El Barça guanya en el seu primer partit com a campió, abans del duel català- càntabre

El dimecres el Barça va avançar de la 27a jornada, abans del duel català - càntabre del cap de setmana de la 26a.

Barça 39-29 Ademar León

BARÇA: Gonzalo Pérez de Vargas (33% d'aturades) i Emil Nielsen (32%) porters; Aitor Ariño (4), Jonathan Carslbogard (2), Thiagus Petrus, Luis Frade (4), Melvyn Richardson (7), Dika Mem (4), Aleix Gómez (5), Blaz Janc (6), Timothey N'Guessaan (2), Pol Valera (1), Ian Barrufet (2), Petar Cikusa (1), Javi Rodríguez (1). En total 39 gols de 54 llançaments (72%).
Els màxims golejadors de l'equip visitant van ser Rodrigo Pérez de Arce (6) i Carlos Álvarez, que és el màxim golejador de l'Asobal (5).

Partit còmode per al Barça, aquest primer jugat ja com a campió i que en la prèvia va tenir el passadís fet pels jugadors lleonesos.

Ja en marxa el partit el Barça va imposar la seva superioritat amb un 9-5 a l'equador de la primera part. Després va tenir una petita davallada i els visitants es van posar a un gol (11-10), però al descans el Barça havia recuperat els quatre d'avantatge (20-16).

A la represa l'equip de Dani Gordo va fer un magnífic inici, sense perdre pilotes i assegurant molt bé els seus atacs, amb el central Rodrigo Pérez de Arce i l'extrem dret Carlos Álvarez molt efectius, i als deu minuts tornava a estar a un sol gol (22-21).

A partir d'allà el Barça es va posar a la feina en defensa, va fer un parcial de 6 a 1 en vuit minuts, que ja va obrir forat important (28-22), i després va anar ampliant la diferència fins als deu gols finals, davant un equip que va fer bona impressió.

El cap de setmana duel català - càntabre

En la 26a jornada que es juga el divendres i dissabte els dos equips catalans s'enfronten als dos equips càntabres, en dos partits que haurien de suposar dues noves victòries per a Barça i Granollers.

Fraikin Granollers – Torrelavega, divendres 21:30 hores

El Fraikin Granollers ha de retrobar-se amb el triomf després de la derrota al Blaugrana, per mantenir la seva tercera plaça i poder encara lluitar per la segona si el Bidasoa té alguna ensopegada.

Rep el Torrelavega, equip de la zona mitja baixa de la taula, al qual ja va derrotar a la seva pista a la primera volta, i amb el bon estat de forma del d'Antonio Rama no cal pensar en res més que en sumar els dos punts, encara que els visitants segur que intentaran posar les coses difícils.

GRA   3r  34 punts  32/30  Antonio Garcia (110), Sergi Franco (88), Bruno Reguart (81), Iván Montoya (79)
TOR 10è 23 punts  30/31   Javier Muñoz (99), Alonso Moreno (82), Oswaldo Dos Santos (78)

La temporada passada el resultat va ser  34-28
A la 1a volta:   31-35

Sinfín Santander - Barça , dissabte 21 hores

El Barça visita un equip que ja ha baixat a Plata, i que té a dos coneguts com Alexander Tioumentsev (fill de l'ex-jugador del Granollers i gran central de la selecció de la URSS, Andrei Tioumentsev) i a l'ex-Barça B Marc López, com a màxims golejadors.

És un partit més de preparació dels de Carlos Ortega, pensant ja en el doble enfrontament amb el PSG en els quart de final de la Champions (25 d'abril a París i 2 de maig al Blaugrana).

SIN   15è     8 punts  27/33 Alexander Tioumentsev (101), Marc López (100), Marcos Aguilella (67)
BAR  1r  49 punts  38/26 Melvyn Richardson (131), Dika Mem (88), Hampus Wanne (74)

La temporada passada el resultat va ser  28-39
A la 1a volta: 44-25