El Barça guanya la seva 28a Copa

El Barça després de recollir la Copa del Rey Foto: @FCBhandbol El Barça després de recollir la Copa del Rey

Des del divendres i fins al diumenge s'ha disputat a Jaén la fase final de la Copa del Rey, que ha acabat com era previsible amb un nou títol del Barça.

DIUMENGE LA FINAL

TORRELAVEGA 23-36 BARÇA

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas i Emil Nielsen porters; Jonathan Carslbogard (2), Dika Mem (8), Aitor Ariño (7), Blaz Janc (2), Thimothey N'Guessan (2), Aleix Gómez (4), Thiagus Petrus, Djordje Cikusa (3), Domen Makuc (2); Haniel Langaro (2), Ian Barrufet, Melvyn Richardson, Petar Cikusa (1), Javi Rodríguez (3).
Per part del Torrelavega el màxim golejador va ser Javi Muñoz (6), molt segur des dels 7 metres. A les seves files juga el català Àlex Rubiño, que va marcar un gol.

El Barça era el favorit i no ha donat cap opció a un equip càntabre, que, de tota manera, ha fet una molt bona primera part, tancada amb 15-19, amb un esplèndid Mijuskovic sota pals.

A la represa el Barça ha augmentat la contundència defensiva, mentre el Torrelavega anava acusant cada vegada més l'esforç dels dos dies anteriors i el marcador s'ha anat obrint. Amb el 16-23, Àlex Mozas, ha provat de jugar amb set, però no li ha sortit gens bé, i el Barça ha recuperat pilotes per marcar a porta buida, obligant el tècnic rival a fer marxa enrere. Tot i això, amb el Barça fent rotacions, la diferència ha anat creixent fins a una màxima de 15 gols (20-35).

Al final per tant el Barça sumava la seva onzena Copa del Rey consecutiva, la 25a amb aquesta denominació, a les quals s'han d'afegir tres del Generalísimo... i el BM Torrelavega també feia història jugant aquesta final, que li permetrà jugar a Europa la temporada vinent.

DISSABTE LES SEMIFINALS

BIDASOA 28-32 BARÇA
LOGROÑO LA RIOJA 28-29 TORRELAVEGA

BARÇA: Emil Nielsen i Gonzalo Pérez de Vargas porters; Jonathan Carslbogard (4), Hampus Wanne (2), Dika Mem (7), Blaz Janc (2), Thimothey N'Guessan (3), Aleix Gómez (6), Thiagus Petrus, Melvyn Richardson (5), Djordje Cikusa, Domen Makuc; Haniel Langaro, Ian Barrufet, Petar Cikusa, Javi Rodríguez (3).
En el Bidasoa els màxims golejadors han estat Asier Nieto (5), Iñaki Cavero, Dariel Garcia i Pedro Pacheco (4).

El Barça ha aixafat literalment al Bidasoa en els primers minuts de partit, on els bascos intentaven plantar cara, però topaven amb Nielsen, i després es veien superats pels atacs rapidíssims i tremendament resolutius de l'equip blaugrana, amb Carlsbogard i Aleix Gómez com a principals estilets. Als tretze minuts de joc el marcador estava en un quasi escandalós 4-13.

Després de dos temps morts ha anat reaccionant el segon classificat de la Lliga Asobal i al descans el marcador estava en 13-20. I a l'inici de la segona part s'ha vist un Bidasoa molt diferent. Defensant amb ordre i intensitat, ha frenat els atacs del Barça, que ara no trobava manera de fer arribar pilotes als extrems ni pivots, i ho fiava tot als llançaments exteriors.  L'equip basc ha contraatac amb velocitat i també ha anat trobant solucions en el posicional i s'ha arribat a situar a dos gols (20-22), quan encara quedaven 20 minuts de partit.

El Bidasoa ha fet un parcial favorable de 16 a 9 en menys de trenta minuts.

En el tram final han hagut d'aparèixer els dos grans referents de l'equip, Gonzalo sota pals i també tallant un parell de contraatacs, i Dika Mem traient el seu canó, per marcar quatre gols seguits i fer pujar la diferència als sis gols (25-31) i deixar decidit el matx.

Però està clar que les sensacions de la segona part no han estat massa bones de cara a la Final Four del cap de setmana vinent a Colònia. Veurem si en la final la cosa millora...

Sorpresa en la segona semifinal, amb victòria del Torrelavega

El gran favorit era el BM Logroño, el botxí del Granollers, que a més dominava 28-24 quan faltaven sis minuts per al final. Però l'equip d'Àlex Mozas hi va creure, va començar a pressionar i va fer un parcial de 0 a 5, amb Jurkovic, Adrián Fernández i Fabrizio Casanova inspirats en atac, i van aconseguir un triomf que els dona plaça a la final... i en competició europea la temporada vinent.

DIVENDRES ELS QUARTS DE FINAL

QF1: Cuenca (13è Asobal) 30-31 Torrelavega (11è Asobal)
QF2: Bidasoa (2n Asobal) 43-28 Caserío Ciudad Real (4t de Plata)
QF3: BARÇA (1r Asobal) 42-26 Cangas (14è Asobal)
QF4: Logroño La Rioja (4t Asobal) 34-28 BM GRANOLLERS (3r Asobal)

Emocionant el primer quart de final amb victòria final dels càntabres, que van dominar quasi sempre, tot i que els manxecs van plantar cara fins al final. Per l'equip guanyador van destacar Czaplianski i Javier Muñoz (5, cada un) i Jurkovic (4) i el porter Mile Mijuskovic.

Clarament superior el Bidasoa en el segon a un equip de Plata, que poc va poder fer davant un equip que va arrencar amb molta força i que al descans ja guanyava per 23-13. En l'equip basc, que va fer mota rotació, van destacar Asier Iríbar (8 gols), Esteban Salinas (6) i Iñaki Cavero, Gorka Nieto i Julen Múgica (5, cada un).

BARÇA 42-26 CANGAS

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas i Emil Nielsen porters; Jonathan Carslbogard, Aitor Ariño (3), Hampus Wanne (2), Blaz Janc (3), Thimothey N'Guessan, Aleix Gómez (3), Thiagus Petrus, Djordje Cikusa (8), Domen Makuc (2); Haniel Langaro (3), Luis Frade (2), Melvyn Richardson (8), Petar Cikusa (4), Javi Rodríguez (4).

Tal com es preveia el Barça no va tenir problemes per passar a semifinals, tot i que els gallecs van sortir contestataris (4-6 abans del minut 5). Al descans el Barça ja havia posat les coses a lloc amb un 25-15.

LOGROÑO 34-28 GRANOLLERS

FRAIKIN GRANOLLERS: Roberto Rodriguez i Pau Panitti porters; Faruk Yusuf (9), Víctor Romero (1), Oriol Rey (2), Iván Montoya (2), Sergi Franco (4), Andrei Buzle (1), Pablo Urdangarín, Antonio Garcia (6), Gerard Domingo, Marc Vega, Bruno Reguart.
Per part dels logronyesos, a part de Xoan Ledo, sensacional sota pals, van destacar els extrems David Cadarso (8) i Martí Soler (7) i els laterals Ismael El Korchi

Pel que fa al Granollers va caure davant un equip logronyès que va tenir al porter gallec Xoan Manuel Ledo, com a protagonista i MVP del partit, sent una autèntica muralla sota pals.

Quan dins la segona part el rival va agafar un avantatge de cinc gols (20-15), Antonio Rama ho va provar amb defensa 5:1 molt pressionant i amb tres canvis atac- defensa, i durant uns instants, també amb Roberto Rodríguez fent-se gran sota pals, va semblar possible la remuntada (22-21 als quinze minuts), però els de La Rioja van aprofitar algunes exclusions granollerines per recuperar pilotes i tornar a obrir forat, davant un equip granollerí precipitat a final... i que s'acomiada ja d'una magnífica temporada.