updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

El Barça ha de segellar el primer lloc davant el Montpellier

Imatge del Barça - Montpellier de fa sis anys Foto: Jordi Vilas Imatge del Barça - Montpellier de fa sis anys

Entre dimecres i dijous es juga l'última jornada de la fase regular de la Champions i el Barça vol segellar el primer lloc del grup.

BARÇA - MONTPELLIER, dijous 20:45 hores (en directe per Esport3)

El Barça té a les seves mans l'obtenció del primer lloc del grup. Per assegurar-lo ha de guanyar a l'equip francès del Montpellier, que ja té la classificació per als vuitens de final a la butxaca, i que recordem-ho és l'únic equip francès que ha pogut ser campió d'Europa, d'un país que, com és ben  sabut, té una collita ben considerable de títols a nivell de  selecció.

El Montpellier de tota manera no vindrà a regalar res, ja que un triomf li suposaria jugar contra el Zagreb a vuitens i en canvi una derrota combinada amb victòria del Gudme, l'enviaria a jugar contra el Kielce. A la primera volta el Barça va guanyar per 25-30.

L'equip francès l'entrena Patrice Canayer des de fa trenta anys (va començar el 1994), en la que sense cap mena de dubte és una de les trajectòries més longeves, com entrenador, en l'esport d'alt nivell.

En la plantilla actual tenim els porters Desbonnet i Bolzinger, els centrals Diego Simonet i l'eslovè Skube, els laterals francesos Villeminot i Valentin Porte, més el brasiler Monte Dos Santos , el bosni Panic, i l'egipci Hesham, en l'extrem dret el suec Karlsson (màxim golejador amb 63 gols), junt amb el talentós Yannis Lenne (ja recuperat d'una lesió), i a l'altre costat un altre suec com és Lucas Pellas (46 gols) junt amb el lleonès Jaime Fernández, en el pivot a Nacinovic (croat) i Arthur Lenne. I a més altres joves promeses que Canayer sap treure de sota les pedres com Berthier, Prat o Konan.

Ara fa sis anys, la temporada 2017-18, el Montpellier va donar una gran sorpresa eliminant el Barça en els vuitens de final. Havien guanyat a casa seva per 28-25 i després van fer valer aquest avantatge en perdre per 30-28 al Blaugrana. Llegint la crònica d'aquell partit es pot veure que en el Montpellier hi havia molts noms coneguts com Melvyn Richardson, Ludovic Fàbregas, i també els porters Gerard i Portner, Michel Gigou, Diego Simonet, Kavticnik o Valentin Porte.
Aquella temporada el Montpellier acabaria obtenint el títol de la Champions, derrotant el Vardar  a semifinals i el Nantes a la final. Així repetien títol 15 anys després del que havien aconseguit el 2003, derrotant el Portland San Antonio, quan es jugava a doble partit i remuntant amb un 31-19 el 27-19 que havien rebut a l'anada a Pamplona.

L'última visita del Montpellier va ser més plàcida. Va ser la temporada següent en la fase de grups i el Barça va guanyar de forma clara per 35-27.


Partits i classificacions

GRUP B: Barça depèn d'ell per ser primer

Celje - GO Gudme, dijous 18:45 h
Veszprem - Magdeburg, dijous 18:45 h
Wisla Plock - Porto, dijous 20:45 h
BARÇA - Montpellier, dijous 20:45 h

Classificació: BARÇA i Magdeburg 22, Veszprem 20, Montpellier 12; Gudme 11, Wisla Plock 9; Porto 8, Celje 0.

El Barça té el primer lloc a l'abast, que confirmarà derrotant el Montpellier. Si això passa, Magdeburg i Veszprem es jugaran l'altra plaça directa a quarts de final, amb avantatge per al Veszprem que juga a casa i que ja va guanyar a la primera volta a Magdeburg. Els alemanys haurien de puntuar per obtenir el segon lloc.
Quan als quatre llocs de vuitens de final el que no entri dels citats, Montpellier, Gudme, ja tenen lloc i la quarta plaça està per decidir entre Porto i Wisla Plock.

GRUP A: Kiel i Aalborg directes a quarts de final

Kiel 33-22 Zagreb
Aalborg 35-35 Kielce
París Saint-Germain 37-33 Pick Szeged
Kolstad 34-27 Pelister

CLASSIFICACIÓ FINAL: Kiel 22, Aalborg 19; Paris Saint-Germain 17; Kielce 16; Zagreb 14, Pick Szeged 13; Kolstad 9, Pelister 0.

Com podrien ser els quarts de final

QF1: París Saint- Germain contra 6è del grup B
QF2: Pick Szeged contra 3r del grup B
QF3: Kielce contra 5è del grup B
QF4: Zagreb contra 4t del grup B

Si tot funcionés "normalment" amb victòria del Barça, del Veszprem a casa contra Magdeburg, del Gudme a la pista del Celje i del Wisla Plock davant el Porto. Tindríem que els quarts de final quedarien així:

Kiel - Guanyador Zagreb/Gudme
Aalborg - Guanyador Pick Szeged /Magdeburg
Veszprem - Guanyador París Saint- Germain/Wisla Plock
Barça - Guanyador Kielce/Montpellier

Amb un regal força enverinat per al Barça que seria el guanyador del Kielce- Montpellier.

Entrevistes