El Barça ha de rematar dijous la feina davant el PSG

Aitor Ariño en l'últim Barça - PSG al Blaugrana Foto: fcbarcelona.cat, Víctor Salgado Aitor Ariño en l'últim Barça - PSG al Blaugrana

Entre dimecres i dijous es disputen les tornades dels quarts de final de la Champions, amb visita del PSG al Palau Blaugrana i dos duels espectaculars a Aalborg i Magdeburg.

BARÇA - PARIS SAINT-GERMAIN, dijous 20:45 hores

El Barça té molt ben encarrilada la classificació per a la Final Four, després del contundent triomf a Paris per 22-30, en una espectacular segona part de l'equip de Carlos Ortega i sobretot de Gonzalo a la porteria, i Petar Cikusa en la part ofensiva, junt amb els habituals Thiagus Petrus en defensa i Dika Mem en atac.

La veritat és que després d'una primera part fluixa per part del Barça, a la segona se'l va veure molt més fort que un PSG, que es va mostrar impotent i al qual ja li fa falta una bona renovació si es vol mantenir al màxim nivell europeu. Aquest, si no passa res estrany, serà l'últim partit a nivell europeu de clubs de Nikola Karabatic, el jugador que va guanyar la Champions amb el Barça l'any 2015.

Aquest dijous el Palau Blaugrana ha d'acabar d'empentar l'equip cap a la que seria la seva dotzena Final Four a Colònia. Allà el Barça podria anar a buscar el dotzè títol, que sumar als onze que té a les seves vitrines, aconseguits quatre en aquest format i set en l'anterior, quan la final es jugava a doble partit.

Aquest és el desè partit entre els dos equips a la Champions. En els nou anteriors, 7 han estat victòries del Barça, 1 empat i 1 victòria del PSG a París la temporada 2016-17.
L'últim partit jugat al Palau Blaugrana, on el PSG sempre ha caigut derrotat, va ser la temporada 2020-21 a la fase de grups i el resultat va ser de 30-27.

Els altres quarts de final, amb dos duels impressionants el dimecres

Aalborg - Veszprem, dimecres 18:45 hores

L'equip hongarès és un dels gran favorits per aconseguir aquest títol que no han guanyat mai tot i haver jugat quatre finals.

Però el Veszprem només va poder guanyar per la mínima a casa (32-31) i hauran d'estar molt inspirats per superar l'equip danès i ficar-se en la seva vuitena Final Four a Colònia.

Magdeburg - Kielce, dimecres 20:45 hores

Després del vibrant duel viscut a l'anada, entre dos equips plens de grans figures, i que acabà amb victòria del Kielce per 27-26, l'eliminatòria està ben oberta.

El Magdeburg (quatre vegades campió) busca tot just la seva segona Final Four a Colònia, on l'any passat va obtenir el títol. El Kielce (que només té un títol) espera estar per setena vegada a Colònia.

Kiel - Montpellier,  dijous 18:45 hores

El Montpellier va imposar-se per un contundent 39-30 en l'anada, en la que és la gran sorpresa d'aquests quarts de final... per al que no veiés l'exhibició que van fer al Palau Blaugrana a la 1a fase.

L'equip de Patrice Canayer (dues vegades campió) té a la mà la seva segona Final Four, i ha de rematar la feina davant un Kiel que té quatre títols i ha jugat vuit vegades a Colònia i intentarà la heroica davant la seva afició.