updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Seguiment Mundial de Clubs: El Barça topa amb el Veszprem a semifinals

L'egipci Elderaa, jugant a casa, ha estat el MVP del partit Foto: Esport3 L'egipci Elderaa, jugant a casa, ha estat el MVP del partit

El Barça no podrà aconseguir el Mundial de Clubs, un títol que fa uns quants anys que se li resisteix.

El Barça cau davant el Veszprem de Xavi Pascual

BARÇA 34-39 Veszprem

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas i Emil Nielsen porters; Aleix Gómez (10), Blaz Janc (2), Dika Mem (9), Melvyn Richardson (1), Timothey N'Guessan (2), Jonathan Carlsbogard (2), Luis Frade (3), Javi Rodríguez, Petar Cikusa (3), Aitor Ariño (2), Thiagus Petrus, Manuel Ortega.
VESZPREM: Rodrigo Corrales i Jense porters; Vailupau (2), Remilli (9), Cindric (5), Ludovic Fàbregas (5), Elderaa (7), Descat (9), Pechmalbec, Kosorotov (1), Casado, Sandell (1), Elison, Ligetvari, Grahovac, Vegh.

El Barça ha caigut per segon any consecutiu a la semifinal del Mundial de Clubs. L'any passat va ser davant el Fuhcsse de Berlín i aquest any davant el Veszprem hongarès, l'equip que té a Laszlo Nagy com a director esportiu i que des d'aquesta temporada entrena Xavi Pascual, amb la intenció d'aconseguir per fi un títol del màxim nivell.

El Veszprem, amb un Rodrigo Corrales imperial sota pals, amb Cindric dirigint com en els seus millors temps i amb el local Elderaa, Remilli, Fàbregas i Descat rematant la feina, ha portat quasi sempre el control del partit. Al descans els hongaresos guanyaven per 13-15. Però el Barça ha continuat treballant amb paciència i amb Aleix Gómez i Dika Mem anotant en quasi tot el que tocaven. Rodrigo ha baixat la seva aportació i l'ha augmentat Nielsen. El Barça ha pujat a una defensa oberta i això ha creat molts problemes a l'atac rival, i l'equip blaugrana ha aconseguit empatar a 25, quan quedaven deu minuts.

Els nervis han canviat de costat i el Barça s'ha posat dos amunt, però de la mà d'Elderaa en un vist i no vist el Veszprem ha empatat. El Barça atacava ja dintre l'últim minut i després d'un temps mort Blaz Janc ha forçat un set metres. Aleshores, en el pitjor moment, Aleix Gómez, que havia estat infal·lible ha topat amb Rodrigo Corrales.

Encara amb el rellotge a zero Kosorotov ha enviat un llançament de falta directa al pal, i s'ha anat a la pròrroga. En aquesta el Veszprem ha arribat crescut i més sencer físicament, amb Luka Cindric i Elderaa imparables i de seguida ha agafat un avantatge de quatre gols, que ja ha estat una llosa per al Barça.

Magdeburg 28-24 Al-Ahly

El Magdeburg ha superat un fort ensurt, ja que perdia per 5-11, i ha aconseguit capgirar la situació per acabar plantant-se en la seva quart final seguida del Mundial de Clubs, tot buscant el seu quart títol.

Els màxims golejadors del Magdeburg, on ha estat absent Felix Claar, han estat el central suís Manuel Zehnder amb 9 gols i l'extrem Mathis Musche amb 8.

El dijous 3 d'octubre a les 19 hores es jugarà la final entre Veszprem i Magdeburg.
Abans a les 16 hores el Barça jugarà pel tercer lloc contra l'Al Ahly.


Partits del Barça

Dissabte 28 a les 19 hores: BARÇA 53-23 Sidney

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas (1 gol) i Emil Nielsen porters; Aleix Gómez (6), Blaz Janc (4), Dika Mem (4), Melvyn Richardson (1), Timothey N'Guessan, Jonathan Carlsbogard, Javi Rodríguez (3), Petar Cikusa (1), Aitor Ariño (3), Domen Makuc (8), Thiagus Petrus, Juan Palomino (5), Antonio Bazán (8), Manuel Ortega (9).

Com era previsible cap problema per al Barça en el primer partit contra el campió d'Oceania, tot i jugar durant molts minuts els jugadors menys habituals.

I aquest resultat no va ser el més ampli, ja que el Magdeburg va guanyar per 57-21 al campió d'Estats Units, que això sí ho ha tingut més complicat per guanyar el campió àrab per 35-28.

Diumenge 29 a les 19 h: Al Alhy 23-31 BARÇA 

BARÇA: Emil Nielsen i Gonzalo Pérez de Vargas porters; Aleix Gómez (6), Blaz Janc, Dika Mem (5), Melvyn Richardson (4), Timothey N'Guessan (1), Luis Frade (5), Jonathan Carlsbogard (3), Petar Cikusa (1), Aitor Ariño (2),  Domen Makuc, Thiagus Petrus, Juan Palomino (2), Antonio Bazán, Manuel Ortega (2).

El Barça ha controlat bé el partit, sense haver de forçar mai al màxim, davant l'equip amfitrió, que no ha ofert tanta resistència com s'esperava, que ha acabat perdent, però es classifica com a millor segon per a les semifinals.

El Barça guanyava 4-8 als 15 minuts i 10-17 al descans, i a la represa tot i baixar una mica la intensitat defensiva, ha mantingut sempre el partit sota control.


Nou format de la competició

En aquesta competició han participat nou equips enquadrats en tres grups, que han acabat amb aquesta classificació.

GRUPA
1.- Veszprem (Hongria), convidat, 4 punts
2.- Zamalek (Egipte), subcampió africà, 2 punts
3.- Tabauté (Brasil), campió sud-americà, 0 punts

GRUP B
1.- BARÇA, campió d'Europa, 4 punts
2.- Al Ahly (Egipte), amfitrió, 2 punts
3.- Sidney (Austràlia), campió Oceania, 0 punts

GRUP C
1.- Magdeburg (Alemanya), actual campió, 4 punts
2.- Khaleej (Aràbia Saudita), 2 punts
3.- Califòrnia Eagles (Estats Units), campió nord-americà, 0 punts

Es classificava el primer de cada grup i el millor segon, que ha estat l'Al-Ahly.


El Barça domina el palmarès amb 5 títols

El Barça va guanyar tres vegades seguides (2017, 2018, 2019), però després de la pandèmia, el 2021, 2022 i 2023 el va guanyar el Magdeburg, tot i que l'equip blaugrana continua sent el que en té més amb 5, ja que havia guanyat el 2013 i 2014.

Entrevistes