El BM La Roca campió de la Copa Catalana Femenina

L'equip roquerol nou campió de la Copa Catalana Femenina Foto: @FedCatHandbol L'equip roquerol nou campió de la Copa Catalana Femenina

Aquest cap de setmana s'ha disputat al Salvador Gimeno el TOP-4 de la Copa amb triomf final del BM La Roca, que la guanya per primera vegada.

OAR Gràcia 32-33 La Roca

En la primera semifinal el Sant Joan Despí, que jugava a casa, es va desfer amb autoritat del Lleida. Va ser un partit molt dur i "físic", on les del Baix Llobregat van començar bastant malament contra un Lleida molt ben posat en defensa (2-5 a l'equador de la 1a part). A mesura que el partit avança, la duresa i el contacte van en augment, i en aquest escenari, la millor tècnica de les jugadores santjoanenques els va permetre avançar-se ja al descans (13-10) i anar ampliant l'avantatge a la segona part. Va destacar la juvenil, convocada per la selecció catalana absolut, Júlia Terrado, que va marcar 9 gols.

En la segona va haver-hi sorpresa, ja que el BM La Roca, va derrotar l'OAR Gràcia, que a la lliga havia guanyat els dos partits contra l'equip roquerol.

Va ser un molt bon partit d'handbol. Ràpid, tècnic i sense pauses, que va estar dominat per una major eficàcia de l'atac roquerol i també amb una porteria molt encertada, passant per un 16-21 al descans. Però en els últims 10 minuts de partit, les sabadellenques van pressionar amb defensa avançada i quasi donen l'ensurt al seu rival. Va destacar la roquerol Katy Tyaglyay (també convocada a la selecció catalana absoluta), que va marcar 11 gols.

LA FINAL

La Roca 33-27 Sant Joan Despí

El partit ha estat dominat de començament a final per les vallesanes, que amb un joc molt més ràpid i amb transicions molt "elèctriques", han superat i controlat el marcador durant tot el partit. Les del Baix Llobregat, ha donat la sensació que es trobaven força incòmodes havent de jugar a un ritme alt, potser més acostumades a un joc més físic i de contacte, que es precisament el que ha evitat l'equip vallesà.

Al descans les roquerols ja guanyaven 17-13, i als deu minuts de la represa tenien el partit quasi a la butxaca amb un 24-15. I ja han controlat la situació fins al final.

D'aquesta manera l'equip roquerol guanyava per primera vegada aquesta competició, després d'haver perdut les finals dels anys 2018 i 2019, davant Sant Quirze i Sant Vicenç, respectivament.

Per part de les noves campiones han jugat Lorena Ramírez, Clàudia Ortega (5), Laia Vives (2), Marina Jiménez (1), Judith Vallejo, Katy Tyaglyay (4), Anna Guerreiro (1), Oaula Dueñas, Agnés Ribas, Queralt Felip (2), Júlia Clasca (6), Adriana Murillo (8), Emma Cabeza (2), Martina Tomey i Marina Alfonso (2). L'entrenador és Quique Gallego.