updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Carol Carmona: "Afrontem les fases amb un punt d'experiència i motivació extra"

Carol Carmona: "Afrontem les fases amb un punt d'experiència i motivació extra" Foto: JORDI VILAS

Just abans de començar les Fases d'ascens, les segones consecutives, l'entrenadora de l'OAR Gràcia, Carol Carmona, ens contesta aquest qüestionari. Queda clar que després de quedar-se amb la mel als llavis la temporada passada, de ganes de pujar no els en falten.

Com valores la temporada, amb segon subcampionat i classificació per a les fases per segon any consecutiu?

Valoro la temporada de manera excel·lent. Tot i que hem estat bastant irregulars, hem aconseguit l'objectiu de tornar a repetir les fases d'ascens. Estic contenta, amb molta il·lusió i moltes ganes. Les fases les afrontem amb un punt d'experiència i motivació extra que penso que ens ajudarà a fer-ho una mica millor.

Des del començament us vau marcar l'objectiu de repetir fases?

Sí, des del començament teníem marcat aquest objectiu. Teníem un equip per poder-ho fer, tot i que sabíem de la dificultat de la temporada. Ha estat bastant difícil durant moments concrets de la temporada, però estic contenta perquè s'ha tornat a repetir.

Quins aspectes destacaries més del teu equip al llarg del campionat?

Del meu equip destacaria la constància i el caràcter competitiu que tenim. Totes les jugadores van a una, segueixen el mateix camí d'anar cada partit a guanyar-lo i cada entrenament a millorar. Crec que aquest és l'ADN que ens ha marcat, el fet de competir i ser molt persistents.

El Mislata és tan superior com demostra la classificació final?

Sí, la veritat que el Mislata és un equip que està un punt per sobre de tots els equips del nostre grup. És un equip fet per pujar, com l'any passat quan ja es van quedar a les portes. Aquest any han sigut molt regulars. Són jugadores de molta qualitat, que juguen molt bé a handbol i que físicament poden estar perfectament a Or. Mereixen l'ascens directe i s'ho han guanyat.

A part de les mislateres, quin altre equip és el que t’ha donat millor impressió?

Et diria que Sant Joan Despí, potser. És un equip molt compensat, amb jugadores molt joves, on totes aporten molt. Tenen un tipus de defensa una mica diferent a la resta, molt oberta, i els ha portat a estar fins al darrer moment lluitant per les fases.

Què saps dels tres rivals de les fases? Quin veus com a rival més fort?
Com veus les possibilitats de pujar?

Equips que hem estudiat, que estan aquí perquè són molt bons equips. Tots tres tenen jugadores de molta qualitat, a nivell individual, determinants pels seus equips. Montequinto amb jugadores molt joves, que són molt bones i que han viscut experiències de sectors d'Espanya juvenil i que tenen molt de nivell. Corren i ho fan molt bé. Després tenim el Carballal, un equip similar al nostre que corre molt i ho fan molt i molt bé, amb jugadores físiques i fortes. Després, hi ha el Saragossa [BM Colores], que a nivell global seria l'equip global més potent físicament i defensivament, amb jugadores molt grans i molt físiques. Els hem de jugar tot i amb molta il·lusió.

En cas d’ascens el club està animat per jugar en una categoria que és molt cara i que vol ser un pas intermedi per buscar l'ascens a la màxima?

La possibilitat de pujar a dia d'avui hi és, ja que a nivell esportiu hem de jugar tres partits. Està clar que després sabem de la dificultat de pujar de categoria pel tema econòmic i aconseguir recursos. Tot i així, hem vingut aquí a intentar guanyar i pujar, i si a la pista ho aconseguim després ja es veurà que es pot fer als despatxos.

Creus que s'hauria de renovar molt l'equip o es pot donar confiança a la majoria de la plantilla per jugar a categoria superior amb garanties?

És molt, molt complicat jugar a una categoria superior, per tot el que suposa. Pel tema de recursos econòmics i desplaçaments. Nosaltres anirem a gaudir les fases per segon any consecutiu, i la resta ja vindrà si ha de venir a curt termini.

Molta sort i a gaudir les fases!

Repassem les jugadores que s'han desplaçat a Saragossa:


Com ens repassa la mateixa Carol Martín, l'equip gracienc ha viatjat amb 17 jugadores + 3 lesionades:
Daisy Montserrat, portera
Alazane Barreto portera
Alba Martín, central
Clàudia Marrugat, central
Eury Ruano, lateral esquerra
Janna Sobrepera, lateral esquerra
Irene Garcia, lateral dreta
Fiona Monllor lateral dreta
Jordina Salvador lateral dreta
Maria Monllor, pivot
Ona Magrinyà, pivot
Paula Pérez, pivot
Berta Prat, extrem esquerra
Emma Serna extrem esquerra
Emma Falgueras, extrem
Judit Fernàndez extrem dreta
Mireia Pascual, extrem dreta
Silke Calvo (lesionada)
Laia Camarero (lesionada)
Mercè Buixo (lesionada)

Entrevistes