Resum #PlataFemenina: L'OAR Gràcia comença al davant

L'OAR Gràcia és el primer líder Foto: @oargracia L'OAR Gràcia és el primer líder

Va començar la Divisió de Plata Femenina, amb rècord d'onze equips catalans, i de moment amb l'OAR Gràcia com a primer líder.

BM La Roca 28-28 JH Mataró

El partit que obria el campionat era el "derbi del túnel". Fins ara hi havia igualtat en el balanç i després del partit es manté la igualtat amb tres victòries de cada equip i ara amb dos empats.

Partit igualat a la primera part, amb domini dels atacs i sempre amb avantatge local, per arribar al descans amb 16-14. A la represa es mantenia la mateixa tònica i semblava que les roquerols controlaven la situació (23-19 al quart d'hora), però la defensa mataronina va guanyar en intensitat en el seu 5:1, i l'atac local es va bloquejar, permetent que les visitants es posessin per davant dintre l'últim minut. Quan faltaven 14 segons i després de temps mort Marina Alfonso va aconseguir l'empat definitiu.

Les màximes golejadores van ser Adriana Murillo (9) i Katy Tyaglyay (5) per part local i Abril Buscà (8) i Berta Vives (6) per part visitant

Sant Joan Despí  37-31 Sant Quirze

L'equip santjoanenc va ser superior i l'equip "kiri" continua sense guanyar al Salvador Gimeno en la categoria de Plata, després de cinc visites, tot i la gran exhibició de la campiona del món juvenil Anna Ros.

La primera part va ser igualada, però en el tram final les locals ja van obrir forat (17-14). A la represa amb un joc col·lectiu molt més consistent les de Toni Alférez van anar obrint forat fins arribar als deu gols de diferència als 13 minuts (28-18). Fins al final les visitants només van poder maquillar una mica el resultat.

Les màximes golejadores van ser Marina Jiménez i Mariona Cabetas (7, cada una) per part local i Anna Ros (14) per part visitant

Onda  23-24 Sant Vicenç

Bon debut d'Edu Gómez en la banqueta vicentina, guanyant en una pista complicada. I la forma en que es va aconseguir el triomf encara li dona més mèrit, amb un gol de la retornada Jessie Lepere, marcant sobre el temps i en inferioritat, amb un gran xut exterior.

Abans s'havia vist una primera part molt igualada (13-13 al descans) i una segona de gran treball defensiu del Santvi que va arribar a agafar quatre gols d'avantatge (16-20). Però les locals van reaccionar i van portar el partit a un final agònic.

Les màximes golejadores van ser Martina Barboza (7) i Valentina Cisneros (5) per part local i Jessie Lepere (6) i Laura Rodríguez (4) per part visitant

Vídeo de l'emocionant partit jugat a Onda

OAR Gràcia 39-19 Amposta

L'OAR Gràcia de Carol Carmona va començar la lliga amb força derrotant sense pal·liatius un Amposta que acudia al matx amb quatre baixes importants i no va poder oferir resistència. Al descans el marcador ja estava en 20-9 i a la represa l'equip sabadellenc no va abaixar el ritme.

Les màximes golejadores van ser Janna Sobrepera i Maria Fernández (9, cada una) i Jordina Salvador (6) per part local i Agnés Grau (8) per part visitant

Lleida 31-25 Palautordera

L'equip lleidatà retornava al grup català, després del seu "exili", i ho va fer amb una magnífica victòria davant d'un equip reforçat respecte la temporada passada però que no va poder amb la defensa local en el tram inicial de la segona part.

La primera part havia estat igualada arribant-se al descans amb 15-14, però en els primers deu minuts de la represa les d'Iban Raigal van fer un parcial de 7 a 2 i es va obrir un forat que sabrien conservar fins al final.

Les màximes golejadores van ser Caterina Casasola (13) i Henar Martínez (5) per part local i Maria Muñoz (5) i Daya Fernández (4) per part visitant

Almassora 30-20 Gavà

L'equip almassorí retorna a Plata, després de la seva estada a la Divisió Or i ho va fer amb una magnífica victòria davant el Gavà, que ara dirigeix Dolo Martín, que haurà de treballar dur per posar l'equip a un bon nivell, almenys pel que es va veure en aquest partit.

Les almassorines van mostrar-se clarament superiors a la primera part davant un atac gavanenc molt imprecís (13-7 al descans). Va millorar l'efectivitat visitant a la represa i per un moment semblava possible la remuntada (21-18 quan quedaven 10 minuts), però l'equip local va tornar a prémer l'accelerador i va guanyar còmodament.

Les màximes golejadores van ser Eury Ruano, que la temporada passada estava a l'OAR (8) i Valentina Estrada (5) per part local i Paula Plana (6) i Judit Lanceta i Elisabet López (4, cada una) per part visitant

Ribes 25-25 Levante

Si la primera jornada havia començat amb empat a La Roca, va acabar en empat a Sant Pere de Ribes, en l'equip local va aconseguir sumar un punt davant l'equip revelació de la temporada passada, en la qual va guanyar en aquesta pista.

L'equip de Gaby Daza va començar molt nerviós i l'equip valencià es va avançar amb un 4-10 quan es portava un quart d'hora de partit. Es va anar centrant l'equip ribetà, però al descans encara estava per sota amb un 11-16. A la represa l'actitud defensiva de les locals va canviar completament, les visitants només podrien marcar 9 gols i d'aquesta manera es va poder anar remuntant fins a posar-se per davant amb un 24-23 quan quedaven quatre minuts. Va capgirar el marcador el Levante, però Ariadne Traverso va marcar l'empat definitiu.

Les màximes golejadores van ser Jéssica Fleitas i Ana Paula Corrales (7, cada una) per part local i Estela Ballesteros (7) per part visitant