Ja tenim aquí els quarts de final de la Champions, amb el Barça jugant a París

Imatge de l'últim PSG - Barça jugat a París, que acabà en empat a 28 Foto: fcbarcelona.cat Imatge de l'últim PSG - Barça jugat a París, que acabà en empat a 28

El dimecres han començat els quarts de final de la Champions i el dijous arriba el torn del Barça, que juga a París contra el PSG.

PARÍS SAINT- GERMAIN - BARÇA, dijous 20:45 hores

Arriba el moment culminant de la temporada amb el tram final de la Champions. És el moment de la veritat i per al Barça comença el dijous a París davant el PSG, en el mateix duel que fa poc es va viure en els quarts de final de la Champions de futbol.

L'equip de Raul Gonzàlez ho va passar força malament davant del Wisla Plock de Xavi Sabaté, però es va acabar imposant la lògica i l'equip parisenc va acabar eliminant als polonesos i serà el rival del Barça a quarts de final. Van guanyar a Polònia 26-30 i a París per 34-33.

No cal parlar massa del gran potencial de l'equip francès, amb els porters Palicka (suec) i Green (danès), amb els extrems drets catalans Ferran Solé i David Balaguer, amb els laterals drets Tonnessen (noruec) i Mathe (hongarès), amb els centrals Steins (neerlandès) i Ntanzi, amb els pivots Syprzack (polonès, que ja porta 100 gols a la Champions), Luka Karabatic i Rubén Marchan, amb els laterals esquerres Nikola Karabatic, Prandi i Holm (danès) i amb els extrems esquerres Grebille i Keita. De tota manera un Barça en plenitud pot superar aquest equip i ficar-se novament a la Final Four.

Enfrontaments entre els dos equips

L'últim enfrontament entre els dos equips va ser el partit pel tercer i quart lloc de la temporada passada i el triomf va ser per al Barça per 37-31.

Anteriorment:
Temporada 2021-22: Barça - PSG 30-27; PSG- Barça 28-28, en fase de grups
Temporada 2019-20: Barça - PSG 36-32; PSG - Barça 32-35, en fase de grups; Barça - PSG 37-32 a semifinals
Temporada 2016-17:  Barça - PSG 35-32; PSG - Barça 33-26, en fase de grups

Aquest últim resultat es l'última derrota blaugrana davant el PSG. L'equip parisenc, que com és ben sabut no té cap títol de campió. Aquella temporada 2016-17 va aconseguir la seva millor classificació a la Champions en ser subcampió després de perdre a la final davant el Vardar per 24-23. Aleshores la plantilla del PSG encara era més impressionant que la d'ara amb Nikola Karabatic, Mikel Hansen, Narcisse, Remili, Luc Abalo, Gensheimer, Stepancic, Mollgard, Accambray, Kounkoud, Barachet, Luka Karabatic, Nahi, Jesper Nielsen, amb Omeyer i Skof sota pals.

El PSG ve de perdre la final de la Copa contra el Nantes

L'equip de la capital francesa no sembla arribar en bon moment, ja que ve de perdre per 23-31 la final de la copa francesa contra el Nantes de Nacho Biosca, Valero Rivera, Kauldi Odriozola i Jorge Maqueda.

Els altres quarts de final

Montpellier 39-30 Kiel

L'equip de Patrice Canayer, que ja va guanyar al Blaugrana a la primera fase, ha donat la gran sorpresa clavant-li un bon correctiu al Kiel, i sembla que té ben encarrilada la seva classificació per a la Final Four.

La primera part s'ha jugat a un ritme trepidant i el marcador registrava un 20-16 al descans. A la segona part el Montpellier ha continuat controlant la situació i quan faltaven deu minuts ja guanyava de nou (34-25) i ha resistit els últims intents d'aproximació dels alemanys.

Els màxims golejadors han estat els extrems Lucas Pellas (7) i Yanis Lenne (7) i el central Skube (6) per part local i els laterals Johansson (8) i Bilyk (7) per part visitant. A la porteria ha destacat el francès Desbonnet amb un 35% d'aturades.

Kielce 27-26 Magdeburg

Partit vibrant el viscut a Kielce, que ha estat un frec a frec constant en el marcador amb diferències sempre curtes (14-13 al descans) i amb gran intensitat defensiva per ambdues parts. Els màxims golejadors han estat Àlex Dujshebaev (8) i Igor Karacic (7) per part local i Fèlix Claar (8), Gisli Kristjansson (6) i Tim Hornke (6) per part visitant. A la porteria Andreas Wolf (27% d'aturades) i Sergey Hernàndez (29%) respectivament.

Veszprem - Aalborg, dijous 18:45 hores