updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Per TV o al Sant Jordi, avui la final: Dinamarca-Espanya

Aquest diumenge s'acaben les més de dues setmanes d'idil·li amb l'handbol Mundial. El Palau Sant Jordi acull la final de la cita anual amb el millor handbol de seleccions (ja sigui Europeu o Mundial), i ho fa amb un partit que promet espectacle i molta emoció. Espanya contra Dinamarca. Un partit amb els actuals campions d'Europa com a favorits, però en el que no es pot descartar els de Valero Rivera que estan fent un campionat gairebé perfecte. Només van perdre un partit… que va fer que no es creuessin amb Dinamarca a semifinals, i es vegin ara les cares.

El partit començarà a les 17:15 al Palau Sant Jordi, i es podrà veure en directe per Esport 3 i TDP, ja sigui per televisió o per internet (www.esport3.cat/directes). Cap aficionat a l'handbol pot perdre's una final com aquesta en el que es podran veure sobre la pista a dos dels millors porters del món i dues de les millors defenses, contra uns atacs també demolidors. Sobretot el dels danesos, que han imposat respecte amb l'aportació dels seus extrems. El màxim golejador del torneig Anders Eggert (52 gols de 60 llançaments) i Hans Lindberg (35 gols). Altres "cracs" com Markussen, Noddesbo o sobretot Mikkel Hansen s'han quedat a un segon pla, però sempre amb la sensació d'haver-se estat regulant pel partit que se'ls compliqués de veritat. Avui descobrirem si és això, o simplement "la bèstia Hansen" no està en un bon moment de forma.

De l'atac espanyol, cal destacar que els màxims golejadors també arriben des de l'extrem, concretament de l'extrem dret. Són els catalans Albert Rocas i Víctor Tomàs, els dos amb 34 gols, el primer amb una efectivitat major (83% per 63%). Després hi ha Julen Aguinagalde i Jorge Maqueda amb 24 gols, i el capità Alberto Entrerríos amb 23. Serà clau també l'aportació dels centrals Joan Cañellas i Dani Sarmiento.

Pel que fa a les porteries, Landin està demostrant una maduresa increïble pels seus només 24 anys d'edat. Ell sol ha fet gairebé tantes aturades (84) com Sterbik i Sierra junts (86). Al descans contra Croàcia ja n'havia aturat 10, però a l'altre costat hi haurà el porter del Barça que ja va ser determinant per trencar el partit se semifinals contra Eslovènia. També és cert que Dinamarca ha encaixat més gols per tant ha tingut més ocasions de lluir-se: els danesos han rebut 209 gols, mentre que Espanya només 164. D'això també en té gran part de culpa el centre de la defensa amb Gedeon Guardiola i Viran Morros. Però a l'altre costat els germans Toft Hansen o Henrik Möllgaard no es queden enrere.

Els ingredients hi són tots, només falta que comenci el darrer acte d'aquest gran espectacle que està sent el Mundial Handball Spain 2013!

Entrevistes