updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Josep Maria Guiteras (Sant Quirze): "Anem a les Fases amb l'ambició de guanyar"

Josep Maria Guiteras (Sant Quirze): "Anem a les Fases amb l'ambició de guanyar" Foto: JORDI VILAS

Amb una llarga i destacada trajectòria a les banquetes catalanes, Josep Maria Guiteras afronta la seva segona fase d'ascens a Plata amb l'Handbol Sant Quirze. Ho fa amb un equip més experimentat i sabent que això els dona més opcions d'assolir un ascens que els "kiris" s'han posat entre cella i cella.

Com valores la temporada, amb classificació per a les fases i subcampionat de lliga?

L'objectiu del Club i per tant de l'equip ha estat assolir la classificació per jugar la fase d'ascens a la categoria de Divisió d'Honor Plata, per tant estem a on volíem estar i ara toca gaudir de poder-la disputar i competir-la amb l'ambició de guanyar com no podria ser d'altra manera.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Si he de definir l'equip ho faria amb el qualificatiu de competidor. És un equip que dona gust entrenar perquè sempre està disposat a millorar, a plantejar-se reptes per superar i amb una combinació de veterania i joventut que, tant per uns donant coneixements i exemple com per els altres enriquint-se de fonaments i aspectes del joc importants per el seu aprenentatge, fa que hi hagi un equilibri que dona molta força i possibilitats a l'equip.

Quin és l'equip que us ha donat més problemes a la lliga?

Nosaltres ens hem dedicat a desenvolupar el nostre treball, dia a dia, setmana a setmana, posant en pràctica en cada partit els objectius treballats durant la setmana i no ens hem parat a pensar massa en el rival. No sabria distingir ara mateix un equip dels altres. Tots ens han plantejat les seves dificultats que hem hagut de superar una darrera l'altra.

Deixant a part els del teu equip, a quins jugadors destacaries de la categoria? Podries dir un equip ideal, sense els teus jugadors?

Aquest és un joc que no m'he entretingut a fer mai i que no m'interessa. Sempre miro cap a dins el meu equip, procuro per ell i intento donar-ho tot per ajudar-lo.

Aneu a jugar-vos l'ascens a Málaga. Creus que anant tan lluny podreu tenir suport d’aficionats que us donin suport?

És un desplaçament molt complicat per la distància, el temps a dedicar i el cost. Tinc molt bon record de la Fase d'Ascens jugada a Tolosa, fins a on van desplaçar-se molts seguidors del equip i a on, a pesar de no guanyar-la, tothom s'ho va passar molt be i vàrem poder gaudir i fer pinya tots junts equip i afició. Aquest cop m'imagino que la llunyania ho farà mes difícil.

Aquesta experiència a Tolosa, de fa dues temporades, penses que us pot donar més possibilitats d'èxit?

L'experiència sempre ajuda. Hi ha molts jugadors que repeteixen i això ens pot anar molt bé. Fa dos anys per bastants dels jugadors era la seva primera vegada que disputaven una competició d'aquest nivell, i això va representar un petit handicap a pesar del qual es va estar a un no res de guanyar.

Quin rival creus que pot ser el més complicat en aquestes fases?

Quan arribes aquí no hi rival ni mes fàcil ni mes difícil. Tots han fet els seus mèrits, hi ha moltíssima igualtat, tanta que fa irrellevant si han quedat primers o segons del seu grup. De tots els tres grups en podríem dir "el grup de la mort".

En cas d'ascens, que esperem que es produeixi, continuaràs a l'equip la pròxima temporada?

La meva continuïtat ja esta pactada amb el club i per tant no te res a veure amb el resultat de la fase d'ascens. Ara toca jugar-la i disfrutar-la.

Moltes gràcies i molta sort!

La plantilla de l'Handbol Sant Quirze (dades RFEBM)

Jugadors: Ricard Reig (165 gols), Javier Rodríguez (137), Àlex Berbel (117), Gabriel González (94), Marc Garcia Montolio (92), Oriol Fernàndez (78), Pol Vilaplana (55), Ruben Montávez (45), Pol Salvatella (33), Roger Pérez (17), Saul Jiménez (13), Víctor Sáez (10 gols, fitxat pel BM Granollers a inicis de temporada), Albert Madriles (10), Àlex Malid (10), Marc Duarte (4), Alejandro Bonilla (4), Isidre Campanyà (4), Ferran Corbera (1), Oriol Carrillo (1). Porters: Alejandro Sánchez Capón, Gerard Robles (1) i Pau Carreras.

Cos tècnic: Josep Maria Guiteras (entrenador) i Ivan Cid (ajudant). Marco Frattarola i Jose María Guillén.

Entrevistes