updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Les Franqueses, en noies, i Barça i Granollers, en nois, a les finals estatals cadets

Les Franqueses en noies i Barça i Granollers en nois jugaran les finals estatals cadets Fotos: de les xarxes socials dels tres clubs Les Franqueses en noies i Barça i Granollers en nois jugaran les finals estatals cadets

El passat cap de setmana es van disputar els Sectors Estatals Cadets, amb participació de vuit equips catalans, dels quals tres jugaran les fases finals.

Catalunya és la comunitat amb més equips a la fase final

En aquesta categoria, entre els 16 finalistes, Catalunya col·loca tres equips, mentre que Navarra, Castella la Manxa, Aragó i Euskadi en tenen dos i València, Madrid, Castella Lleó, Galícia i Canàries un.
I un fet destacat és que Anaitasuna i Marianistas Ciudad Real han ficat tant l'equip masculí com el femení.

Les fases finals en categoria cadet femenina es disputaran a Saragossa i Tarazona i les de la categoria masculina a Barcelona i Granollers.

Ja s'han celebrat els sortejos de la fase final que han quedat així:

Categoria Femenina, a Saragossa i Tarazona
GRUP I:  Anaitasuna (NAVARRA), Mislata (VALÈNCIA), Leganés (MADRID) i Kukullaga Etxebarri (EUSKADI)
GRUP II: Marianistas Prado Ciudad Real (CASTELLA LA MANXA), Valladolid (CASTELLA LLEÓ), La Jota Zaragoza (ARAGÓ) i LES FRANQUESES (CATALUNYA)

Categoria Masculina a Granollers i Barcelona:
GRUP I:  Cisne Pontevedra (GALÍCIA), Marianistas Prado Ciudad Real (CASTELLA LA MANXA); Dominicos Zaragoza (ARAGÓ) i BM GRANOLLERS (CATALUNYA)
GRUP II: Gàldar (CANÀRIES); Anaitasuna (NAVARRA); Zarautz (EUSKADI); BARÇA (CATALUNYA)

SECTORS ESTATALS CADETS FEMENINS

LES FRANQUESES ÚNIC EQUIP CATALÀ A LA FASE FINAL

L'Handbol Les Franqueses, el campió català, va jugar al grup F i ho va fer a casa i enmig d'un ambient sensacional i amb una gran organització per part del club i col·laboradors.

Era un grup format per dos subgrups. L'equip franquesí a la 1a fase va derrotar el Calasancio La Rioja (41-13) i el Lauro Sevilla (28-27) i després a la final va superar el Base Villaverde de Madrid per 27-20, classificant-se per a la fase final estatal.

L'equip de Les Franqueses el formen Yessenia de Matos, Júlia Paz, Daniela Fernàndez, Jéssica Escalante, Irene Torrella, Maria Martín, Queralt Fornt, Mireia Solís, Estel Oller, Jana Jiménez, Adriana Martín, Paula Noguera, Marina Galvany, Clàudia Argent, Júlia Manresa i Clàudia Guijarro. L'entrenador és Xavier Canalejas, amb Marco Antonio Fernández d'ajudant i Laia Noguera d'oficial.

L'Handbol Sant Joan Despí, subcampió català, va jugar al sector D a Pamplona, també amb dos subgrups. 
A la 1a fase el Sant Joan Despí va derrotar l'Errotabarri Ermua per 39-34 i al Guadalajara per 33-20.
A la final van perdre contra les amfitriones de l'Anaitasuna per 38-29, quedant segones de grup, després d'un magnífic sector, però fora de la fase final.

El BM Granollers, tercer del campionat de Catalunya va jugat al grup H, a Morro Jable (Canàries), en un grup de quatre equips. Van superar el Morro Jable per 20-23, després van caure davant el Mislata per 21-29 i finalment van derrotar el Carballal gallec per 31-24. Després d'un molt bon sector també van acabar en segon lloc.

El Sant Andreu, quart de Catalunya, va jugar a Saragossa en el sector E, també amb dos subgrups de tres equips.
A la 1a fase va perdre davant l'equip amfitrió de La Jota per 28-37 i després van derrotar el Gijón per 29-24.
En l'última jornada van perdre davant Agustinos Alicante per 18-24, acabant en quart lloc del grup.


SECTORS ESTATALS CADETS MASCULINS

BARÇA i GRANOLLERS A LA FASE FINAL

El Barça, campió català va jugar sector B a Camargo, i va acabar primer classificant-se per a la fase final estatal, i ho va fer amb una quasi insultant superioritat, marcant més de cinquanta gols a tots els partits: davant el Bidasoa per 58-35, davant l'Alcobendas per 52-37 i davant el Camargo per 51-29.

L'equip del Barça el formen: Guillem Martínez, Aniol Montes, Víctor Cepero, Àlex Fernàndez, Àlex Pérez, Ian Viladiu, Guim Puntas, Mario Santiago, Iu Carballar, Alexander Jones, Adrian Solà, Marc Villarreal, Albert Quesada, Daniel Sànchez, Lucas Espejo i Pau Enric Olivera. L'entrenador és Jordi Jodar, amb Adrià Blanco d'ajudant, i Salvador Vila d'oficial.

El BM Granollers, subcampió català, va jugar a l'Olímpic de Granollers, en el sector E, que va ser un dels més emocionant de tots. L'equip granollerí va superar al San Felipe Neri Cádiz per 48-26, al BM Casademont Zaragoza per 52-23 i en l'últim partit va empatar a 30 gols amb San Sebastian de los Reyes, acabant primer del grup i classificant-se per a la fase final estatal, gràcies a la diferència de gols general respecte l'equip madrileny.

L'equip del BM Granollers el van formar: Xavier Molero, Guillem Comellas, Ivan Aso, Arnau Ndour, Nil Galván, Jan Berruezo, Gerard López, Leo Gonzàlez, Aleix Domingo, Ferran Garangou, Dídac Caballero, Ferran Serrano, David Nieves, Guillem Otaegui i Joel Herreros.
L'entrenador és Àlvaro Pérez-Ortiz, amb Pol Llopart d'ajudant, i Eudald Carreras i Natàlia Cabrera d'oficials.

El Sant Andreu, tercer classificat al campionat català, va fer un excel·lent sector C a Zarautz. Van perdre davant
Covandonga de Gijón- per 32-35, després van guanyar l'equip amfitrió del Zarautz per 40-37 i en l'última jornada van derrotar el Montequinto per 41-38. En l'últim partit el Zarautz va superar per 28-23 el Covadonga i la cosa va acabar amb un triple empat i es va classificar el Zarautz per la diferència de gols en els resultats entre els tres equips (Zarautz +2, Sant Andreu 0, Covadonga -2). Només que el Sant Andreu hagués guanyat de quatre al Zarautz ja hauria acabat en primer lloc. Vaja s'han quedat a un gol del TOP-8 Estatal.

Finalment la Coope Sant Boi, quart del campionat català, va participar en el sector F disputat a Ciudad Real.
Van començar perdent davant l'equip amfitrió del Marianistas Prado per 25-34. Les posteriors victòries davant Mèrida per 43-19 i Valladolid per 36-32, li van donar també un esplèndid segon lloc.

Entrevistes