent entre els 2 i els 6 gols, però amb el partit sempre controlat pel líder, per exemple amb un 15-21 als 7 minuts, 20-22 al 13 i 23-27 quan faltaven cinc minuts.

Els màxims g0lejadors van ser Adrià Joher (6) i Oriol Màrquez (5) per part local i Alejandro Casas (8) i Marc Ferré (6) per part visitant

OAR Gràcia 27-37 Esplugues

L'OAR Gràcia optava a acabar la primera volta al davant de la classificació, però va punxar de forma espectacular, perdent el primer partit a casa de la temporada. L'Esplugues, un equip que ja dèiem a la prèvia que està jugant millor com a visitant, va saber jugar-li de forma magnífica a un equip local que es va veure superat des del primer moment (3-8 als deu minuts) topant amb la defensa visitant.

Al descans el partit ja estava pràcticament vist per a sentència amb un 9-19 i a la represa els intents locals van ser infructuosos com ho demostra que quan s'acabava de superar l'equador de la segona part la diferència ja era de 13 gols (16-29).

Els màxims g0lejadors van ser per part local i per part visitant
OAR  2n  22 punts 33/27  Daniel Peiró (75), Bernat Correro (61), Ismael Bendress Ruiz (57)
ESP  11è  12 punts 29/29  Ferran Prieto (51), Víctor Torres (48), Yago Salvany (47)

Sant Cugat 30-23 Molins

L'equip santcugatenc va sumar els dos punts amb certa comoditat, i aprofita l'ensopegada de l'OAR per atrapar-lo en el segon lloc al final de la primera volta. De moment els sabadellencs es mantenen en el segon lloc, perquè a aquestes altures es considera la diferència de gols general (clarament favorable a l'OAR per +63 a +36), tot i que en el particular dominin els santcugatencs, que van guanyar el duel directe per 34-27.

L'equip molinenc va fer una bona primera part arribant al descans amb un ajustat 11-9, i es mantenia encara en el partit quan faltaven deu minuts (23-20). En el tram final l'equip local, amb un Marc Sans esplèndid sota pals, va frenar l'atac visitant i mantenint un bon nivell en atac van poder obrir forat per guanyar sense patir.

Els màxims g0lejadors van ser Jordi Sancho (13) i Sergi German (6), per part local i Rubén Díaz (5) i Mario Carmona (5) per part visitant

Banyoles 22-26 Sant Quirze

L'equip banyolí no va poder sumar la seva segona victòria a casa d'aquesta temporada, davant d'un equip kiri molt sòlid en defensa i porteria (gran duet amb Pol Gavañach i Alejandro Sánchez Capón), que només va encaixar 9 gols a la segona part després d'haver-se arribat al descans amb empat a 13.

Els màxims g0lejadors van ser Roger Milla (7) per part local i Gonzalo Romero (5) per part visitant

2023-24 Banyoles - Sant Quirze 22-26
2020-21 Banyoles - Sant Quirze 26-32
2019-20 Banyoles - Sant Quirze 25-35
2013-14 Banyoles - Sant Quirze 19-26

UE Sarrià 37-29 Sant Martí Adrianenc

Els sarrianencs van trencar una mala ratxa de sis partits seguits sense guanyar  i ho van fer de forma bastant còmoda davant d'un rival que només va resistir deu minuts final al 6-6. L'equip local va posar la directa i va agafar set gols d'avantatge (18-11), que els visitants van reduir abans del descans a quatre (18-14). Però a la represa l'equip sarrianenc va tornar a ser superior i va anar ampliant la diferència fins als vuit finals, tot i la pressió finals dels visitants.

Els màxims g0lejadors van ser Alberto Vicente (8), Adrià Font (5) i Óscar Lucea (4) per part local i Christian Malmagro (8) i Néstor Ruiz (8) per part visitant

Sant Esteve Sesrovires 35-30 Sant Esteve Palautordera

En el duel de "Sant Esteves" es va imposar l'equip local trencant així una mala ratxa de tres derrotes seguides.  Dèiem a la prèvia que els d'Albert Falguera havien de solucionar el problema de la seva manca de gols en els últims partits si volien superar l'equip que havia sumat més punts en les quatre últimes jornades, i ho van fer i de quina manera. Si en els últims tres partits havien fet una mitjana de 23 gols, la van superar en una dotzena.

El Sanes va sortir molt concentrat i als onze minuts dominava per 9-3, amb 5 gols d'un Rubén Ridao letal en atac. Va reaccionar l'equip del Baix Montseny, però al descans els locals encara estaven per davant (17-14). A l'inici de la 2a part, amb Ángel Pueyo inspirat, els sesrovirencs van obrir forat de set gols (23-16) que ja van gestionar bé fins al final.

Els màxims g0lejadors van ser Rubén Ridao (10), Ángel Pueyo (6), Sergi Estepa (5) per part local i Jordi Planas (8) i Joan Vila (7) per part visitant

Montcada 33-35 Sant Joan Despí

El Sant Joan Despí va aconseguir la tercera victòria seguida i s'enfila fins al vuitè lloc, que podria ser millor si el dijous guanyen al Palautordera en partit endarrerit. Va ser un partit dominat sempre per l'equip visitant. A la primera part amb un gran treball defensiu (11-15 al descans) i després mantenint sempre a ratlla als locals, i arribant als dos minuts finals amb un 30-35 favorable.

Els màxims g0lejadors van ser Josep Quirós (9), Marc Gómez (5), Nil Moreno (5), per part local i Adrià Basela (9), Èric Gutiérrez (8), David Matías (5) i Rubén Cabello (5) per part visitant

Palautordera 24-28 Sant Vicenç

El Palautordera no va poder trencar la seva mala ratxa i ja porta dotze partits sense guanyar per continuar a la cua. L'atac palauenc no va poder a la primera part contra la potent defensa visitant i al descans perdia 6-15 i el partit estava quasi vist per a sentència. A la represa l'equip local va anar trobant més solucions per marcar, però sense donar mai sensació de poder remuntar (quan faltaven cinc minuts el marcador estava en 20-27).

Els màxims g0lejadors van ser Pau Galisteo (5) i Biel Fernàndez (5) per part local i Àlex Guerrero (8) i Marc Turégano (5) per part visitant

2023-24 Palautordera - Sant Vicenç 24-28
2019-20 Palautordera - Sant Vicenç 29-22
2018-19   Palautordera - Sant Vicenç 29-28

2017-18    Palautordera - Sant Vicenç 27-27

- GRUP E -

Abaranera 17-30 Granollers B

L'equip  murcià va resistir només quinze minuts (fins al 6-7). Al descans els granollerins ja havien obert forat (9-14), que a l'equador de la segona part ja s'havia doblat (14-24), per tenir un final ben plàcid.

Els màxims g0lejadors van ser Amando Garcia (9) per part local i Biel Valera (8) i Albert Massa (7) per part visitant