Resum i Prèvia #LligaCatOrM: Duet a davant amb Espanyol i Calella

L'Espanyol va guanyar al Joan Sapé Foto: youtube Handbol Vilamajor L'Espanyol va guanyar al Joan Sapé

Entre setmana s'ha jugat la 4a jornada i el cap de setmana es juga la cinquena. Queden dos a dalt: Espanyol i Calella.

Descansa Polinyà

Els dos primers, Espanyol i Calella, van guanyar fora de casa, en pistes complicades (Vilamajor i Igualada), i quasi pel mateix resultat i ja són els dos únics equips que queden amb el ple de punts. Per la seva part els vilamajorins es queden a la cua amb zero punts. Els calellencs ja dominaven 9-14 al descans i en canvi l'Espanyol, que jugava de groc, va haver de remuntar un 16-13.

Perquè el tercer en discòrdia, la Salle Bonanova, va caure al Boccaccio Arena davant del filial gracienc, que no havia sumat cap punt i així va obrir el seu compte. Després d'una primera part igualada, l'equip local amb Pol Romero (9 gols) com element destacat, va obrir forat i la pressió final dels barcelonins no va poder evitar la derrota.

També el va encetar el Joventut Mataró, que després d'un partit molt igualat va derrotar el Garbí, el subcampió de la temporada passada.

Un altre equip que estava imbatut, tot i que havent cedit un empat, i va ser derrotat per primera vegada va ser el Barberà, que va perdre en una pista on ja va caure la temporada passada a 1a Catalana, davant el campió, el Cardedeu.

El Gavà va aconseguir el seu primer triomf en un partit molt emocionant davant Sant Cugat B, igual que ho va ser el triomf del Banyoles a la pista del Vilanova, que deixa els vilanovins en penúltim lloc, sent el segon equip que encara no ha guanyat. I en el partit que tancava la jornada també emoció amb empat entre Coope i La Garriga, dos equips que es coneixen bé de les últimes temporades.

Descansa Salle Bonanova (3r)

Els dos primers classificats, Espanyol i Calella, juguen a casa davant de Cardedeu i OAR Gràcia Atlètic, dos equips que en la jornada intersetmanal van trencar la imbatibilitat de Barberà i Bonanova, equip que conserva la tercera plaça, però que possiblement perdrà, perquè li toca descansar aquest cap de setmana.

En aquesta jornada tenim un molt interessant derbi de les terres gironines entre Banyoles, que ja s'ha situat en quart lloc i el Garbí, subcampió de la temporada passada, que està a la part baixa. Si no ens fallen les dades aquest és el primer partit de lliga oficial entre els dos equips, això sí la temporada 2017-18 el Garbí havia jugat contra el Banyoles B a 1a Catalana.

Bon partit també a Barberà, amb visita de l'Igualada, dos equips ascendits la temporada passada i que estan tenint un molt bon comportament, tot i les seves derrotes intersetmanals.

I en la resta, no cal dir-ho, emoció i pronòstics incerts, en partits on pot passar de tot, amb els quatre últims classificats buscant punts per allunyar-se de la zona baixa. El Polinyà a casa davant una Coope que ja porta tres partits sense perdre, el Mataró a La Garriga davant un dels equips menys golejats, el Vilanova buscant la primera victòria davant el Gavà i el Vilamajor, que encara està a zero, a la pista del Sant Cugat B.