El Barça ja és líder... i el Fraikin Granollers segon

El Barça no va donar cap opció a l'equip que liderava la classificació Foto: @FCBHandbol El Barça no va donar cap opció a l'equip que liderava la classificació

Els dos equips catalans van guanyar i ja estan en els dos primers llocs de la classificació.

Torrelavega 26-41 Barça

BARÇA: Emil Nielsen (40% d'aturades) porters; Aleix Gómez (6), Blaz Janc (3), Dika Mem (4), Melvyn Richardson (5), Timothey N'Guessan (2), Jonathan Carlsbogard (3), Javi Rodríguez (3), Petar Cikusa (3), Aitor Ariño (1), Domen Makuc (1), Thiagus Petrus, Juan Palomino (2), Luis Frade (3), Hampus Wanne (que retornava, 4).
Els màxims golejadors locals van ser el central Isidoro Martínez i el lateral dret Linhares, amb 4 gols cada un, mentre el que era el seu màxim golejador Prokop es va quedar en un 0 de 6.

Ja dèiem a la prèvia que no es podia veure massa sovint això que el Barça visités el líder de la competició... perquè sempre sol ser ell. I a Torrelavega l'equip blaugrana, després d'haver punxat en el Mundial de Clubs, no podien fallar, i no ho van fer, posant les coses al seu lloc. Els de Carlos Ortega ja són líders... i amb aquest resultat el Granollers ja és segon.

L'inici de partit ja va deixar clar que el Barça no estava per sorpreses. Amb la defensa ben concentrada i amb Nielsen fent la seva feina, mentre a l'altre costat la feien Frade i Cikusa, amb quatre gols en quatre minuts. I el Barça ja va anar controlant la situació arribant al descans amb un 14-20.

A la segona part, sense baixar el ritme en cap moment, la superioritat de l'equip del Barça, que va vestit de verd clar, encara es va anar fent més patent, com queda explícit en el segon parcial de 12 a 21.

El Barça només va fallar 12 dels seus 53 llançaments, amb un 77% d'eficàcia.

Fraikin Granollers 42-36 Valladolid

FRAIKIN GRANOLLERS: Roberto Rodríguez (1 gol 28% d'aturades) i Pau Panitti (38%);  Pablo Urdangarín (2), Andrés Moyano (1), Antonio Garcia (6), Ferran Castillo (8), Oriol Rey, Leo Abrahao, Tarsicio Freitas (1), Jordi Deumal (4), Víctor Romero (4), Ivan Montoya (2), Biel Valera (2), Gerard Domingo (4), Guillem Vega (4), Marc Vega (1).
Per part visitant els màxims golejadors van ser Miguel Martínez, Dimitrioski i Oliveira (5 gols cada un). Pel que fa a la representació catalana, Edu Calle va marcar-ne 4 i el porter Gerard Forns va fer un 13 % d'aturades.

L'equip d'Antonio Rama va superar un molt bon Valladolid i ho va fer amb rècords: el seu millor registre golejador en la lliga Asobal almenys pel que fa a les dues últimes dècades; el rècord global d'aquesta temporada (fins ara ni el Barça havia arribat a 40)  i també amb el partit amb més gols d'aquesta temporada a la lliga.

En la web flashcore.es hem pogut trobar els resultats des de l'any 2001 i el millor registre golejador que hem trobat del BM Granollers estava en 41 gols en dos partits fora de casa: a la pista de l'Ademar la temporada 21-22 amb un 32-41 i a la pista de l'Academia Octavio de Vigo la temporada 12-13 amb un 25-41. A casa el màxim havia estat de 40 gols en dues ocasions: davant el Cangas la temporada passada amb un 40-31 i enfront el BM Logronyo amb un 40-35 la temporada 19-20.
I tenint en compte com ha canviat l'handbol és difícil que abans hi hagués algun registre més alt...

Va ser un partit molt maco i molt intens de principi a fi. Els val·lisoletans es van plantar a la pista amb moltes ganes de donar guerra i amb una defensa molt forta. El Granollers d'entrada es va veure un pel sorprès, però va recuperar ràpidament el control i la velocitat, posant-se per davant en el marcador en el minut 6, i ja no va perdre la iniciativa fins al descans (18-14). Tampoc el va perdre en una segona part on va continuar controlant la situació, tot i l'increment de velocitat, que va portar a un segon parcial de 24 a 22. Vaja 46 gols en els 30 minuts de la segona part, que suposa un gol cada 39 segons de mitjana.

O sigui que es va viure un partit molt elèctric per ambdues parts i sobretot per part dels vallesans que van moure la pilota d'una manera molt ràpida, portant de corcoll a la defensa val·lisoletana. L'equip visitant a partir del minut 50, ja ha vist que no hi havia res a fer, i els vallesans han jugat força còmodes els últims 10 minuts de partit.