Resum #LligaCatOrM: Espanyol, líder, i Calella, colíder, no fallen i fan el 5 de 5

L'Espanyol continua líder amb un 5 de 5 Foto: @espanyolhandbol L'Espanyol continua líder amb un 5 de 5

El cap de setmana es va jugar la cinquena jornada, després de la qual Espanyol i Calella continuen a dalt.

Calella 28-22 OAR Gràcia Atlètic
Barberà 33-32 Igualada
Espanyol 30-29 Cardedeu
Descansa Salle Bonanova

Els dos primers classificats, Espanyol i Calella, els dos únics equips amb el ple de punts, jugaven a casa i no van fallar, tot i haver de treballar de valent dos equips que entre setmana havien trencat la imbatibilitat de Barberà i Bonanova respectivament.

L'Espanyol, que continua líder va derrotar per la mínima el Cardedeu, gràcies a un  gol de Marc Zaguirre que s'entrava a l'últim minut, després d'un partit que havien dominat sempre els blanc-i-blaus (16-14 al descans i 25-21 a l'equador de la 2a part), però on l'equip cardedeuenc, liderat per Pere Ollé (7 gols), no es va rendir i va empatar a falta de dos minuts.

El Calella, fent valer la seva gran defensa, va tenir un partit una mica més còmode davant l'OAR Gràcia Atlètic. Al descans els maresmencs dominaven per 14-11 i a l'equador de la 2a part per 21-15, i en aquest cas el filial sabadellenc no va poder reaccionar. El màxim golejador va ser Manel Núñez, ex-Mataró, amb 7 gols.

En el derbi de les terres gironines el Banyoles, durant els últims anys a 1a Estatal, no va donar opció al Garbí, subcampió de la temporada passada, en el primer enfrontament de lliga entre els dos equips. El resultat va ser el més ampli de la jornada i un toc fort per als de Josep Maria Gou, que no estan tenint un bon inici de temporada. Els banyolins es queden en tercer lloc en solitari fregant els llocs de promoció, mentre que els garbinencs estan en quart per la cua fregant la zona de descens. Al descans els banyolins ja manaven per 20-11. El seu màxim golejador va ser Eloi Palomeras amb 7 gols.

S'esperava un bon partit també a Barberà, amb visita de l'Igualada, entre dos equips ascendits la temporada passada i en efecte ho va ser, decidint-se per la mínima. Els barberencs anaven al vestidor amb tres gols amunt (15-12), però els anoiencs no es van rendir i empataven a cinc minuts del final, però en els instants decisius el Barberà va estar més encertat, davant un rival que va cometre massa errades. El màxim golejador va ser el local Diego González amb 11 gols.

I els partits emocionants no es van acabar aquí, perquè en els altres quatre també va haver-hi finals apassionants.

La Coope va guanyar a Polinyà i se situa en el quart lloc de la classificació, enviant els polinyanencs a zona de descens. L'equip de Sant Boi estava per davant al descans (14-16) i després va saber mantenir el control del partit, tot i els 11 gols del pivot local Saul Jiménez.

El Joventut Mataró va guanyar a La Garriga superant un dels equips menys golejats, obtenint la seva segona victòria seguida. Els de Xavi Àlvarez dominaven per 11-14 al descans i també van saber gestionar bé l'avantatge. El màxim golejador del partit va ser el visitant Pol Marín amb 6 gols.

El Gavà va guanyar a Vilanova, davant un equip que encara no ha pogut assaborir el triomf i s'enfila a la primera meitat de la taula. El partit va tenir moltes alternatives i els de Joan Castañera van decidir amb un parcial final de 1 a 4. El seu màxim golejador va ser Alexis Gimeno amb 9 gols i el més destacat del partit va ser el local Joan Sànchez amb 10.

Finalment el Sant Cugat B va derrotar un Vilamajor que encara està a zero i a la cua de la classificació. Els de Joan Sancho van dominar sempre, però no van poder trencar el partit tins al tram final, ja que faltant nou minuts el marcador estava en 27-26. El màxim golejador va ser Eduardo Solano amb 10 gols.