El KH-7 Granollers, a semifinals, no passa l'examen davant l'Aula Valladolid

El bon partit de Martina Capdevila no ha estat suficient davant un rival superior Foto: Jordi Prades El bon partit de Martina Capdevila no ha estat suficient davant un rival superior

El KH-7 Granollers ha caigut a semifinals de la Copa de la Reina davant un gran rival.

SEMIFINALS

KH-7 GRANOLLERS 33-41 AULA VALLADOLID

KH-7 GRANOLLERS: Marta Mera i Pamela Rodrigues porteres; Ona Vila (4), Lea Kofler (2), Carla González (1), Giulia Guariero, Alba Tort (2), Ester Somaza (5), Paula Milagros (3), Ariana Portillo, Jana Castañera (3), Cristina Polonio (4), Martina Capdevila (9).
En l'Aula Valladolid han brillat Maria Prieto O'Mullony (12 gols), Marcela Arounian i Martina Romero (6, cada un).

L'equip granollerí, on s'ha  notat l'absència de Giulia Guariero (que s'ha equipat però no ha sortit), no ha tingut cap mena d'opció davant un equip que fa poc havia guanyat clarament a l'Olímpic en partit de lliga i que ha tornat a ser molt superior des del primer moment.

Al quart d'hora el marcador ja estava en 9-14 i al descans en un 18-24, quasi digne d'un final de partit. A la represa tot igual. La defensa no podia aturar l'atac val·lisoletà en cap moment, on ha destacat de la internacional Maria Prieto O'Mullony, que ha acabat amb 12 gols. A l'equador de la 2a part la diferència ja era de nou gols (24-33) i fins al final ja hi ha hagut una certa relaxació de les jugadores d'Aula pensant ja en la final de demà.

Bera Bera de Sant Sebastià 30-25 Costa del Sol Màlaga

L'equip amfitrió ha dominat el partit de principi a final, davant un equip que de ben segur ha acusat el duríssim matx de quarts de final contra el BM Elche.

Al descans el marcador assenyalava un 18-10 ben explícit del què havia passat. A la represa les malaguenyes van maquillar el resultats, però sense arribar a posar mai en perill la victòria d'un equip local, que a la segona part ja pensava en la final de demà.

Han destacat Esther Arrojeria i Laura Hernàndez (8, gols cada una) per part local, i la jugadora de Sant Joan Despí Eli Cesáreo (5 gols), per part malaguenya. L'altra catalana en el partit Emma Boada ha fet 3 gols i sí que estarà en la final.

Final

Bera Bera 32-24 Aula Valladolid

La final no és que fos un passeig, però sí una victòria força còmoda de l'equip local davant la seva afició. Ja guanyaven al descans de cinc gols (20-15) i d'onze gols (29-18) quan s'acabava de superar l'equador de la segona part.

La barcelonina Emma Boada va conduir magistralment l'equip donostiarra cap al triomf, marcant a més quatre gols, alguns d'ells força espectaculars. I a l'altra costat la defensa i porteria  del Bera Bera es van mostrar molt potents.

Les màximes golejadores del partit va ser les val·lisoletanes Amaia González de Garibay (7) i Maria Preieto O'Mullony (6), però el conjunt basc va mostrar un bloc molt més compacte i amb més banqueta.

QUARTS DE FINAL

KH-7 Granollers 31–27 Elda

KH-7 GRANOLLERS: Marta Mera i Pamela Rodrigues porteres; Ona Vila (6), Lea Kofler (2), Carla González (2), Giulia Guariero, Alba Tort (1), Ester Somaza (5), Paula Milagros (1), Ariana Portillo (1), Jana Castañera (1), Cristina Polonio (5), Martina Capdevila (7).
Pot estranyar que només hi hagi 13 jugadores, però el fet és que al KH-7 Granollers li ha coincidit aquesta fase final, amb la fase d'ascens del seu sènior B a Plata i amb la fase final estatal de l'equip juvenil.
En l'equip eldenc ha destacat l'extrem brasilera Agda Gonçalves amb 10 gols.

Dèiem a la prèvia que el Granollers havia tingut sort en el sorteig, perquè li havia tocat en sort el rival més fluix, i el partit ha respost al que s'esperava, amb victòria granollerina, tot i que força treballada davant un equip que feia 20 anys que no jugava la fase final d'aquesta competició, i que ha lluitat fins al final.

El partit ha estat molt anivellat en la primera part. L'equip granollerí semblava obrir forat amb un 13-10, però tres gols de la brasilera Agda Gonçalves han permès l'equip alacantí arribar ben viu al descans amb un 14-13.

A la represa l'equip de Robert Cuesta ha tornat aviat a obrir forat amb el 16-13, i a partir d'allà ja ha controlat la situació amb diferències entre els 3 i els 5 gols, per acabar guanyant amb solvència, amb una esplèndida Ona Vila, que ha marcat els seus 6 gols a la segona part.

Porriño 24–26 Aula Valladolid

El rival del KH-7 Granollers serà l'Aula Valladolid que va guanyar en l'últim partit de lliga a l'Olímpic, en la lluita pel 5è al 8è lloc, per un clar 27-34. Però demà pot ser una altra història...

En aquest partit l'equip val·lisoletà ha dominat en els primers compassos de forma clara (4-9 als 15 minuts de la primera part), i mantenia bon avantatge al descans (10-14). Però a la represa l'equip gallec ha anat remuntant, de la mà de l'argentina Mica Casasola i s'ha posat per davant (21-20). En els minuts finals gran defensa de les de Valladolid amb suport de la porteria, que els ha permès recuperar novament l'avantatge, per emportar-se el partit.

Les màximes golejadores han estat Micaela Casasola (9) per part del Porriño i Marcela Arounian (6) i Elba Álvarez (5) per part del Valladolid.

Elche 33–34 Costa Màlaga

El no va més en el tercer partit, ja que s'enfrontaven els dos equips que la temporada passada van disputar la final del "play-off" pel títol de lliga i que ara fa poc van perdre en l'anada de les semifinals.

Ha estat un partit vibrant. Amb domini inicial de les malaguenyes (0-4 als deu minuts), remuntada il·licitana per arribar al descans amb empat a 11. A la represa s'ha mantingut la igualtat arribant-se al final del partit amb empat a 25 gols. Ha continuat en la pròrroga (29-29). Al final la decisió ha arribat des dels llançaments de penal, amb aturada de Merche Castellanos a Alexandra do Nascimento.

Bera Bera  35–23 Atlético Guardés

L'equip amfitrió, el Bera Bera, s'enfrontava a l'equip que fa dues temporades va evitar que aconseguissin el títol davant la seva afició, derrotant-les en semifinals. Aquesta vegada no han donat opció i han imposat la seva superioritat, amb gran partit de la catalana Emma Boada i de Mariane Oliveira (6 gols cada una).