updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

5 curiositats que (potser) no sabies de les Fases d'Ascens a #DHPlata

Des de divendres a diumenge Málaga, Avilés i Vigo són els tres punts on estaran en joc tres places per pujar a la Divisió de Plata.

Dos equips catalans, UE Sarrià i Handbol Sant Quirze, viatgen lluny de casa en busca del complicat ascens a la Divisió d'Honor Plata. En tenim la prèvia, n'hem parlat amb els seus tècnics (Pere Coll-Jordi de Toro i Josep Maria Guiteras) però no ens podíem estar de dir-te'n algunes curiositats que potser no coneixies.

El Sant Quirze busca la "revenja" davant el Tolosa

Fa tres temporades (2015-16) l'Handbol Sant Quirze ja va jugar aquestes fases d'ascens a Tolosa. També sota la direcció tècnica de Josep Maria Guiteras l'equip vallesà va fer un gran paper, però va topar amb l'equip basc per un mínim 25-24 en un partit que va ser clau perquè els bascos aconseguissin l'ascens a Plata. En aquesta categoria van jugar la temporada següent, però baixant altra vegada a 1a Estatal, després de guanyar només 3 partits en tota la temporada.

El porter de l'iKasa és el català Guillem Herms

El passat estiu el porter català Guillem Herms va deixar el Barça B per provar sort en l'ambiciós projecte de l'iKasa que tenia el clar objectiu de tornar a la categoria de plata que acaba de pedre. De moment s'ha proclamat campió de grup i ara busca el salt a la Divisió de Plata.

El Maristes Algemesí té el jugador més veterà de la categoria

El Maristes Algemesí –equip conegut pels equips catalans ja que va compartir grup fa unes temporades– té el jugador més veterà de la categoria. Es tracta del porter Jaime Flores, 50 anys d'edat, que va jugar al Sant Esteve Sesrovires fins i tot ha merescut un article al Diari Marca.

La UE Sarrià ja va pujar en unes fases disputades a Girona, amb Sergi Catarain d'heroi a la tanda de penals

El 2011 UE Sarrià i Bordils van organitzar a Girona la fase final d'ascens a Plata (llavors n'hi havia dues i de la segona pujaven tres dels quatre equips que la jugaven). La manera com es va guanyar l'ascens el Sarrià, de manera sorprenent, al Gijón és digna de veure-ho. La llàstima és que l'ascens no es va poder materialitzar per temes econòmics.

Les fases de la UE Sarrià es podran seguir en directe per Ràdio Sarrià

Els partits de les fases d'ascens es podran seguir per Streaming a través de LaLiga4Sports (i a la nostra web, on penjarem cada dia els vídeos en directe), però si sou fidels del Sarrià i voleu escoltar la narració més apassionada, podeu connectar amb Ràdio Sarrià online.

Entrevistes