updated 6:35 AM CEST, Apr 1, 2017

La URL repeteix subcampionat d'Espanya universitari

  • Escrit per URL / CATH

L’equip masculí d’handbol de la Universitat Ramon Llull va repetir per segon any consecutiu el segon lloc al Campionat d’Espanya Universitari. I ho va fer a prop de casa, al campionat que es la mateixa URL va organitzar del 29 d’abril al 3 de maig al Pirineu català, concretament a Alp, Llívia i Puigcerdà.

Anem a veure com van arribar a aquest subcampionat:

Fase de grups:

URL 35-29 Universidad Autónoma de Madrid
Partit igualat durant 50 minuts amb accelerada final dels locals.

URL 30 - 30 Universidad de Vigo
Partit amb constants alternances en el marcador. Nefast arbitratge molt perjudicial per als locals als quals no se'ls va concedir ni un sol penal en tot el partit. En els instants finals, l'URL perdia de 2 a falta de 4 minuts i guanyava de 2 a falta de 2 minuts. Finalment Vigo remunta i deixa taules al marcador.

URL 40-22 Universidad de Córdoba
Partit boig en què la URL es disputava la primera plaça de grup en paral·lel amb la UVIGO. Partint amb un avantatge de 3 gols sobre els gallecs abans de l'inici del partit, s'arriba a la mitja part guanyant de 7 mentre que Vigo només guanya de 3 a Madrid. Segona part d'infart en què les banquetes s'anaven informant del partit veí i que s'inicia amb una sorprenent gesta d'11 gols a favor dels gallecs. La URL amb un ritme infinitament superior a la UCO acaba imposant-se per 18 gols que van ser suficients per contrarestar la victòria de 19 de la UVIGO i els va permetre disputar la segona final en dos anys.

Final:

URL 24-31 Universitat de Saragossa
La UNIZAR es presentava a aquests campionats amb la presència de 5 jugadors ASOBAL del Caja3 BM ARAGON (Argüillas, Postigo, Ariño, Ros i Molina) es va veure sorpresa pel contundent bloc de la URL. Malgrat anar per darrere en els minuts inicials, la URL no triga a prendre les regnes del partit i finalitza la primera part dos gols per davant en el marcador. Quan s'esperava la reacció del conjunt aragonès, un nou parcial favorable als catalans els col·loca 23-18 al minut 40. Però llavors els 20 minuts restants pel final van ser un recital del porter del Caja3 que units a la lesió del central defensiu de la URL van provocar un parcial final d’1 a 13 deixant als de Barcelona un cop més a les portes de l'or.

Van jugar el campionat per part de la URL:
Ian Soto (PO - Esplugues)
Joan Cornella (EI - Poblenou)
Sergi Jouanneau (EI - Salle Bonanova)
Pol Vilaplana (LI - Sant Esteve Sesrovires)
Guillermo Ras (LI - Esplugues)
Alvaro Pol (CE - Esplugues)
Gabriel Martorell (CE - Gavà)
Borja Lancina (LD - Granollers)
Gonzalo Romero (LD - Granollers)
Albert Elias (PI - Esplugues)
Ignasi Xorto (PI - Cornellà)
Albert Abril (PI - Sant Vicenç)
Ferran Urgell (ED - Sant Joan Despí)
Albert Villaescusa (ED - Vallag)

Daniel Ariño (Entrenador - Salle Bonanova)
Josep Maria Mestre (Entrenador - Sant Vicenç)

Entrevistes