updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

Ja tenim aquí la Final Four de la Champions 2024

Magdeburg i Aalborg (a dalt) i Barça i Kiel (a sota) disputen dues semifinals apassionants Fotos:ehcl.eurohandball.com Magdeburg i Aalborg (a dalt) i Barça i Kiel (a sota) disputen dues semifinals apassionants

El dissabte i el diumenge tenim a Colònia la gran cita de l'handbol europeu de la temporada: la Final Four de la Champions.

Ja tenim aquí la gran cita de l'handbol a nivell de clubs de la temporada. Hi arriben els quatre equips que ja van ser els millors a la primera fase, saltant-se així els vuitens de final.
En els quarts de final l'equip que va resoldre més fàcilment va ser el Barça, guanyant els dos partits. D'aquesta manera l'equip blaugrana, igual que el Magdeburg i el Kiel, han perdut només tres partits en tota la Champions, mentre que l'Aalborg n'ha perdut quatre.

DISSABTE SEMIFINALS

MAGDEBURG - AALBORG, 15 hores

El Magdegurg, primer del grup B de la 1a fase i campió de la Bundeslliga, s'enfronta a l'Aalborg, que va ser el segon del grup A i campió de la lliga danesa.

L'equip alemany és el vigent campió, i té quatre títols europeus i ha guanyat les quatre finals que ha jugat, mentre que l'Aalborg no té cap títol i ha estat un sol cop finalista.

En els quarts de final el Magdeburg es va desfer del Kielce, perdent a l'anada per 27-26 i guanyant a casa per 27-25. Mentre que l'Aalborg va superar el Veszprem, que era un dels gran favorits al títol, perdent a Hongria per 32-31 i guanyant a casa per 33-28.

Si no ens fallen les dades és la primera vegada que s'enfronten aquests dos equips a la Champions.

BARÇA - KIEL, 18 hores

El Barça, segon del grup B de la 1a fase i campió de la lliga espanyola, s'enfronta al Kiel, que va ser el primer del grup A i només ha quedat en quart lloc de la lliga alemanya, i que evidentment comptarà amb el suport de la major part del públic de Colònia. El Barça té ja 11 títols europeus i ha perdut 5 finals, mentre que el Kiel té 4 títols i ha perdut 4 finals.

Recordem que als quarts de final el Barça va eliminar el PSG, guanyant a França per 22-30 i al Blaugrana per 32-31, mentre que el Kiel va eliminar l'altre equip francès el Montpeller, amb gran remuntada, guanyant per 31-21, després d'haver perdut a l'anada per 39-30.

2022-2023  GRUPS  Barça- Kiel 26-24   Kiel- Barça 30-30

BALANÇ: 12 victòries del Barça, 9 del Kiel i 2 empats.

Les dues plantilles, en el benentès, que alguns jugadors poden jugar en més d'una posició i que en podrien aparèixer alguns altres, que han jugat poc fins ara.

2009-10    KIEL  36-34   Barça

O sigui que de les 14 finals jugades a Colònia el BARÇA n'ha guanyat 4, el KIEL 3, VARDAR 2, MAGDEBURG, HAMBURG, FLENSBURG, KIELCE i MONTPELLER 1.

El balanç global de la Champions (junt amb la Copa d'Europa com se'n deia abans) el domina el BARÇA amb 11, seguit del GUMMERSBACH 5, KIEL i MAGDEBURG 4, CIUDAD REAL, DUKLA PRAGA, CSKA MINSK 3, ZAGREB, STEAUA BUCAREST, GOPPINGEN, METALOPLASTICA SABAC, GROSSWALLSTADT, MONTPELLIER i VARDAR 2, i 16 equips amb 1, entre ells PORTLAND SAN ANTONIO PAMPLONA, ELGORRIAGA BIDASOA i TEKA SANTANDER... d'aquelles èpoques en què l'handbol a nivell estatal no era només el BARÇA.