updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Algunes curiositats de les lligues catalanes masculines

El Manyanet deixa en mans del Sant Martí Adrianenc B el càrrec d'equip més veterà a Lliga Foto: Alfredo Moya El Manyanet deixa en mans del Sant Martí Adrianenc B el càrrec d'equip més veterà a Lliga

Han acabat les lligues en les categories catalanes amb alguns fets estadístics curiosos que val la pena destacar.

El Manyanet havia jugat tots les edicions de la Lliga Catalana

La temporada 2006-07 es va instaurar la Lliga Catalana i en la primera edició hi va ser present el Manyanet, que baixava de 1a Estatal, on havia jugat dues temporades. Doncs bé fins ara sempre ha jugat en aquesta categoria, durant 13 temporades. Si res ho arregla la temporada vinent jugaran a 1a Catalana.

En aquesta 1a Categoria Catalana en la que jugarà el Manyanet, deixaran de ser-hi dos equips fidels a la mateixa, el Molins que puja a Lliga després de 8 temporades i el GEiEG que baixa a 2a després de 9 temporades jugant a 1a Catalana.

Els equips més "fidels" a una categoria

Els equips de cada categoria que portaran més anys  a la mateixa la temporada vinent seran aquests:

Lliga: Sant Martí Adrianenc B, que complirà la seva 6a temporada

1a Catalana: Un altre filial, el BM La Roca B que arribarà a la 8a temporada

2a Catalana: Un altre filial, el JH Mataró B, acompanyat de Súria i Sant Fost faran la seva 6a temporada.

3a Catalana (abans 3a Preferent): També dos filials, el Garbí B i l'Esplugues C, que també compliran la seva 6a temporada.

Ascensos i descensos en anys consecutius

El passat diumenge el BCN Sants va aconseguir l’ascens a 1a Catalana en el que des del club, i també ho hem fet nosaltres, han destacat molt que era el seu segon ascens consecutiu, ja que la temporada passada van pujar de 3a a 2a i en aquesta de 2a a 1a.

No ha estat l’únic equip que ha fet això aquesta temporada. També ho han aconseguit el Sant Vicenç B i el Castelldefels que en dues temporades han pujat de 4a a 2a.

Per l’altra banda i si no ho se’ls soluciona “als despatxos” hi ha dos equips que han encadenat dos descensos. Són el Sant Llorenç que ha baixat en dos anys de Lliga a 2a i el Bordils C que ha baixat de 1a a 3a.

Canovelles en positiu i Vilanova en negatiu tenen els rècords

El rècord en positiu, si no ens fallen les dades, almenys pel que fa al segle XXI, el té el Canovelles que va aconseguir tres ascensos consecutius entre les temporades 2012-13 i 2014-15, pujant de 3a preferent fins a Lliga Catalana.

I pel costat negatiu el té el Vilanova que va baixar tres temporades seguides entre 2010-11 i 2013-14, per passar de 1a a 3a, passant per 2a i per l’antiga 3a preferent.

Hi ha dos equips que han aconseguit dues vegades dos ascensos consecutius. Són la Coope Sant Boi i el Sanes B. Tots dos equips van pujar de 3a a 1a (quan no hi havia preferent) en les temporades 2007-08 i 2008-09. Després la Coope va pujar de 2a a Lliga en les temporades 2014-15 i 2015-16. I el Sanes B va pujar de 3a a 1a en la 16-17 i 17-18.

Entrevistes