updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Fraikin aconsegueix els dos primers punts al Palau davant el Guadalajara

  • Escrit per WEB BM GRANOLLERS

El Fraikin BM Granollers va aconseguir els seus primers punts a casa davant un Quabit BM Guadalajara que no es va donar per vençut en cap moment del partit. La bona actuació en defensa del Granollers i el bon treball ofensiu van fer obrir una escletxa de punts a la segona meitat que van saber conservar fins a les acaballes del partit. Els vallesans van guanyar 31-28 davant un Palau que superava aquest divendres els 1.200 espectadors.

 

Tot i que el Quabit BM Guadalajara es va avançar en un primer moment, el Fraikin va saber capgirar el marcador amb rapidesa. El primer gol pels visitants arribava de penal amb un llançament de Reig. Moisès Blanxart, molt atent en el contraaatac, marcava l’empat i Nenadic firmava l’avantatge pel Fraikin després d’una bona intervenció de Manel.

Moises Blanxart va tornar a ser un dels máxims golejadors amb 6 gols
El Granollers va agafar el pes del partit però el Guadalajara no els va deixar escapar i el marcador anava oscil·lant amunt i avall (4-2, 6-6, 9-8). Rudovic, referència en atac del BM Guadalajara, no va anotar el seu primer gol fins al minut 8 de la primera part. Aquest fet demostrava el gran treball en defensa que van realitzar els homes de Cadenas. El Granollers es quedava amb inferioritat numèrica després d’una exclusió de Chispi, però el Fraikin seguia lluitant cada pilota que li arribava. Tot i això els de Bolea van saber-ho aprofitar i es va passar del 6-4 al 6-8. El Palau començava a patir amb el resultat però tot i així animava l’equip per seguir realitzant el bon joc vist fins aleshores.  Amb el 7-8, Nenadic i Resina feien dos gols que significaven tornar a manar en el marcador. Amb els canvis de Malasinskas i Raigal el Fraikin es va moure de forma més ràpida i el joc va guanyar en intensitat. Les aturades de Manel sota els pals (10 a la primera part) van propiciar la remuntada del Fraikin, que estava donant molt bones sensacions. Gómez, el porter visitant, també va fer un gran treball al final de la primera meitat i gràcies a les seves aturades l’enfrontament es va igualar. En els últims segons abans del descans i amb el marcador 13-14, Chispi feia un llançament in extremis que agafava per sorpresa a Gómez i signava així l’empat. Aquest últim gol va ser molt celebrat per tots un altre cop, de la metixa manera que la setmana passada a Sagunto.

El Fraikin començava amb energies renovades a la represa del partit. El poc encert ofensiu dels de Guadalajara i l’encert dels locals feia agafar un marge de 4 gols a favor del Granollers (20-16). El BM Guadalajara aconseguia empatar el partit a 20 gols després de l’exclusió de Félez. A més, Ivan Raigal havia d’abandonar la pista per una lesió en el seu genoll esquerre. Cadenas també utilitzava el seu temps mort per fer reaccionar el seu equip malgrat els contratemps. Resnicek i Blanxart retrobaven l’encert en seus els llançaments i el Fraikin tornava a dominar per 2 gols en el marcador. Els contraatacs  del Fraikin tornaven a ser constants i efectius, cosa que va fer agafar un gran marge als locals, que ja no van deixar escapar aquesta diferència fins a la fi del partit. Chispi tornava a ser exclòs a falta de 2 minuts pel final però això no va ser un inconvenient pels homes de Cadenas que es van acabar imposant per 31 a 28.

Els dos primers punts arriben al Palau
Amb aquesta victòria el Fraikin BM Granollers aconsegueix els primers punts davant la seva afició. Un partit amb dubtes a la primera meitat però el joc intens de la segona els acaba esvaint. Encara és d’hora, però sembla que el Fraikin comenci a trobar aquella identitat que feia referència Cadenas en els primers partits de la temporada. El bon treball defensiu sembla ser el pilar bàsic d’aquest jove conjunt.

Un dels protagonistes de la jornada ha estat Mateo Garralda, que tornava a a jugar a Granollers en aquest cas amb l’equip visitant. Garralda va venir a Granollers l’any 1986 per marxar 5 anys més tard a l’Atlético de Madrid. Actualment té 41 anys i encara és jugador en actiu, ara, a les files del Quabit BM Guadalajara. Ahir no va poder acabar el partit per lesió i treia aquestes conclusions en finalitzar: “Hem fet un partit molt digne però hem comès masses errors a la segona meitat”. En referència a les tres derrotes consecutives del Guadalajara: “Tenim detalls que no acabem de controlar i això amb qualsevol equip d’Asobal es paga”. També va fer referència al nou equip de Cadenas dient que “Veig bé al Granollers, sobretot en la primera línia”.

GRANOLLERS 31 - 28 GUADALAJARA

GRANOLLERS (14+17): Pérez, Blanxart (6), Nenadic (4), Resina (2), Félez (-), Reznicek (7), Grundsten (6),- equip inicial- Malasinskas (2), Raigal (-),Del Arco (2), Campos (-) i Chispi (2).
GUADALAJARA (14+14): Gómez (Oliva p.s.), Castelle (1), Reig (6,2p), De la Rubia (1), Basmalis (3), Rudovic (2), Garralada (1) – equip inicial – Parra (-), Fontenla (2), Epeldegui (1), De la Salud (5), Alen (3) i Vallés (3).
Marcador parcial cada cinc minuts: (2-2), (5-4), (6-7), (11-10), (12-12), (14-14), descans, (14-14), (20-16), (20-20), (25-23), (29-26) i (31-28).

Entrevistes