updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

SEGUIMENT CESA 2022: Dos títols i dos subcampionats per a Catalunya

Juvenils i cadets masculins (a dalt) campions; infantils masculins i femenins (a sota) subcampions Foto: @FedCatHandbol Juvenils i cadets masculins (a dalt) campions; infantils masculins i femenins (a sota) subcampions

Des del dissabte dia 9 fins al dijous 14 d'abril s'ha disputat a Múrcia el CESA 2022 (Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques), amb la participació de les sis seleccions catalanes, i que ha acabat amb dos títols i dos subcampionats per a Catalunya.

Dossier de la Federació Catalana d'Handbol, amb els/les components de les diferents seleccions

CATEGORIA JUVENIL MASCULINA: CAMPIONS

La selecció juvenil masculina va començar guanyant a Euskadi per 32-20 i en la segona jornada a Castella Lleó per 30-23. En la tercera ha superat Castella la Manxa per 27-13, per acabar primer de grup.

QUARTS DE FINAL: Catalunya 45-16 Múrcia
SEMIFINAL: Catalunya 36-22 València
FINAL: Catalunya 28-24 Castella Lleó
Han jugat la final: Pol Amores, Pau López (1), Ferran Castillo (8), Jordi Sala (3), Djordje Cikusa (2), Bernat Povill, Ferran López (2), Petar Cikusa (5), Ian Barrufet (3), Óscar Grau, Pau Galisteo, Víctor Romero (4), Ismael Bendress, Pau Panitti, Ezequiel Conde i Pablo Guijarro.
L'entrenador és Eloi Vila, amb Pol Colomé d'ajudant i Xavier Aros i Javier Alegre d'oficials.

VÍDEO EN DIRECTE de la final 

CATEGORIA JUVENIL FEMENINA: CINQUÈ LLOC

La selecció juvenil femenina, és l'única que no va començar jugant el Campionat d'Espanya amb les vuit millors seleccions, sinó la de segon nivell, que és la Copa d'Espanya. Va començar guanyant per 27-26 a Castella la Manxa. En la segona jornada victòria molt còmoda contra La Rioja per 10-39. En la tercera victòria sobre Canàries per 38-30, per assolir el primer lloc del grup i passar a jugar els quarts de final, ara sí, del Campionat d'Espanya.

QUARTS DE FINAL: Andalusia 28-25 Catalunya
PEL 5è al 8è: Catalunya 33-30 València
PEL 5è al 6è: Catalunya 40-26 Madrid
La selecció catalana només ha perdut contra la campiona Andalusia.
En l'últim partit han jugat: Sara Nieto, Paula Simó, Íngrid Fortuño (1), Ariadna Montesinos, Laia Roca (1), Paula Pérez (3), Judit Lanceta (4), Irene Gonzàlez, Gemma Rodríguez (5), Nona Genís (5), Carla Gonzàlez (4), Silke Calvo (4), Júlia Ripodas (3), Ester Somaza (9), Mariona Prat (1) i Elsa Calabria.
L'entrenador és Gabriel Martorell, amb Joan Rieres d'ajudant, Núria Rosell d'oficial i Julen Garcia de metge.

CATEGORIA CADET MASCULINA: CAMPIONS

La selecció cadet masculina va començar derrotant València per 30-21 i en la segona a Galícia de forma més ajustada per 20-24. En el tercer partit victòria sobre Andalusia per 29-24 per acabar com a primer de grup i per tant cap de sèrie a quarts de final.

QUARTS DE FINAL: Catalunya 45-17 Navarra
SEMIFINAL: Catalunya 29-25 Andalusia
FINAL: Madrid 25-31 Catalunya
En la final han jugat: Ivan Ríos, Adrià Nogales (1); Guillem Mayola (4), Adrià Joher, Ivan Amigó (3), Genís Trullàs, Aniol Moré (4), Pol Chaves (4), Cesáreo Randos, Guido Bayo (4), Àlex Ugalde, Alejandro Fernàndez, Quim Rocas (3), Aaron Gutiérrez (8), Marc Valtueña i Jan Duran.
L'entrenador és Josep Morales, i els oficials Pau Campos Suñén, Miquel Vigo i Lluc Aumatell.

VÍDEO EN DIRECTE de la final 

CATEGORIA CADET FEMENINA: QUART LLOC

La selecció cadet femenina va començar derrotant Castella la Manxa per 30-19, i en la segona per 17-34 contra Cantàbria. En la tercera primera derrota per 27-32 davant la Comunitat Valenciana. Per tant segon lloc del grup, però cap de sèrie a quarts de final.

QUARTS DE FINAL: Catalunya 40-25 Canàries 
SEMIFINAL: Andalusia 24-21 Catalunya
3R/4T LLOC: València 37-20 Catalunya
En aquest últim partit han jugat: Goundo Gassama, Laura Rabassa, Júlia Gómez (1), Maria Fernàndez (3), Maria Domínguez, Ares Blasi, Carla Gutiérrez, Carolina Blasco (5), Abril Calvano (2), Marta Andreu (1), Daya Fernàndez (3), Kadiatou Jallow (2), Naia López (1), Clàudia Girbau i Judit Gonzàlez (2).
L'entrenador és Antoni Alférez, l'ajudant Alfred Pérez, i els oficials Marta Canals i Pau Pallàs.

CATEGORIA INFANTIL MASCULINA: SUBCAMPIONS

La selecció infantil va començar superant Euskadi per 21-19 i després a Astúries per 17-29. En la tercera victòria per 28-19 sobre Galícia per acabar en primer lloc del grup.

QUARTS DE FINAL: Catalunya 27-25 Navarra 
SEMIFINAL: Catalunya 28-25 Castella Lleó
FINAL: Andalusia 23-17 Catalunya
En la final han jugat: Jan Berruezo, Guillem Martínez, Ivan Viladiu (2), Bruno Iglesias, Mario Santiago, Marcel Cordonet (2), Lucas Espejo (4), Guillem Nadal, Iu Carballar (2), Guim Puntas, Álvaro Andreu (1), Pau EWnric Olivera (1), Àlex Pérez (1), Àlex Fernàndez (4), Roc Páez, Xavier Molero.
L'entrenador és Xavier Sala, amb Pau Lleixà d'ajudant i Jan Solani d'oficial.

VÍDEO EN DIRECTE de la final 

CATEGORIA INFANTIL FEMENINA: SUBCAMPIONES

La selecció infantil femenina va començar derrotant Andalusia per 21-20 i en el segon partit ha empatat amb Castella la Manxa a 21 gols. En el tercer partit ha perdut 15-19 davant Euskadi. Al final acaba en segon lloc del grup i també serà cap de sèrie a quarts de final.

QUARTS DE FINAL: Catalunya 18-9 Canàries
SEMIFINAL: Navarra 17-22 Catalunya
FINAL: Catalunya 21-22 València
En la final han jugat: Martina López (2), Paula Isanta, Maria Aragall, Berta Blay (2), Irene Bardes (2), Laura Balart (5), Sara Rivas (1), Jéssica Escalante (2), Laia Alcolea (2), Núria Fondevila, Ainoa Ponce (1), Anna Rocas (1), Queralt Fornt(3), Paula Millaruelo, Maria Martín i Aina Torres.
L'entrenador és Juan  Ignacio Fidalgo, amb Maria Estrada d'ajudant, Ana Isabel Vàzquez d'oficial i Xavier Aros de metge.

VÍDEO EN DIRECTE de la final 

Entrevistes